17.06.2018
LJ
27° / 15°
Rak na debelem črevesu Preprosto zmanjšajte tveganje za raka zrel par Sva bila skupaj le zaradi otrok? Trebuh 1 sprememba pri prehrani in taka razlika Encefalitis Glavo ji bo kmalu razneslo, a je ne operirajo

Janice Dickinson razkrila, da se bori z rakom

"Težko to izrečem, ampak diagnozirali so mi raka dojk. Zelo sem se prestrašila. Toda ne bom dovolila, da mi to upravlja življenje." Tako je povedala 61-letna nekdanja manekenka, ki se je morala pred dvema tednoma soočiti s težko diagnozo.

Janice Dickinson
12. marca so ji odkrili raka na desni dojki. Ženske, imejte redne preglede prsi, sedaj osvešča. (Foto: AP)

Bil je rutinski pregled, je v včerajšnjem intervjuju za Daily Mail povedala Janice Dickinson. Zdravnika je obiskala, ker jo je bolel trebuh. Odločil se je, da jo pregleda celo. In v njeni desni dojki odkril bulico. 

"Takoj je dejal, da nekaj ni v redu. Vedno sem optimistična, toda ko je našel bulico, me je na dotik zabolelo. In tako sem razumela, da je resno. Dejala sem si: rak." Ampak prej kot nase je pomislila na najbližje. "Strah me je postalo za moja dva otroka in za mojega partnerja. Imava tudi vnuka. Štiriletnika. Pomislila sem, kako se bodo vsi ustrašili."

Bil je 8. marec. Čez tri dni je bila že v bolnišnici, kjer so naredili mamogram in biopsijo. Naslednji dan, 12. marca, je prejela novico, ravno med nakupovanjem s hčerko. "Z mojo 22-letnico sva nakupovali, ko me je poklical zdravnik in mi povedal, da so prišli rezultati preiskav, in da imam raka. Vesela sem, da je bila takrat poleg mene. Ker sem imela čisto izventelesno izkušnjo, ko sem vedela, da moram zaradi otrok ostati pogumna in močna. Morala sem zbrati vse moči, ki jih imamo ženske. Morala sem dvigniti glavo in zravnati ramena."

V življenju se je naučila biti močna ženska. "Oba starša sem izgubila. Mamo za rakom. Ko sem izvedela, da je zbolela, je bilo zelo boleče. In boleče je bilo tudi, ko sem izvedela, da je oče umrl zaradi infarkta. Čeprav nisva bila v najboljših odnosih." Tudi tokrat, pove njen partner, psihiater dr. Robert Gerner, se ni zlomila, dokler nista bila sama. Takrat jo je objel. "Takrat se je šele počutila dovolj varno, da je spustila svojo obrambo," je povedal. "Jokala je od strahu in potrebovala tolažbo." Poleti naj bi se poročila. Sedaj pa bo najprej morala prestati operacijo. Potem radio in kemoterapijo. Potem bosta videla, kako naprej. Na srečo so ji raka odkrili v zgodnji fazi, ko obstaja velika možnost, da je ozdravljiv.

V preteklosti je že premagala motnje hranjenja in zasvojenost z alkoholom. Vseeno je povedala, da bo to eden večjih izzivov v njenem življenju. Je kot nočna mora, doda. "Toda ne bom dovolila, da mi to upravlja življenje. To bom preživela in bom spet dobro. Imejte redne preglede prsi," polaga na srce ženskam. Sicer pa pravi: "Naj se vam ne smilim, ker bom tukaj še zelo, zelo dolgo."

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 3
žužibrankec 30.03.2016 18:08:07
od vse te plastike ni ne čudno
 
anjerd 29.03.2016 17:53:55
Saj bo, rabi samo podporo družine, domačih. Obupavanje prav nič ne pomaga. Pogumno v boj, korak za korakom. Enako sem preživel pred letom in pol. Ni enostavno, največ mi je pomenila podpora družine. Drži se.
 
Narcissa 29.03.2016 16:06:54
Hja no, nekaj so tudi posledice teh ogromnih operacij ;) Dojke so za ženske bistvenega pomena, ker to je eden izmed razlogov, da se počutimo ženstveno. In če je tam dobila raka, je dejansko samo zadnji udarec, ker se je celo življenje borila z nesamozavestjo in tega, da se sama sebi ne zdi privlačna. Če ne bi, ne bi imela toliko operacij. Upam vseeno, da ga preboli in preživi, raka ne privoščim nikomur.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave