22.04.2018
LJ
26° / 11°
Šparglji Znanilci pomladi, ki prečistijo naše telo Plank Kako dolgo je dobro držati 'plank'? UV žarki Zaščitite se pravočasno in pravilno! Gorka Berden Bo sploh lahko plesala v nedeljski oddaji Zvezde plešejo?

Dokazala, da je to mogoče tudi brez bolečine in trpljenja

Z Otoka prihaja še ena navdihujoča zgodba 42-letne Emme Jones, ki je dokazala, da se vse da, če se le hoče. V pičlih nekaj mesecih je namreč izgubila več kot 50 kilogramov, in to brez bolečine ali trpljenja.

Emma Jones
“Že brez telovadbe in stradanja sem požela velik uspeh, vse, kar sem morala storiti, je bilo le to, da sem se odpovedala nekaterim dobrotam, ki pa jih zdaj niti ne pogrešam, tako kot sem pričakovala.“ (Foto: yorkshireeveningpost)

Ljudem po vsem svetu je v navdih izjemna zgodba Emme Jones iz Velike Britanije, ki se je v želji po boljši kakovosti življenja odločila, da bo tega za vselej spremenila. Že od samega otroštva se je namreč borila s čezmerno telesno težo, odvečni kilogrami pa so se s pridobljenim poklicem kuharice začeli le še dodatno nabirati. “Nekega dne sem stopila na tehtnico in zagledala trimestno številko. Utež se je ustavila šele pri dobrih 110 kilogramih, kar je bilo zame preprosto nesprejemljivo. Skoraj bi me zadela kap, saj tako resne težave res nisem pričakovala,“ se spominja.

Emma Jones
V nekaj mesecih je izgubila kar 50 kilogramov. (Foto: yorkshireeveningpost)

Večino svojega življenja je preživela v kuhinji, kjer je kuhala, okušala in uživala v svojih dobrotah, vendar pa po rojstvu drugega otroka na posledice tovrstnega početja več ni bila tako pozorna. “Nisem se več posvečala temu, kako sem videti, zato sem postajala vse bolj zanemarjena,“ nadaljuje 42-letnica, ki se je še isti dan obrnila celo na osebnega zdravnika. Ta ji je povedal, da je že pred nekaj leti prestopila prag debelosti druge stopnje, kar pomeni, da je njen indeks telesne mase presegal število 30, opozoril pa jo je tudi na nekatere nevarnosti, ki ji v primeru, če ne bo ukrepala, že resno pretijo.

“Povišan krvni tlak, kardiovaskularne bolezni, kronična obolenja, sladkorna bolezen tipa 2 in psihosocialne motnje ... Na kaj takega res nisem bila pripravljena. Pomislila sem na svoja otroka, ki bi ju srčno rada videla odrasti, zato sem se odločila za spremembo. Nisem želela pretiravati, saj sem vedela, da tako ne bi vzdržala. Začela sem počasi, zmerno in stvari stopnjevala, vse dokler nisem začela dosegati želenih rezultatov,“ je javnosti razkrila svojo skrivnost do uspeha.

Kadar se ji je zahotela nezdrava hrana, je iz hladilnika vzela solato, zelje ali pa okusen korenček, željo po sladkorju pa je blažila zgolj s sladkimi jabolki ali pa kakšno banano, pa še to v izredno omejenih količinah. “Odpovedala sem se sladkorju, gaziranim pijačam, testeninam, kruhu ter podobnim izdelkom, in že kmalu sem lahko opazila prve spremembe na svojem telesu. Ugotovila sem, da lahko veliko več pojem, če čez dan tudi telovadim, zato je telesna aktivnos postala pomemben del mojega vsakdana. Najprej sem se odpravila na krajši sprehod, potem je bila hoja vse hitrejša in že kmalu sem vzljubila tek v naravi. Če ne morete začeti, si omislite psa ... Z dobro mero zabave je namreč vse veliko lažje,“ pripoveduje.

Zahvaljujoč trdemu delu je Emma danes že za 50 kilogramov lažja, v svoji koži pa se odlično počuti. “Dni, ko sem se skrivala za ohlapnimi oblačili, je končno konec. Ne morem verjeti, kako preprosto je bilo. Že brez telovadbe in stradanja sem požela velik uspeh, vse, kar sem morala storiti, je bilo le to, da sem se odpovedala nekaterim dobrotam, ki pa jih zdaj niti ne pogrešam, tako kot sem pričakovala.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 5
 
o22 09.03.2013 21:12:23
Vse čestitke.ZElooo bi pogrešala kruh ,testenine ,riž ,pa brez težav.
 
Liiina 08.03.2013 10:10:05
super...bravo! :)
Ana Šonaja 08.03.2013 10:05:45
Bravo!! iskrene čestitke!
KresnemTe 08.03.2013 09:30:53
Blagor njej...Svaka cast.Je mozno ja ampak 1.se mors marsicemu odpovedat,2.volja in moc in 3.koncni rezultat-veselje :)....Ni pa easy
postojčan74 08.03.2013 08:31:05
wow čestitke! kjer je volja je tudi pot
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Hujšanje

Ste se že lotili hujšanja pred poletjem?

Uporabne povezave