21.06.2018
LJ
32° / 17°
Lubenica To vas zagotovo osveži! Trebuh Narobe smo se lotili hujšanja. Tu je ključna napaka, ki jo delamo naprava ReduStim
ReduStim – napovejte vojno trdovratnim maščobam
Amar Samad ''Počutim se, kot bi se spet rodil''. Poglejte ga danes

Grozljivo skrivnost je izdala šele na medenih tednih!

Ni želela pokvariti sanjskega dne, zato je pred zaročencem svojo skrivnost tajila. Ni je želela izdati niti na medenih tednih. A ker je bulica v njenih prsih postajala vse večja, jo je mati prisilila, da le obišče zdravnika.

 

"Bila je sobota dopoldne, zdravniki niso delali, jaz pa nisem želela iskati dežurne bolnišnice in tam presedeti vse dopoldne," pripoveduje danes 31-letna Gemma Knight. Angležinja je bulico v prsih pred dvema letoma zatipala samo teden dni pred poroko. In to ravno, ko se je prhala, preden bi morala v poročni salon, da izbere obleko za veliki dan. "Odločila sem se, da v tem trenutku ne morem veliko spremeniti. Zaupala sem se materi, a sem dejala, da bom zdravnika obiskala takoj po medenih tednih. Toliko sem vložila v to, da bi bila poroka sanjska, da je sedaj nisem želela pokvariti."

Tisto poletje se je sicer res počutila bolj utrujeno kot običajno. A prepričana je bila, da gre za posledico tega, da je imela ogromno delovnih obveznosti in otroka, potem pa še dodaten stres z načrtovanjem poroke.

Mati Eileen jo je rotila, naj gre čim prej k zdravniku, a Gemma je vztrajala pri svojem. "Bila sem prepričana, da bulica verjetno ni nič resnega. Niti pomislila nisem, da bi poroko recimo preklicala. Odločila sem se, da kar koli že je, mi verjetno ne bo škodilo, če počakam, da se z Andyjem najprej poročiva in odideva na medene tedne." Vsak dan je tipala, kaj se dogaja z bulico. Upala je, da bo izginila. A ves čas se je predvsem prepričevala, da ne sme biti v skrbeh. "Razmišljala sem - trenutno se res ne morem ubadati še s tem." Ko se je septembra 2013 pred številnimi gosti sprehodila do oltarja, nihče ni vedel, kaj je odkrila pod prho. Le mati je poznala nevestino skrivnost.

Jutro po poroki sta mladoporočenca odletela v Turčijo. Toda Gemma je opazila, da je bulica postala večja. To je zaupala materi, ki je tokrat udarila po mizi. Našla je turško bolnišnico in od hčere zahtevala, da se v njej pri priči zglasi. "Šele takrat sem Andyju povedala, kaj sem odkrila. Bil je presenečen in res zaskrbljen. Vprašal je, zakaj mu nisem povedala že prej in dejala sem, da ni verjetno nič resnega in da sem bila preobremenjena z organizacijo poroke." V Turčiji so jo pregledali in ji svetovali, da v svoji državi pri zdravniku zahteva, da ji opravijo biopsijo. "Potem je Andy predlagal, da poskušava uživati v preostanku počitnic. Ko prideva domov, pa bova že vse uredila. Dejal mi je, da ve, da bo vse dobro."

Gemma je na srečo ozdravela. Želi pa povedati svojo zgodbo, saj pravi, da ji je bilo, ko je zbolela, zelo težko, ker je poslušala same zgodbe, v katerih pacient z rakom umre. Ona pa bi rada poudarila, da jih veliko preživi.

V Angliji jo je osebni zdravnik napotil k specialistu in v začetku novembra je izvedela strašno novico. "Bila sem stara 29, ravno sem prišla z medenih tednov, imela sem 18-mesečno hči Mollie, pa še službo sem menjavala. Ko sem izvedela, da imam raka dojk in bom potrebovala zdravljenje, sem bila obupana. Tumor je imel že 5 centimetrov premera in se je razširil v limfne žleze. Jaz pa sem ves čas mislila, da imam zagotovo samo neškodljivo cisto. Prepričana sem bila, da sem premlada za raka."

Tisto poletje se je sicer res počutila bolj utrujeno kot običajno. A prepričana je bila, da gre za posledico tega, da je imela ogromno delovnih obveznosti in otroka, potem pa še dodaten stres z načrtovanjem poroke. Rak je bil že v tretjem stadiju (četrti je neozdravljiv) in takoj je morala začeti kemoterapijo. Odločila se je, da si kar takoj obrije lase in jih podari humanitarni organizaciji Little Princess Trust, ki iz njih dela lasulje in lasne vložke za otroke z rakom. "Jokala sem, toda rekla sem si, da je bolje, da s tem takoj opravim." Kemoterapija je tumor skrčila, maja 2014 so ga odstranili z operacijo. Sledila je še radioterapija.

Ves čas je bila zelo utrujena, a se je trudila čim bolje skrbeti za svojo hči, ki so ji takrat ravno rasli zobki. "Veliko noči sem bila bolna mlada plešasta ženska, ki je po dežurnih trgovinah iskala gel, ki bo otroku omilil bolečine. Bila je premlada, da bi razumela, kaj se dogaja. Me je pa prepoznala tudi brez las. In ko danes vidi mojo fotografijo brez las, ve, da sem imela takrat zelo močno zdravilo in sem bila zato plešasta. Nisem želela, da o tem ničesar ne ve." Gemma je na srečo ozdravela. Želi pa povedati svojo zgodbo, saj pravi, da ji je bilo, ko je zbolela, zelo težko, ker je poslušala same zgodbe, v katerih pacient z rakom umre. Ona pa bi rada poudarila, da jih veliko preživi. Da je ona preživela.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 8
 
olaf45 20.02.2016 20:10:18
kemoterapija je ponavadi navaden strup,kjer mora osebje hodit v skafandrih!čeprav obstaja nešteto različnih kemot.za določeno vrsto raka in nešteto imeni jim je vsem skupno samo eno ime in to je učinkovito uničevanje zdravih in bolanih celic-in to žal ni zdravilo ampak samo požiganje po telesu!!če bo bo če ne pa ne!!in to že eno in isto 50 let!!brez napredka!!v končni fazi pa kaj je sploh rak kot ga medicina imenuje-ki se ga boji in še vedno zdravi samo v pravem času ko ga lahko izrežejo !zdravila NI!je samo neka kemoterapija z bojnimi strupi!!!
olaf45 20.02.2016 20:11:36
kot lobotomija pred desetletji!!
 
cosmosjasnovidec 20.02.2016 18:23:02
Res je imela srečo,da sem takrat hodil obiskat eno bejbo v bolnišnico kjer se je nahajala tudi ona.Ker sem videl,da ji zdravila ne pomagajo sem ji vsak dan dal na razpolago v usta mojo naravno zdravilo.Računal ji nisem nič saj sem se tolažil z tem,da sem tudi jaz imel velik užitek,ker ga je res lepo obdelala.
tash73 22.02.2016 17:13:31
ni kategorije pokvarjenosti v katero bi tebe vpisali. upam samo da te nikoli ne doleti kakšna taka bolezen.
kajenje je zdravo 20.02.2016 10:10:57
Je pa mela srečo, baba butasta, zarad medenih tednov bi lahko ostala brez jošk.
Bibosan 20.02.2016 11:46:09
Brez življenja.
 
Karantanija 20.02.2016 09:34:27
Pomembno je, da gremo k zdravniku takoj, ko opazimo kakšno spremembo.
ni_mi_vse_eno 20.02.2016 12:37:13
In čim hitreje na obsevanja in kemoterapijo. Mogoče nam pomagajo strupi. Mogoče bodo strupi ubili raka hitreje kot nas.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave