23.06.2018
LJ
22° / 9°
Hipnoza S hipnozo proti kajenju, stresu, tremi ... pitje vode Spila sem pol litra vode vsako jutro in zgodilo se je tole ... Estetika Medart Z neinvazivno metodo do vitkega pasu Hujšanje Pogumno je pokazala tudi takšne fotografije

Zaljubila sta se, nato pa je udarila strašna novica

Najlepša ljubezenska zgodba

Kmalu po tem, ko je Paul spoznal Clare, je njeno zdravje začelo močno pešati. Postalo je že tako slabo, da je nujno potrebovala presaditev jeter. In 29-letnik je naredil tisto, kar je prav. Danes sta Angleža srečno zaljubljena in poročena. Lahko pa bi se končalo zelo tragično.

 

V zdravju in bolezni ob poroki obljubimo, da bomo vztrajali ob svojem partnerju. A mnogi – ko udari bolezen – obupajo. Ne pa tudi 29-letni Paul Jones. 24-letno Clare Beams je zaprosil, četudi se ni mogla pohvaliti, da kar sije od zdravja. Imela je velike težave z jetri in zdravniki so jo posvarili, da lahko, če jih ne bodo presadili, zelo kmalu odpovedo. Jones se je izkazal za človeka s srcem na pravem mestu. Ponudil ji je svoja jetra.

"Že prej, ko je bolehala, sem si želel, da bi ji lahko nekako pomagal. Nato pa je prišla priložnost. In pograbil sem jo z obema rokama," pripoveduje Paul. "Želel sem si, da bi imela Clare spet boljše življenje. Težko je bilo gledati, kako zaradi ponavljajočih se okužb vsake dva meseca pristane v bolnišnici. Vedno sem rekel, da bi, če bi lahko nase prevzel bolečine, ki jih je čutila, to storil." Ko je izvedel, da potrebuje presaditev, je svoje besede tudi uresničil. "Čeprav sem bil prestrašen in zaskrbljen, saj je šlo za operacijo. Toda vedno sem vedel, da gre za pravo odločitev, saj lahko Clare spet uživa življenje. Vesel sem, da lahko spet dela vse te vsakdanje stvari, ki jih drugi jemljemo za samoumevne. Sedaj imajo zame besede – da je Clare moja druga polovica, popolnoma nov pomen. Ampak sedaj so to njena jetra in vesel sem, da sem ji lahko pomagal."

Clare je spet zdrava, Paul pa vesel, da je lahko pomagal, čeprav ni bilo enostavno. "Veselim se, da bova skupaj preživela celo življenje," pravi. Clare je sicer bolehala od rojstva, a šele pri dvajsetih je postalo hudo. Ves čas je bruhala in doživljala hude bolečine. Njeni lasje so izpadali in sčasoma je postala tako šibka, da je morala uporabljati invalidski voziček. "Kmalu po tem, ko sem spoznala Paula, se je moje zdravje začelo slabšati," pripoveduje. "Dobivala bi okužbe in trajalo bi mesece, da bi bila spet bolje. Nato pa naenkrat sploh ni bilo več bolje. Moja jetra so delala že tako slabo. Zbujala bi se, ker bi morala bruhati. Celo telo bi me srbelo in ne bi prenesla občutka vode. Nisem imela več nobene energije. Cele dneve bi spala. Odkar so mi jetra presadili, pa se spet počutim dobro. Spet sem polna energije in ne boli me več."

Prejšnje valentinovo sta preživela v bolnišnici, tokrat pa sta šla na koncert. "Lansko leto sem mislila, da se nimam več česa veseliti," pravi Clare. "Sedaj je vse drugače. Bila sem srečna, ko se je Paul ponudil za darovalca, pa tudi prestrašena. Nisem želela, da ga boli, počutila sem se malo krivo. Ampak zdaj sem mu zelo hvaležna za to, kar je naredil." Končalo se je res romantično. Clare in Paul sta se tudi že poročila.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 6
 
Poisoned 16.02.2016 22:30:25
No to pa je ljubezen. :) <3
 
Ruthlessness 16.02.2016 15:45:56
"I would" bi lahko v pretekliku prevajali. V pogojniku se bere res smešno.
 
bledoličnik 16.02.2016 15:13:45
jaz sem pa mislil, kaj se je zgodilo? Da se ji je vsaj noht zlomil, če že ne drugega!
kajenje je zdravo 16.02.2016 09:59:12
Ne bodite otročje, pišete, ko, da je tko enostavn. Prvo, morajo biti kompatibilna, drugo pa, Paul ji ni mogel podariti "svojih jeter", ker ma samo ena, lahko del., ampak, to je treba napisat.
AzulAtlantic 16.02.2016 16:44:29
ja, točno tako!
modelx 16.02.2016 22:24:18
lahko bi napisali: sedaj ne bo nikoli več mogel reči, da mu gre na jetra
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave