15.12.2018
LJ
/ -1°
Piškoti Preprost način, da se med prazniki ne zredite Kivi Zakaj bi morali v tem času uživati ta sadež? Družinski konflikti Bi se najraje izognili družinskim srečanjem? Debelost Poglejte jo danes, ko ima 58 kilogramov manj

Deklica se je fotografirala tik pred smrtjo

Mlada Britanka je posnela fotografije ogromnega smrtonosnega izpuščaja, ki se ji je razvijal na koži, medtem ko je prišla v bolnišnico zaradi okužbe z meningitisom. Zdravniki so izpuščaj ignorirali.

Jo Dowling
Jo Dowling je umrla zaradi zdravniške napake. Namesto penicilina in antibiotikov so ji predpisali tablete proti glavobolu.

Jo Dowling je pred smrtjo svoji mami in najboljšim prijateljem poslala približno 40 telefonskih sporočil in fotografij ogromnega smrtonosnega izpuščaja, ki se ji je razvijal na koži, poroča The Sun. Mlado Britanko so v bolnišnico Milton Keynes privedli novembra, saj se ji je na koži pojavili vijolični izpuščaj, zaradi katerega je splošni zdravnik takoj pomislil na meningitis. Kljub temu pa so v bolnišnici njegovo diagnozo zavrnili in ji povedali, da ima le blažjo obliko infekcije, ki ji jo je povzročila njena cistična fibroza. ''Naš osebni zdravnik je vedel, da gre za meningitis, vendar ko je Jo prišla v bolnišnico, so prenehali z zdravljenjem,'' je povedala njena mati. Tako so ji prenehali dajati odmerke penicilina, ki ji ga je predpisal splošni zdravnik, in ji namesto tega dajali tablete proti glavobolu ter jo privedli na oddelek za opazovanje. Jo je tam s svojim mobilnim telefonom posnela več fotografij svojega izpuščaja in jih pošiljala svoji mami in prijateljem. ''Jo je imela zaradi cistične fibroze veliko izpuščajev, vendar pa noben ni bil videti tako kot ta. Ko sem videla sporočila, ki mi jih je pošiljala hči, je bilo očitno, da ta izpuščaj ni posledica cistične fibroze. Takšnega izpuščaja ne moreš spregledati, vendar na žalost so zdravniki storili prav to.'' Kljub vsemu pa jim je mati zaupala in menila, da že vedo, saj so v bolnišnici zagotovo strokovnjaki na tem področju. Štiri ure po tem, ko je mlada Britanka s svojim mobilnim telefonom posnela zadnje fotografije vse večjega izpuščaja, ji je voda zalila pljuča in je umrla.

Po notranji preiskavi v bolnišnici so ugotovili, da je bil vzrok smrti zastrupitev krvi. Njena družina se je vsa ogorčena odločila za tožbo bolnišnice. Sodni izvedenec Tom Osborne je povedal, da so bili za njeno smrt zagotovo krivi v bolnišnici zaradi slabe komunikacije. ''Ker ni bilo prave komunikacije v bolnišnici, so Jo prenehali dajati antibiotike in ji tako zmanjšali možnosti za nadaljnje zdravljenje.'' Žal pa je to slaba tolažba za starše, saj bi dekličino smrt lahko preprečila le doza penicilina in antibiotikov. ''Najhuje je to, da ni dobila niti priložnosti za zdravljenje, ampak so jo pustili umreti.''

FB članek - join us

Glasuj

Komentarjev: 16
 
SejVešKakiSo 08.08.2010 09:03:50
In mediji so so dali ne internet da jo vidijo usi.
 
1enapupa 07.08.2010 19:35:00
hja, včasih moraš tudi sam kaj ugotoviti...jaz sem ugotovila, zakaj sem se resnično prekomerno potila...pa sem hodila na preiskave ščitnice, vse do kardiologa...na koncu pa prebrala knjigo Dieta po krvnih skupinah in ugotovila, da mi zgago v telesu počne uživanje mleka...
 
Trapist 04.08.2010 15:59:33
@ DrNinja;
Imam zdravnika v družini, zato mi je dano videt tudi v zakulisje. Kljub temu ali pa prav zaradi tega sem imel o javnem zdravstvu donedavna relativno dobro mnenje. Prej niti nisem imel časa preverjat koliko za to plačujem in kako se ta denar porabi. Šele, ko sem padel v "kolesje" mi je postalo jasno, da je razlika med privatnim in javnim sektorjem velika. Kljub vsemu je tudi v javnem precej ljudi, ki se trudijo in jim ni vseeno za bolnika. A pod kožo smo vsi krvavi in slabi zgledi ter nestimulativno okolje narede svoje. Najbolj zanimivo pa je, ko včasih taisti ljudje, ki so dopoldan tako vehementno odrezavi in neveličano zdolgočaseni v javni službi, popoldan v zasebni praksi pozorno poslušajo pacienta in živahno ter zavzeto opravljajo svoje delo.

Drži, da razni forumi največkrat naplavijo najslabše. Drži pa tudi to, da nekateri svojih misli drugje ne morejo izrazit. Težava je v tem, da ob težki bolezni nisi zmožen opozarjat na napake v sistemu ali pa se z njim borit. Takrat nimaš moči niti najbolj osnovne reči, kaj šele za boj z mlini na veter. Ko se za silo pozdraviš, pa vse prehitro pozabiš kako je bilo in da po tvojih stopinjah hodijo vedno novi in novi ljudje, katere čaka podobna usoda. V času mojih največjih težav je bil pri nas edini varuh pacientovih pravic za področje mariborske občine. Zdi se mi, da jih je zdaj več in čeprav na ta institut ne polagam velikih upov, je tudi to bolje kot nič. Da bi danes namenil naslednjih 5, 10 ali več let svojega življenja za borbo s sistemom, mi je nesprejemljivo. Bom pa prvi med člani, če kdo ustanovi društvo s takim namenom.
Vam pa želim še obilo trdnega zdravja!
 
invazivka 04.08.2010 12:01:43
Zato je pomembno, da vsak bolnik pove svoje mnenje tudi zdravniku in se ne pusti slepo voditi kot ovčka. Konstruktiven predlog bo dober zdravnik upošteval ali mu vsaj prisluhnil, če pa ni, pa je itak brez veze vztrajati pri njemu in tvegati. Res pa je, da včasih nimaš možnosti iti drugam, ker naša zakonodaja omejuje pravico do drugega mnenja, namreč, uveljavljaš jo lahko le pri tistem izvajalcu, ki se zdraviš, zato je zgolj sama sebi namen.
 
mlinarka. 04.08.2010 10:44:35
če bi se to zgodilo upam da ne oz se ne sme moji ghčerki ali p komorkoli jst ˝DR.˝ jst ga tožim da bo celo življenje plačeval na koncu bi bil pa šše v zaporo... itd...
 
DrNinja 03.08.2010 23:38:46
@ Trapist
žal mi je za vaše težave.
in prav se mi zdi, da niste tiho.
prepričan pa sem, da veste, kaj mi preseda.
to nenehno ustvarjanje sovražnega raspoloženja, ki naplavi (tudi po zaslugi medijev) le ekstremiste in ljudi skromne z možganovino.
zmernežev (ki po mojem prepričanju sestavljajo večino v naši državi) ki znajo/želijo misliti in imajo konstruktivne predloge se zato sploh ne sliši (ponovno - tudi po zaslugi medijev). no, jaz pa verjamem v njih (medijem in forumom navkljub). držim pesti za vaše okrevanje, lp
 
Trapist 03.08.2010 21:06:16
@ DrNinja;
Če se ne bi že tri leta dajal po vseh mogočih bolnicah, že tri leta trpel obupnih bolečin in slabega počutja, že tri leta bil nesposoben hodit v službo, za povrh pa dobil dismisiven odgovor in diagnozo predstojnika gastro klinike, samega dr. Štepca, potem bi bil tiho.
Tako pa ne morem bit in lahko le na kratko rečem - JAVNO ZDRAVSTVO V RS JE KATASTROFA!

Svoje probleme zdaj uspešno, pa čeprav za težke denarje, rešujem pri zdravnikih s privatno prakso.

In da ne bo nesporazuma, za stanje ne krivim zdravnikov, kriv je tisti, ki diktira sistem. To pa so aktualni ministri in prav vse vlade v samostojni RS, do danes!
 
arihta 03.08.2010 15:44:20
DrNinja,podpišem se pod tvoj komentar... (mimogrede, da ne bi drugi mislili da se strinjam ker sem zdravnik...nisem zdravnik). Pač, kot je za pripadnike naše države značilno...ovčke, katerih mnenja in oni sami se dajo voditi po liniji najmanjšega odpora, brez da bi mislili s svojo glavo ...
 
djerza 03.08.2010 15:43:58
imam izkušnjo,ko sem bil na operaciji za žile. zdravnica ni niti pogledala noge-kaj jo briga,zaključila je bolniško,češ,delaj,kot moram jaz!!še sedaj po 8 mesecih je noga še gluha na dotik!!!
Urška Slavič 03.08.2010 15:40:19
takšneh napak si doktore ne bi smele prvoščete. nihče ne prove ka vejo vse, samo pr takšneh očitneh diagnozah kak je tu bila, ki bi lehko tote dikline rešile živleje, bi mogle znate. gnes den je vse preveč napak v zdravstve.. in nihče ne narede nič glede tega!
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave