11.12.2018
LJ
/ -3°
Hiša Kje živite? Tudi to lahko vpliva na zdravje Tofu Živilo, ki pomaga preprečiti kap Srce Kaj o vas pove hoja po stopnicah? kašelj Neverjetno, kaj je izkašljal moški

Veselila sta se poroke - nato pa ju je doletela najhujša nočna mora

Meg in Brett Greenhill sta se spoznala pred skoraj štirimi leti. Povezovala ju je tudi ljubezen do športa in bolj aktivnega načina življenja. Februarja 2017 sta se nameravala poročiti. Pred tem pa sta šla z družino in prijatelji na predporočno zabavo. Takrat se je njuno življenje naenkrat spremenilo za zmeraj.

Meg in Brett
Meg in Brett Greenhill pred nesrečo, ki jima je spremenila življenje. (Foto: gofundme.com)

Brett in Meg Greenhill sta šla že na prvi zmenek tako, da sta se skupaj odpravila teč. Imela sta aktiven življenjski slog, rada sta se ukvarjala s športom pa tudi hodila na različne kulturne dogodke.

Potem ko sta se spoznala maja 2014, sta že božič preživela pri njeni družini. Samo teden dni kasneje pa se je zgodilo nekaj, kar ju je še bolj povezalo. Meg je poklicala mati in ji sporočila, da je njen oče preminil zaradi srčnega infarkta. Brett se je takrat res izkazal. Stal ji je ob strani, organiziral potovanje do njenega doma, tam pomagal organizirati pogreb, kuhal za vse, objemal Meg ...

Januarja 2016 jo je nato prav med tekom zaprosil, da bi se poročila z njim. Za datum poroke sta izbrala februar 2017, pred tem pa sta decembra družino in prijatelje povabila na predporočno zabavo na Florido. Imeli so se prekrasno, nato pa se je zgodilo nekaj najhujšega. 

"Bil je 3. december in jaz sem dremala na brisači, medtem ko je bil Brett s prijatelji v morju," pripoveduje Meg. "Nenadoma je poleg mene Kelsey, ki je medicinska sestra, dejala: Kaj je z Brettom? Čudno plava, obraz ima v morju." Skočila je pokonci in se prebila do njega. Izkazalo se je, da se je potopil v delu morja, ki je bil preplitev. Udaril se je v glavo in se ni mogel več premikati. "Rad te imam, žal mi je," je rekel Meg, medtem ko so ga peljali v bolnišnico. Njegov pogled je bil zelo prestrašen.

"Želela sem se samo zbuditi in ugotoviti, da sanjam"

V bolnišnici so ugotovili, da si je s potapljanjem v preplitvi vodi Brett poškodoval vrat in hrbtenjačo. "Povedali so, da obstaja tveganje, da ne bo nikoli več hodil in da bo na vozičku. Nisem sploh mogla razumeti tega, kar so mi govorili. Brett je bil zdrav, športno zelo aktiven moški. To se ni moglo zgoditi. Kako se je najina zabava pred poroko spremenila v nočno moro? Želela sem se samo zbuditi in ugotoviti, da sanjam."

Bretta so takoj operirali, a se tudi po operaciji ni mogel premikati, sam ni mogel niti dihati. Zaradi aparata, ki mu je omogočal dihanje, pa nato ni mogel še govoriti. Sporazumevali so se z nasmehi in mežikanji ter z uporabo oči, medtem ko so mu kazali na papir napisane črke. "Nekega dne, ko sva sedela sama, mi je tako povedal: Nisi dejala - da - temu. Ni treba, da si tukaj. Moje oči so se napolnile s solzami in dejala sem mu, da ne grem nikamor. Še vedno bo moj mož in preživela bova tudi to."

Februarja se seveda nista mogla poročiti, saj je bilo okrevanje naporno. Na koncu je Brett lahko sam dihal in govoril, ostal pa je na invalidskem vozičku. Počasi sta se navajala na novo skupno življenje. "Šla sva ven, kjer sva nekoč tekla. Šla bi tudi na kakšen koncert ali v muzej. Počasi sva se začela navajati," pove Meg.

"Pomembno je, da sva skupaj in da se proti vsemu boriva skupaj"

Aprila sta se odločila, da bosta spet organizirala poroko. "Kljub temu, kar se je zgodilo, sva se še vedno želela poročiti in to, kar sva doživela ob tej nesreči, naju je le okrepilo." Želela sta proslaviti moč njune vezi. Septembra sta se poročila in se nato odpravila na medeni teden. "Upava, da bo Brett kdaj spet hodil. Morda se to ne bo zgodilo kmalu. A ostajava optimistična. Najina poroka morda ni bila takšna, kot sva si nekoč predstavljala, da bo, toda pomembno je, da sva skupaj in da se proti vsemu boriva skupaj. Rada bi še potovala. V prihodnosti želiva imeti tudi otroke."

Velikokrat nam lahko življenje pokaže, da ima za nas drugačne načrte. A Meg in Brett sta se prilagodila temu, kar se je zgodilo. In nista dovolila, da bi to uničilo njuno ljubezen ali njuno strast do tega, da polno živita.

Preberite si tudi zgodbo Nine Wabra in Gala Jakiča, ki sta ravno tako primer, da je mogoče premagati vsako oviro.

FB članek - join us

Glasuj

Komentarjev: 4
 
GiPyroman 21.02.2018 09:56:51
Članka nisem prebral, ampak predporočna zabava? Kolk teh zabav je pa treba? Ljudje se samo še zabavajo.
BŠK 21.02.2018 14:58:02
Ja, pa brez alkohola in ostalih substanc žal ne gre Članek pa ni spisan ravno na nivoju in se vidi da je uporabljen google translater
Karantanija 21.02.2018 09:49:44
To je enostavno prava in močna ljubezen.
fantasy111 22.02.2018 11:26:32
Hvala bogu, da to še obstaja.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave