18.06.2018
LJ
29° / 14°
Hujšanje To je ključna napaka, ki jo delamo pri hujšanju Kuhinjska krpa Pazite, da vas ne zastrupi kuhinjska krpa Trebuh 1 sprememba pri prehrani in taka razlika Možgani Poglejte. To kajenje naredi možganom

Ana Klašnja v hudih bolečinah

Žirantka šova Slovenija ima talent in najbolj znana slovenska balerina Ana Klašnja se zaveda, da so poškodbe del življenja vseh profesionalnih športnikov. Medtem ko mnogi, vključno z njeno fizioterapevtko, pričakujejo, da so najbolj pogoste bolečine plesalcev baleta v gležnjih in kolenih, pa je Ana pred kratkim trpela za bolečinami v križu.

Jan Kok iz zakulisja
Ana pravi, da so poškodbe med baletniki zelo pogoste, najbolj pa morajo paziti na svoja kolena.

„Naša fizioterapevtka je bila presenečena, ko je videla, da so med najbolj pogostimi bolečinami tudi tiste v križu in hrbtu,“ nam je zaupala Ana Klašnja in priznala, da je potrebovala nekaj dni počitka, da so se bolečine polegle in se je lahko vrnila na trening. „V križu me je 'zgrabilo' že lansko leto, sicer pa so poleg tega najbolj pogoste bolečine v gležnju in kolenih ter zvini. S hrbtom imajo zaradi dvigov težave tudi moški plesalci. Sicer pa mislim, da telo športnika veliko hitreje okreva in se regenerira.“

Ana Klašnja v SNG Opera in balet Ljubljana - 18
Zaradi bolečin v križu je obležala. (Foto: Miro Majcen)

„Poškodbe in balet gredo z roko v roki, toda k sreči večje poškodbe do sedaj nisem imela. Sicer pa je za nas vsaka poškodba resna,“ pravi Ana, ki je trenutno zaposlena s pripravami na premiero predstave Trnuljčica. V času premier so treningi še bolj intenzivni in vaje ponavadi potekajo od jutra do poznih večernih ur. Ker se zaveda, kako pomembno je, da je za predstavo fizično zelo dobro pripravljena, je ob prvem pojavu bolečin obiskala svojo fizioterapevtko in pri njej preživela eno uro. Ana pravi, da se sicer plesalci baleta največkrat soočajo s težavami kolen. Veliko jih ima obrabo meniskusa in križnih vezi, zaradi česar morajo na kolena še toliko bolj paziti.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 6
 
novakmali 12.11.2013 13:27:31
In ponovno je "Damjan Murko" med baletkami na eni od resnih strani na internetu. Bralci ne bodo verjeli, da je pol baletnega ansambla v bolečinah. Boli pa verjetno samo kratkonogo žirantko šova "Slovenija ima Ano K." ! Le tako naprej "resni novinarji", materiala boste imeli kmalu precej.
Verbena 15.10.2013 11:35:00
Kojkrat je mene usekal,pa nisem dobila nobenga terapevta,pol enkrat,ko me je že skor drugič ,prideš na vrsto pri fizioterapiji.Hudika boli pa res zlo.
Iztok Strel 15.10.2013 10:30:07
vam ni pomoči. Blesav naslov blesav članek blesav novinar
hotchilipoper 15.10.2013 10:26:39
PVM pa vi niste normalni
Nassaja 15.10.2013 10:22:58
Nalov pa tak ko da je umrla. Mislim...
Lexus-s 15.10.2013 10:11:25
Vi ste premaknjeni! Kak naslov res. Podn od podna.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave