20.08.2018
LJ
32° / 17°
Trebuh Zaščitite se pred drugim najbolj nevarnim rakom Jajce To morate jesti po športni aktivnosti Voda z limoninim sokom Voda z limono na tešče: Napaka, ki jo delamo prepogosto Aretha Franklin Zakaj je raka trebušne slinavke tako težko zdraviti?

Zgodilo bi se lahko vsakomur!

35-letna fitnes blogerka je objavila fotografijo svojega obraza, po tem ko je utrpela grozljivo alergijsko reakcijo na kano, s katero si je pobarvala lase. Kana, ki naj ne bi vsebovala škodljivih kemikalij, je izzvala tako hudo reakcijo, da je nesrečnica pristala v bolnišnici.

Alergija
(Foto: Facebook)

Ameriška fitnes blogerka Chemese Armstrong je na Facebooku objavila fotografijo svojega otečenega obraza, ki je bil posledica alergijske reakcije na snov, imenovano
parafenilendiamin (PPD) v kani. Alergen je lahko prisoten tudi v drugih barvah za lase, a bila je prepričana, da ga kana ne vsebuje - tako ji je vsaj zagotovila frizerka. ''Rekli so mi, da je kana naravna, in da ne vsebuje kemikalij, a izkazalo se je drugače,'' je povedala za britanski Mail Online. ''Zgodilo se je 5. marca, ko sem obiskala frizerski salon v Austinu. Frizerka mi je rekla, da bi mi s kano prekrila sive lase, češ da ne vsebuje kemikalij, na katere si lahko alergičen.'' Frizerka je naredila celo alergijski test na zapestju, da je preverila, če res ne bo hujše reakcije. Ker 30 minut po nanosu barve na zapestje ni bilo nikakršne reakcije na koži, je kano dala na vse lasišče.

Na žalost je kemikalija PPD kljub vsemu povzročila hudo alergijsko reakcijo. Ko je Chemese prišla domov, ji je obraz močno otekel, oči so se zaprle, narasle so tudi nosnice in čeljust. Bila je popolnoma neprepoznavna. ''Bolečine so bile neznosne, lasišče pa je bilo vroče in srbeče. Obraz mi je tako narasel, da sem bila neprepoznavna,'' je zapisala na Instagramu. ''Najbolj grozljivo pa je bilo, ko so se mi oči popolnoma zaprle in dva dni sploh nisem videla.'' Ker živi sama, je to pomenilo, da se je zelo težko premikala po stanovanju in si je veki morala odpreti s prsti, da je videla, kam gre. Ko drugi dan oteklina ni uplahnela, je le poklicala prijateljico in jo prosila, naj jo pelje na urgenco. ''Zdravnik se je ustrašil, da bom težko dihala, a k sreči se to ni zgodilo,'' še piše. Dali so ji zdravila in uro pozneje se je počutila bolje. Oteklina je toliko uplahnila, da je znova lahko odprla oči.

Domov so jo poslali z zdravili, za vsak slučaj, če bi v prihodnosti znova utrpela alergijsko reakcijo. V nekaj dneh se je oteklina popolnoma umirila in blogerka je znova lahko nadaljevala svoje delo. Kljub vsemu pa v You Tube videu razlaga, da so ji ostali temni kolobarji okoli oči in da je koža še nekoliko razdražena, lasišče pa suho in srbeče. ''Vse skupaj je bilo izjemno travmatično. Sedaj se počutim bolje in počasi gre moje stanje na bolje.''

 

 

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 1
 
devlon 23.03.2016 08:44:18
takšna tehnologija in vse... a barve brez PPD-ja pa ne znajo napraviti?!
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Prebavne težave

Ste se že kdaj spopadali z vnetjem mehurja?

Uporabne povezave