23.06.2018
LJ
22° / 9°
Hipnoza S hipnozo proti kajenju, stresu, tremi ... pitje vode Spila sem pol litra vode vsako jutro in zgodilo se je tole ... Estetika Medart Z neinvazivno metodo do vitkega pasu Hujšanje Pogumno je pokazala tudi takšne fotografije

Tragična smrt 22-letnice

Nadarjena umetnica ličenja Demi Wright se je lani novembra začela spopadati s hudimi bolečinami v hrbtu. Zdravniki so najprej mislili, da je 22-letnica noseča, a kmalu se je izkazalo, da trpi za neozdravljivim rakom. Mesec dni po tem, ko so jo sprejeli v bolnišnico, je umrla.

Mladostnica
Najprej so jo napotili v porodnišnico, saj so mislili, da je noseča. A izkazalo se je, da ima smrtonosni tumor, ki sprošča nosečniške hormone. Slab mesec po tem, ko so jo sprejeli v bolnišnico, je umrla. (Foto: naijamusic.n)

Ko je lani novembra 22-letna Britanka Demi Wright začutila močne bolečine v hrbtu, si ni mislila, da trpi za smrtno nevarno boleznijo. Čeprav so ji že v najstniških letih odkrili benigni tumor na jetrih, so ga več let spremljali in nato dejali, da ni nevaren. A tokrat je bila bolečina v hrbtu tako močna, da je Demi znova obiskala zdravnika.

Najprej so jo napotili v porodnišnico, saj so mislili, da je noseča. Zdravniki so opravili več testov in odkrili, da se v njenem telesu izločajo podobni hormoni kot v nosečnosti. Prav zato so logično sklepali, da je 22-letnica noseča.  ''Bilo je nenavadno, saj je jemala kontracepcijske tabletke in ni imela nobenega drugega znaka nosečnosti,'' je za britanski Mail Online povedal njen oče Chris Wright. A ultrazvok je potrdil dvom družine in pokazal, da Demi ni noseča. ''Z njo sem šel na ultrazvok , s katerim so pogledali, kaj se dogaja. Takrat je bilo že jasno, da ni noseča. Spomnim se, da sem pomislil, da oče ne bi smel biti ob svojem otroku na takem pregledu. Pomislil sem, da bi moral biti ob pregledu, ki pokaže otroka, ne pa ob pregledu, s katerim odkrivajo bolezen.''

Tudi nadaljnji testi so pokazali, da ni nikakršnega znaka nosečnosti, zato so pomislili, da gre za zunajmaternično nosečnost. Odločili so se za laparoskopski poseg in med njim odkrili 12-centimetrsko rakavo tkivo. Premestili so jo v bolnišnico Addenbrooke, v kateri so ji opravili še nekaj krvnih testov in CT ter končno postavili pravo diagnozo. Neozdravljivi adenokarcinom. Oblika raka, ki povzroči, da se v telesu izločajo podobni hormoni kot med nosečnostjo. Gre za vrsto raka, ki lahko prizadene črevo, prsi, požiralnik, pljuča, trebušno slinavko ali prostato. ''Najprej smo še imeli nekaj upanja, da ji bo pomagala kemoterapija, a po drugi biopsiji so nam rekli, da je rak zagotovo neozdravljiv. Razširil se je že na njena jetra, trebušno slinavko in druge dele telesa, ki niso več normalno delovali. Mislili smo, da imamo še nekaj mesecev, a njeno stanje se je hitro slabšalo,'' pove obupani oče. 

Demi je v bolnišnico prišla na začetku novembra in se ni nikoli več vrnila domov. ''Bilo je grozljivo. Ko so nam še zadnjič zatrdili, da ji ne morejo več pomagati, se je dvignila iz postelje in potrepljala po njej. Rekla mi je: 'Oče, pridi sem in se usedi.' Močno me je objela in dejala: 'Vse bo v redu.' Naslednji dan je umrla.'' Zadnjih nekaj dni so ji dajali močna protibolečinska zdravila, tako da ni umrla v hudih bolečinah. Pri svojih zadnjih dihih pa je bila obkrožena s svojo ljubečo družino. Za seboj je pustila 26-letno sestro Holly, 28-letnega brata Wesleyja, svojega dolgoletnega fanta Mitcha in starše - mamo Roz ter očeta Chrisa.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 9
 
bruna 17.03.2016 06:44:29
res da so bogi ker mladi umirajo ampak da skoz to devate na net kdo je umrl zka to pa ni vec normalno...sploh pa tujci...smr klemna lenka petra aplinca to pa ni tragicna smrt??!
 
BŠK 16.03.2016 22:56:04
Današnji ritem ter način življenja, brezposelnost in vsiljivi marketing ti pač nakopljejo na tone nepotrebnih skrbi, potem pa še omenjena fasada ki škoduje koži! Sem za hec stopil med police trgovskih centrov in videl kaj vse vsebujejo kozmetični in erotični izdelki ; sama kemija, ki dobesedno ubija in služi na naivnežih! Postransko s tem namreč mastno služi zdravniško osebje in ostali pomočniki! Večina misli in si reče da ta oseba je pa huda, v resnici je pa popoln revež, ki nima nič in živi za masko, razkritje pa je na koncu slabše od coming out-a! Rak počasi postaja bolezen sodobnega časa!
Lux-penguin Salesin 16.03.2016 17:37:00
Ko vidiš kako hitro se ti lahko življenje obrne na glavo se potem vprašaš kaj v bistvu je smisel.
allcolours 16.03.2016 23:24:43
smisel je da vztrajaš in da delaš ta svet lep..vsak je tu z namenom in ko berem razne obsojajoče komentarje mi je prav včasih hudo..vsak je tu z namenom, da je takšen kot je..seveda po možnosti dober, saj to je namen vsakega. Smo duhovna bitja v fizičnem telesu..telo je minljivo, duša je večna in ima večji pomen..
brabusednet 16.03.2016 15:15:38
Življenje je loterija.
Laciper 16.03.2016 13:37:28
prava lepotica .. in ki je zaj neki vaš bog da bi ji pomagal? :))))))))))))))))))))))))))))))))))) a g.a.m.a.d pa lahko živi pa jim nič ni ... polom ...
maneno48 16.03.2016 14:53:49
ti bi rabu enga da bi te nalomu al pa ti jih dal vsaj par okolprazne kepe
 
NANAS 16.03.2016 13:10:54
Ja,res je,prav strašljivo...
pridemvečkasno 16.03.2016 11:59:44
groza
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave