16.11.2018
LJ
11° / 6°

Asist. Borut Žgavec, dr. med.

Asist. Borut Žgavec, dr. med, specialist dermatovenerolog in dermatohistopatolog se ukvarja z estetsko in klasično dermatologijo - diagnostiko in zdravljenjem kožnih bolezni.

Njegova subspecialnost je delo na področju dermatoonkologije in diagnostike pigmentnih kožnih sprememb za zgodnje odkrivanje in zdravljenje kožnega raka ter laserske kirurgije in estetske dermatologije ter predvsem dermatohistopatologija – poglavitna diagnostična metoda za prepoznavanje kožnih bolezni.

Borut Žgavec, dermatovenerolog
as. Borut Žgavec, dr. med. (Foto: osebni arhiv)

Del svoje specializacije s področja dermatohistopatologije je opravil na univerziteni kliniki v Gradcu ter nato v Frankfurtu opravil prvi evropski izpit.

Dodatna izobraževanja, predvsem s tega področja pa tudi iz dermatoskopije, je nadaljeval v Gradcu in nazadnje na kalifornijski univerzi v San Franciscu – UCSF. Z obema ustanovama še vedno strokovno sodeluje.

16 let je zaposlen na Dermatovenerološki kliniki Univerzitetnega Kliničnega centra v Ljubljani, kjer je več let vodil oddelek za dermatološko onkologijo, fizikalno terapijo in dermatokirurgijo ter dermatohistopatološki laboratorij. Na kliniki opravlja tudi mentorsko delo specializantom, 9 let pa je bil zaposlen na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani – katedra za dermatovenerologijo, kjer je študentom medicine predaval in vodil vaje. 15 let je tudi predavatelj na ZTI – smer kozmetologija.
Je član številnih domačih in mednarodnih strokovnih organizacij, svetov in kolegijev.

Več kot 12 let opravlja tudi zasebno prakso in zadnje štiri leta vodi zasebno zdravstveno ordinacijo Proderma - dermatološko medicinski center Dimnik+Žgavec v Ljubljani, kjer s pomočjo strokovnega tima petih dermatologov, flebologa in treh kirurgov (splošnega, estetskega in vaskularnega) opravljajo storitve s področja dermatologije, bolezni ven, laserske kirurgije in terapije ter estetske dermatologije (od odstranjevanj kožnih znamenj in izrastkov, laserskega odstranjevanja dlak in razširjenih žilic po obrazu in nogah pa do zahtevnejših metod zdravljenja krčnih žil, zmanjševanja gub, pomlajevanj ter drugih lepotnih posegov).


 

Postavi vprašanje

Zdravniki lahko odgovorijo le na omejeno število vprašanj. Ker je količina vprašanj že presegla določeno število, je sistem samodejno zaprl dostop do obrazca za vnos vprašanja. Le-ta se bo sprostil, ko bo zdravnik odgovoril na zastavljena vprašanja. Medtem lahko preverite, ali odgovor na vaše vprašanje že obstaja v arhivu vprašanj in odgovorov.

Za vsa dodatna pojasnila nam pišite na elektronski naslov: vizita@pop-tv.si

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave