11.12.2018
LJ
/ -3°
Antioksidanti To je živilo z največ antioksidanti! In ne gre za borovnice Tofu Živilo, ki pomaga preprečiti kap kašelj Neverjetno, kaj je izkašljal moški Neti Čistila si je nos z neti posodico in tragično preminila

Pogumno je pokazala tudi takšne fotografije

Jacqueline Adan je izgubila kar 158 kilogramov. Hujšala je štiri leta in v tem času izgubila več kot polovico svoje teže. Leta 2012 je namreč tehtala 225 kilogramov. Ravno je še sredi procesa odstranjevanja odvečne kože. Ti posegi pa so se izkazali za mnogo bolj boleče, kot je pričakovala.

Pogumna odkritost

Na zgornji fotografiji je Jacqueline Adan že izgubila kar nekaj kilogramov in odločila se je, da bo šla na plažo, čeprav še ni bila zadovoljna s svojim telesom. Spomni se, kako se je morala sprijazniti z neprijetnimi pogledi drugih obiskovalcev plaže. 

Vse takšne zgodbe in fotografije pogumno zelo odprto deli na svojem Instagramu, kjer iskreno govori o mnogih težavah, s katerimi se je srečala pri hujšanju.

Po izgubi teže - telesna dismorfija

Po tem ko je izgubila neverjetnih 158 kilogramov, prizna, da je bila manj zadovoljna, kot si je mislila, da bo. Težila jo je odvečna koža, ki je bila po takšnem shujševalnem uspehu kar obsežna. Čeprav še nikoli ni bila vitkejša, se je v ogledalu še vedno videla kot prekomerno težko. To se imenuje telesna dismorfija. Človek se vidi drugačen, kot je v resnici. 31-letni učiteljici so ljudje čestitali zaradi uspeha, ona pa je videla le svojo odvečno kožo.

Boleči posegi odstranjevanja odvečne kože

Bila je presrečna, ko je junija 2016 pričela s procesom odstranjevanja odvečne kože. Spet je na družabnem omrežju odkrito priznala, da so posegi veliko bolj boleči in naporni, kot je pričakovala. Potrebnih je bilo več operacij. Pri prvi so ji odvečno kožo odstranili na spodnjem delu telesa. Pet mesecev kasneje so ji odvečno kožo odstranili na zgornjem delu. To pa še ni bil konec. Nato so ji junija 2017 odstranili še več odvečne kože in januarja letos še nekaj odvečne kože na njenih nogah. Čakajo jo še tri operacije.

Vsak potrebuje psihično pomoč

Po vsakem posegu je okrevanje težko in kar dolgotrajno. Izziv je že priti do kopalnice ... Toda vsakič jo drži pokonci tolažba, da bo kmalu bolje in da to ne bo trajalo večno. Vesela je, da je lahko opravila te posege. Pravi, da bo to dolgoročno dobro vplivalo tako na njeno fizično kot psihično zdravje. 

Svojo zgodbo Jacqueline deli, ker meni, da lahko vsakemu pomaga, če ve, da se s temi težavami ne spopada sam. Pravi, da je njej zelo pomagalo, ko je v nekem trenutku sebi priznala, da potrebuje psihično pomoč. Z njo se je lažje spopadla z izgubo kilogramov, telesno dismorfijo, težko operacijo. Poudarja, da se tega ni treba sramovati. Čisto normalno je, da potrebujemo tudi pomoč.

Tudi sama je mislila, da ne zmore

Na svojem Instagramu vedno znova poudarja, da je izgubljanje telesne teže nekaj težkega. "Trenutki bodo, ko boste padli. Želeli boste kričati, jokati, obupati. Veliko je možnosti, da tudi boste obupali. Iskali boste izgovore, zakaj vam ne more uspeti. Vem. Bila sem tam. Ko sem tehtala 225 kilogramov, sem našla vse izgovore, ki so bili mogoči. Govorila sem si, da to ni nekaj, kar bi jaz lahko zmogla. In prav sem imela. Dokler se nisem zbrala in nehala iskati izgovore."

"Vem, kako je sovražiti svoje telo," nadaljuje. "Vem, kako je izgubiti vso voljo, kako je biti na tleh, kako je imeti občutek, da ne boš mogel več vstati. Toda vem tudi, da, če se osredotočiš na cilj, če si motiviran, če si ne dovoliš, da bi obupal, lahko uspeš. Vem, kako je, ko se končno odločiš, da se imaš rad."

Danes je srečna

 "Težko je bilo izgubiti 158 kilogramov. Toda bilo je vredno. Vedno mislimo, da nečesa ne zmoremo, dokler nam ne uspe," poudari.

Ko je izgubljala telesno težo, ljudje res niso vedeli, kakšne težke notranje bitke bije s svojo samopodobo. "Niso videli, kako močno sem dovolila, da tehtnica zaznamuje, kaj mislim o sebi. Niso videli vse odvečne kože in kako me je ta prizadela fizično in psihično. Nihče ni videl, koliko težkega dela je bilo potrebnega, da sem prišla do točke, ko se mi je življenje dejansko spremenilo." A danes po tej dolgi preizkušnji le lahko reče: "Rada se imam in sem srečna v svojem telesu, v svoji koži." 

Spodaj je ena od bolj nedavnih fotografij Američanke, ki spet živi polno.

Preberite si še: Prekomerno težkim primanjkuje tega vitamina

Kaj smo se o samopodobi pogovarjali s psihoterapevtko?

Ne zamudite tudi slovenske zgodbe o uspehu!

FB članek - join us

Glasuj

Komentarjev: 6
Natalija Bajt 21.06.2018 18:56:42
A clovek res nima samokontrole, da ko prides do neke tocke, ko ugotovis da pa tole naziranje res ne pelje nikamor in da bi bilo dobro da se vzames v roke dokler se ni tako hudo. A je res potrebno iti v skrajnost, pot nazaj je hudicevo tezka, zate in ne nazadnje za vso druzino.
 
devlon 21.06.2018 11:35:05
dans bomo na dieti
Frane Šajn 21.06.2018 10:45:49
Zakaj bi se sramovala bolezenskega stanja!?
KaPi 21.06.2018 07:28:42
A nažirat se pa ni boleče???
Lev07 21.06.2018 07:39:50
Ne! Jest oz. nažirat se je prav fajn!
devlon 21.06.2018 11:35:23
fajn se je nažirat. Boleče je hujšat
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave