25.04.2018
LJ
26° / 10°
Trebuh Zakaj ni dobro imeti prevelikega trebuha? Usta Ta pogosta navada povečuje tveganje za raka ust Molekula Strokovnjaki so enotni – to je molekula prihodnosti Noelle Poglejte jo danes, ko je izgubila 104 kg!

Ignorirala je simptome – in skoraj umrla na svojo poročno noč

"Mislila sem, da so to samo moji živci," pove 30-letna nevesta, ki si bo svojo poročno noč res zapomnila za vedno. A ne zaradi romantike. Zaradi težav s črevesjem bi na ta najlepši dan v letu skoraj umrla.

 

Jill Hadad Hawkins je mislila, da jo v trebuhu črviči, ker je živčna pred svojo poroko. Čeprav se ukvarja z odnosi z javnostmi, je imela tremo, ko je pomislila, da se bo mogla sprehoditi do oltarja pred vsemi svojimi gosti, ljudmi, ki ji največ pomenijo.

Malo je manjkalo, da bi Jill na svojo poročno noč umrla, je povedal dr. James Yoo, kolorektalni kirurg, ki jo je sprejel.

A poroko in zabavo po njej je 30-letna Američanka še nekako preživela. Ko bi se morala z možem umakniti v hotel in se je malo umirila, pa je začutila tako hudo bolečino, da je njena družina takoj poklicala reševalno vozilo in so jo odpeljali na urgenco. Že v najstniških letih so ji postavili diagnozo: ulcerozni kolitis. Po nekaj operacijah so ji pomagali do te mere, da ji ni več povzročal težav. Dokler ni nenadoma prišlo do zapleta, je nanj povsem pozabila. Njeno črevesje se je obrnilo, zaradi tega pa je njegov del ostal brez krvi. To je povzročilo hudo vnetje.

Malo je manjkalo, da bi Jill na svojo poročno noč umrla, je povedal dr. James Yoo, kolorektalni kirurg, ki jo je sprejel. "Res se je težko sprijazniti s tem, da bi skoraj umrla na svojo poročno noč," pove Jill. "A to je resnično življenje." Ko jo je zjutraj bolel trebuh, je bolečino odmislila. "Počutila sem se čudno, ampak sem si mislila, da me samo mučijo živci." Po toliko letih ni niti pomislila, da bi težave lahko spet povzročil ulcerozni kolitis. "Takrat so mi dejali, da so me pozdravili in nekako sem čisto pozabila, da me je ta bolezen kdaj mučila." Tisti dan pa je bolečina postajala vse hujša, dokler ni zvečer že komaj stala. "Bilo je strašljivo," se spominja. Njen partner je bil zaskrbljen, a mu je dejala, da ji je le malo slabo, da pa bo vse v redu. Na srečo je bila v bolnišnici še pravočasno in se je vse končalo dobro.

Ulcerozni kolitis je kronična bolezen, pri kateri pride do vnetja debelega črevesja. Glavni simptomi so ponavljajoča se driska, ki lahko vsebuje tudi kri, sluz, gnoj. Bolečine v trebuhu. Potreba, da gremo na stranišče večkrat kot običajno. Kako močno se simptomi kažejo, je odvisno od tega, kako velik del črevesja je vnet in kako močno je to vnetje.

 

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 1
 
BŠK 26.02.2016 16:43:08
In kaj je tu posebnega? Jaz sem tudi že peljal zaljubljeni par, ki se je med potjo skregal povsem za brezveze in doživel sem tudi že ko je na poroko prišla policija ker jo je nekdo klical ker ga je na vasi motilo naše veselje. Zakaj pa tega ne objavite? Raje si izmišljujete zgodbe in objavljate povsem neznane kreljote ter se repenčite kot da ste top! Sramota!
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Cvetni prah

Se spopadate z alergijo na cvetni prah?

Uporabne povezave