27.05.2018
LJ
28° / 14°
Popolna poslovna ženska Je perfekcionizem nekaj pozitivnega ali negativnega? Debelost Prekomerno težkim primanjkuje tega vitamina! Srce Tveganje se bo zmanjšalo za četrtino! Kaj je res? To je prava resnica!

'Počutim se, kot bi me nekdo oropal življenja'

31-letnica si je mislila, da si na svetu najbolj želi, da bi lahko imela drugačen nos. Zbirala je denar za lepotno operacijo in ga končno zbrala. A življenje zdaj – z novim nosom – niti približno ni takšno, kot si je predstavljala.

Ilysse
Ilysse Baum (Foto: gofundme.com)

Newyorčanka Ilysse Baum si je mislila, da bo vse lepše in boljše, če si bo popravila nos, s katerim ni bila zadovoljna. Maja lani je končno zbrala dovolj denarja za lepotno operacijo in legla pod nož. A rezultat ni bil takšen, kot ga je pričakovala. Težave ima z dihanjem in še manj je zadovoljna s svojim videzom.

Lepotna operacija ne reši nujno vsega; kadar pa ni opravljena dovolj dobro, lahko povzroči tudi zaplete. Zato je treba biti pozoren pri izbiri kirurga. "Moje življenje je nočna mora od operacije. Vsak dan se mučim," pravi Ilysee. "Prej sem bila učiteljica, zdaj pa sem izgubila službo, saj imam zaradi težav z dihanjem tudi težave z glasnim govorjenjem dlje časa pred skupino ljudi. Tako rada bi se vrnila v službo." A zdaj mora najprej zbrati dovolj denarja za operacijo, s katero bo nov kirurg popravil prej slabo opravljeno delo. "Počutim se, kot bi me nekdo oropal življenja," piše na strani, kjer neznance prosi za denarno pomoč.

Že ko se je zbudila iz anestezije, je imela občutek, da je nekaj narobe. Toda potolažili so jo, da se mora vse skupaj le zaceliti, in jo poslali domov. Že čez nekaj dni pa je spoznala, da je bila njena operacija žal povsem ponesrečena in da mora najti novega kirurga. "Moj nos je videti kot Picassova slika," pravi s kislim nasmeškom.  Za novo operacijo mora zbrati 18 tisoč dolarjev, kar je več kot 17 200 evrov. Popraviti nos namreč ne bo enostavno. "Toda kirurg, ki sem ga zdaj izbrala, meni, da lahko doseže, da bom dihala za 70 odstotkov tako, kot sem nekoč. Ljudje so bili do zdaj zelo radodarni," še doda. Zato bo operacijo lahko imela že naslednje leto, kar si sama nikoli ne bi mogla privoščiti. "Molim, da bom spet lahko učiteljica in da si bom povrnila življenje," pravi. Je pa njena zgodba opozorilo, kaj se lahko zgodi.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 6
ata janez 28.12.2016 11:10:19
Ženska nečimernost pa res nima meja.
PegySue 28.12.2016 11:09:36
Čudni zakoni. Še v Sloveniji dobiš odškodnino,če te zdravniki "zašuštrajo." Kako je pri njih nevem,se mi zdi pa znimivo,da ženska ponovno zbira denar,za nov poseg.Bi pričakovala,da bo kirurg odgovarjal,ženska dobila odškodnino in si popravila nos. Sploh pa škoda,da se je podala v lepotne posege. Njen nos je povsem v sorazmerju z njenim obrazom.Sicer ni majhen,ampak k njenim obraznim potezam zagotovo ne sodi majhen in ljubek nos.
Kress 08.01.2017 21:04:23
Meni je prej to zanimivo, da ni vključila sodišča, ker se sicer v Ameriki tožijo kot bi bil to njihov nacionalni šport.
 
TeutonicKnight 28.12.2016 09:12:09
Nosata prej.....nosata potem....stran vržen denar....
 
SEJBOBOL 28.12.2016 09:01:23
neverjetno velika sprememba .....
 
devlon 28.12.2016 08:31:10
fejkarca, ki zbira dnar..
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Kakšna je vaša najljubša oblika rekreacije?

Uporabne povezave