22.04.2018
LJ
26° / 11°
Šparglji Znanilci pomladi, ki prečistijo naše telo Plank Kako dolgo je dobro držati 'plank'? UV žarki Zaščitite se pravočasno in pravilno! Gorka Berden Bo sploh lahko plesala v nedeljski oddaji Zvezde plešejo?

Kaj je krivo za vaše ljubezenske neuspehe?

Je za vami več propadlih zvez, zdaj pa bi radi odkrili, kaj je krivo za to? Ste sprva mislili, da so krivi napačni partnerji oziroma partnerke, potem ste začeli sumiti, da je težava morda v vas? Tukaj je nekaj mogočih vzrokov za vaše ljubezenske neuspehe.

razpad zveze
Ste morda pomisli, da za vaše propadle zveze ni bil kriv vaš partner/-ka, temveč vi sami? (Foto: iStockphoto)

Ljubosumje

Se vam je naježila koža, kadar koli je vaša bivša ljubezen omenjala svoje bivše fante oziroma dekleta? Vam je od ljubosumja in jeze kar stisnilo želodec, kadar je na zabavi govoril s kakšno prijateljico? Se vam je zameglil pogled, kadar vam je bivša ljubezen povedala, da bo prišla pozneje iz službe in da vajin zmenek odpade, ker mora s sodelavcem nujno dokončati projekt? Morda pa je bilo prav vaše ljubosumje krivo za to, da je vsaka vaša zveza propadla. Ko se bo torej naslednjič vaše srce ogrelo za nekoga, spravite svoje ljubosumje pod nadzor in še pravočasno preprečite izpade ljubosumja. Povečajte si samozavest in se potrudite, da boste bolj zaupali partnerju oziroma partnerki. Morda je namreč prav to bilo krivo za vaša propadla razmerja v preteklosti.

razmerje
Nekateri ljudje so nagnjeni k dramatiziranju in konfliktom. Hočejo, da je vse po njihovo in ne privolijo v zamisli, predloge in mnenja drugih. Tudi to je lahko velika težava. (Foto: iStockphoto)

Prepirljivost

Nekateri ljudje so nagnjeni k dramatiziranju in konfliktom. Hočejo, da je vse po njihovo in ne privolijo v zamisli, predloge in mnenja drugih. Če stvari niso takšne, kot so si jih oni zamislili, je ogenj v strehi in prepiru se je skorajda nemogoče izogniti. Vendar osebe, ki rade živijo mirno, brez prepirov in drame, v takšni burni zvezi, kjer so jezni izbruhi, konflikti in slaba volja nekaj skorajda vsakdanjega, verjetno ne bodo prav dolgo zdržale. Poskusite se torej postaviti v kožo drugega in pomislite, kako bi se počutili, če bi vam nekdo stalno vsiljeval svojo voljo in če nikoli nič ne bi moglo biti po vaše. Verjetno bi prej ali slej tudi vi zbežali, kajne? Torej si naslednjič, ko se boste zaljubili, prizadevajte za sklepanje kompromisov in se skušajte znebiti svoje prepirljivosti ter sebičnosti.

Odvisnost od partnerja/partnerke

Morda si nočete priznati, a za neuspele ljubezenske zveze je lahko krivo tudi to, da postanete na neki način odvisni od osebe, s katero ste v razmerju. Tako močno se je oklepate, da jo s svojo ljubeznijo in pozornostjo že dušite. Vsako minuto svojega prostega časa hočete preživljati z njim oziroma z njo, a vaša boljša polovica potrebuje tudi nekaj časa samo zase in za stvari, ki jih rada počne. Tudi vi bi morali najti čas zase, za prijatelje in za stvari, ki jih radi počnete. Naučite se biti sami s sabo in predvsem sami sebi dovolj. Parterju/partnerki raje kot občutek, da ne morete živeti brez njega/nje, dajte vedeti, da je vaše življenje polno in čudovito že samo po sebi in da on/ona pravzaprav ne daje smisla vašemu življenju, temveč mu daje tisto dodatno vrednost, piko na i. Verjemite, veliko bolj seksi kot obupana ženska ali moški, ki ne živi za nič drugega kot za partnerje/partnerico, je ženska oziroma moški, ki zna poskrbeti zase in ima poleg ljubezenske zveze v življenju še druga zanimanja in strasti.

Ljubezen
Morda si nočete priznati, a za neuspele ljubezenske zveze je lahko krivo tudi to, da postanete na neki način odvisni od osebe, s katero ste v razmerju. Tako močno se je oklepate, da jo s svojo ljubeznijo in pozornostjo že dušite. (Foto: iStockphoto)

Prezaposlenost

Tudi druga skrajnost – torej dejstvo, da ste tako zaposleni sami s sabo in svojimi aktivnostmi, da nimate skoraj nič časa za svojo boljšo polovico – je lahko vzrok vaših številnih propadlih zvez. Če bo vaš fant oziroma vaše dekle nenehno prepuščeno sam/samo sebi, če ne bosta skoraj nikoli nikamor odšla in se posvečala le eden drugemu, potem se bosta sčasoma oddaljila in vajine zveze bo prej ali slej konec. Saj poznate pregovor, ki pravi: daleč od oči, daleč od srca, kajne? Torej si v naslednji zvezi vzemite več časa za svojo boljšo polovico in se občasno odrecite kakšni svoji prostočasni aktivnosti, da boste lahko s svojo novo punco/fantom preživeli več časa kot z bivšimi, ki so vam ravno zato pobegnili/-e.

Razdajanje

Verjeli ali ne, tudi to, da ste svojim bivšim ljubeznim dajali prav vse, kar ste imeli – tako čustveno kot materialno, je bilo morda krivo za to, da so vaše zveze propadle. Kajti mogoče je vaša boljša polovica čutila, da se ji ni treba truditi za vas, razmerje mu/ji ni predstavljajo nobenega izziva in ker ni v zvezo vlagal/-a nobenega truda več, sta se oddaljila ter na koncu odšla vsak svojo pot. Tudi če ste se v vsem strinjali z njim/njo, nikoli niste izrazili nobene svoje želje ter zamisli, če se niste nikoli postavili zase, temveč mu/ji le pokorno kimali, saj ste se bali, da bi sicer vaša ljubezen odšla, ste si morda dolgoročno naredili več škode kot koristi. Marsikdo namreč ob sebi ne mara neodločnih, labilnih ljudi in za življenjskega sopotnika hoče odločno osebo, ki se zna postaviti zase in natanko ve, kaj hoče. Tako morda v naslednji zvezi poskusite dajati le za odtenek manj. Bodite vsaj malo nedostopni in dajajte svojemu dragemu/dragi vedeti, da se mora truditi za vas in da vas ne sme jemati za samoumevno/samoumevnega, sicer boste vi odkorakali stran. Bodite odločni in se takrat, ko čutite, da se vam godi krivica, postavite zase ter jasno povejte, kaj vas moti.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 4
Ana Hajdinjak 27.11.2011 19:40:05
lep pozdrav jaz pa sem že imela dve iskušnji z alkoholizmom in ni se je dalo pobolšat zato ne verjamem več v moške ni te v njegovih govoric in niso krive vse ženske kar se dandanes dogaja ampak80% ALKOHOL. Pa brez zamere!!
Ana Hajdinjak 27.11.2011 19:34:55
Lep pozdrav ,jaz sem pa imela že dva alkoholika in ni blo za pomoč sedaj pa več v moške ne verjamem in ne bom pa niso vse ženske krive ampak 80 % alkohol . pa brez zamere
 
mariabologna 28.09.2011 15:54:35
Pri meni je bil problem prezaposlenost.
crnogorac26 23.12.2010 15:02:26
Pri meni je problem odvisnost in razdajanje:-(!
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Hujšanje

Ste se že lotili hujšanja pred poletjem?

Uporabne povezave