18.01.2019
LJ
/ 4°
Afte Hitra pomoč, ko se pojavijo afte Pozabljivost Bi prepoznali prve znake Alzheimerjeve bolezni? Možganska kap Nekateri ne vedo, da imajo večje tveganje za kap Fant Zmagoviti ples po zdravljenju, ki je obkrožil svet

Laser, ki odpravi tudi starostno dioptrijo

Še do pred nekaj leti so z laserjem lahko odpravili samo dioptrijo na daljavo, sedaj pa lahko z robotskim laserskim sistemom Amo CATALYS® naredijo kratek poseg, po katerem niso več potrebna očala za daljavo in bližino.

Laser
Posameznikom, ki po 40. letu potrebujejo dvojna očala, sedaj lahko pomagajo z robotskim laserskim sistemom Amo CATALYS®. Po kratkem posegu z njim očala za daljavo ni bližino niso več potrebna. (Foto: Morela Okulisti)

Starostna dioptrija prizadane vsakogar

Po 40. letu prične postopno upadati sposobnost očesa za gledanje na bližino. To privede do tega, da vsi prej ko slej potrebujemo očala za branje. Problem je toliko večji pri tistih, ki so že pred tem potrebovali tudi očala za daljavo. Takšni posamezniki naenkrat potrebujejo dvoja očala ali pa se morajo privaditi na uporabo progresivnih očalnih stekel. Nekaterim takšna stekla povzročajo nemalo težav, ne moremo pa tudi mimo dejstva njihove visoke cene.

Rešitev je laserska operacija z multifokalno lečo

Mnogim s takšno težavo lahko z majhnim laserskim posegom pomagamo, da se na preprost način hkrati znebijo očal za bližino in daljavo. Še boljša novica je to, da s to operacijo izboljšamo vid v primeru že zamotnjene naravne leče oziroma preprečimo težave s slabim vidom, ki lahko nastanejo zaradi razvoja sive mrene.

Če bi radi preverili, ali je poseg z vstavitvijo znotrajočesnih leč primeren tudi za vas, se v spodnji prijavnici naročite na brezplačni posvet v očesnem centru Morela okulisti. Posveti se izvajajo v Ljubljani, Mariboru, Ankaranu in na Bledu.

V kliniki Morela okulisti so opravili že več kot 15000 operacij leč in so prvi center za očesno refraktivno kirurgijo v širši regiji, ki je prejel akreditacijo najuglednejše ameriške akreditacijske ustanove za zdravstvene organizacije Joint Commission International.

Kristina Mikek
V očesnem centru Morela okulisti so poznani po vodilni vlogi na področju uvajanja novih tehnologij. Posege izvaja priznana očesna kirurgijnja dr. Kristina Mikek, ki letno opravi preko 2000 očesnih operacij. (Foto: osebni arhiv)

Veronika Habjan iz Škofje Loke

''Na blizu nisem videla skoraj nič več, na daleč prav tako slabo. Težko je živeti s tem,'' pripoveduje 51-letna Veronika Habjan iz Škofje Loke, ki se je prav zato odločila za lasersko operacijo oči. Sedaj prvič po 39-ih letih končno dobro vidi  brez očal in leč. ''Poseg ni bolel. Moraš biti zbran, sodelovati. Drugače te pa zdravnica ves čas spodbuja in je bila res enkratna. To mi je toliko pomenilo med operacijo,'' pove 51-letnica in doda: ''Čez dva dni sem prišla na kontrolo in že videla 80 odstotno. Čez teden dni je bil vid že 90 odstoten, danes – deset dni kasneje – pa 100 odstoten. Od 12. leta naprej sem nosila očala in leče, sedaj pa jih prvič ne nosim več. Zvečer mi ni treba več odstranjevati leč. Zvečer sem vedno razmišljala, da si moram dati še ven leče, sedaj pa to ni več potrebno.''

Morela okulisti
''Na blizu nisem videla skoraj nič več, na daleč prav tako slabo. Težko je živeti s tem,'' pripoveduje 51-letna Veronika Habjan iz Škofje Loke, ki se je prav zato odločila za lasersko operacijo oči. Sedaj prvič po 39-ih letih končno dobro vidi  brez očal in leč. (Foto: Damjan Žibert)

Z rezultatom operacije je bila zadovoljna tudi oftalmologinja mag. Kristina Mikek, dr. med, iz očesnega centra Morela okulisti: ''Pri gospe Veroniki Habjan smo se odločili, da bomo uporabili posebno vrsto leče, ki je zanjo najbolj primerna - gre za torično multifokalno lečo, ki odpravlja astigmatizem in smo jo izbrali posebej zanjo. Operacija je bila uspešna in gospa sedaj že vidi 100-odstotno.''

Izkušen kirurg in najsodobnejša laserska tehnologija za popoln vid

Za optimalen rezultat posega in najboljši vid velja pravilo, da je potreben zelo izkušen kirurg in tudi najboljša tehnologija. V očesnem centru Morela okulisti so poznani po vodilni vlogi na področju uvajanja novih tehnologij. Posege izvaja priznana očesna kirurgijnja dr. Kristina Mikek, ki letno opravi preko 2000 očesnih operacij. 

En poseg, dvojna korist

Popoln vid in neodvisnost od očal vsekakor zelo spremenita življenje. Ni pa za pozabiti tudi ekonomskih koristi takšnega posega. Ob upoštevanju visokih cen očal s progresivnimi stekli si lahko hitro vsakodo izračuna, da se strošek posega že v nekaj letih povrne. Na dolgi rok tako ob dobrem vidu še privarčujemo.

Če bi radi preverili, ali je poseg z vstavitvijo znotrajočesnih leč primeren tudi za vas, se  naročite na brezplačni posvet v očesnem centru Morela okulisti. Posveti se izvajajo v Ljubljani, Mariboru, Ankaranu in na Bledu.

V kliniki Morela okulisti so opravili že več kot 15000 operacij leč in so prvi center za očesno refraktivno kirurgijo v širši regiji, ki je prejel akreditacijo najuglednejše ameriške akreditacijske ustanove za zdravstvene organizacije Joint Commission International.

Sponzorirana vsebina

PRIJAVITE SE NA BREZPLAČNI POSVET ZA ODPRAVO DIOPTRIJE 

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Prehlad

Se vas loteva prehlad?

Uporabne povezave