17.06.2018
LJ
27° / 15°
Rak na debelem črevesu Preprosto zmanjšajte tveganje za raka zrel par Sva bila skupaj le zaradi otrok? Trebuh 1 sprememba pri prehrani in taka razlika Encefalitis Glavo ji bo kmalu razneslo, a je ne operirajo

Lepotna kraljica, ki ponosno pokaže, da ni popolna

19-letna Atlanta McBride, angleška lepotna kraljica, je spregovorila, kako je pred petimi leti le po čudežu ušla smrti in kako ji je to spremenilo življenje. Prav zaradi te izkušnje se je znašla na lepotnih tekmovanjih. Želela si je namreč zgraditi boljšo samopodobo.

 

"Kirurg je moji materi povedal, da sem imela veliko srečo. Če bi me operirali naslednje jutro, kot so nameravali, bi najverjetneje umrla zaradi zastrupitve," pripoveduje danes 19-letna Atlanta McBride, kako je pred petimi leti le po čudežu ušla smrti. Čisto po naključju se je zgodilo, da so jo operirali takoj. In ko so jo odprli, so ugotovili, da je njen slepič postal gangrenast. Počil je in se razlil. Sledilo pa je hudo vnetje v trebušni votlini, ki bi se lahko končalo z zastrupitvijo in smrtjo.

Imela je srečo, da je preživela, se pa kar šest tednov ni mogla vrniti v šolo in eno leto ni smela telovaditi. Njen trebuh je bil v tako slabem stanju, da so ji ga zdravniki s plastično kirurgijo na račun zdravstvenega zavarovanja celo malo popravili, a kot najstnico jo je to, da je njen trebuh kazila 13-centimetrska brazgotina bolj potrlo, kot pa je cenila to, da je preživela.

Rada bi dekletom, ki se ravno tako spopadajo s slabo samopodobo, povedala, da si, kdor si, in nihče ni popoln. Vsak ima kakšno napako in res je treba delati predvsem na tem, da se lahko pohvališ tudi z lepoto, ki izvira iz notranjosti. Ni zunanjost vse. Sploh ne.

"Kot 14-letnica takrat več nisem imela nobene samozavesti. Dokler se nisem odločila, da to spremenim." Tako pripoveduje danes, ko je bila okronana za Miss Eco Queen. Prav zaradi razlitja slepiča je pristala na lepotnih tekmovanjih. "Mislim, da se jih sicer nikoli ne bi udeležila. To je bil moj način, da se izzovem in poskušam izboljšati samopodobo. Stara sem bila namreč 14 in to, da sem imela 13-centimetrsko brazgotino, me je zelo bremenilo. Čeprav bi morala biti srečna, da sem živa, sem bolj čutila sram in sem se vedno trudila, da bi trebuh skrila."

"Ko sem se prvič udeležila lepotnega tekmovanja, sem mislila, da bom ves čas razmišljala, ali vsi gledajo v mojo brazgotino. Ampak naenkrat sem imela takšno tremo, da sem na to kar pozabila," se smeje. "Nekateri so vprašali, od kod brazgotina, ampak spoznala sem, da se z njo nihče ne obremenjuje toliko, kot sem se jaz. Moja samozavest je počasi rasla. Vsakič, ko sem bila na odru, sem se bolj osvobodila strahu pred nastopanjem in sramu pred tem, da lahko ljudje gledajo mojo brazgotino. Da grem na lepotno tekmovanje sem se odločila, ker sem sprejela, da ne bom nikoli popolna. Odločila sem se, da bom sprejela trebuh, kakršen je. In rada bi povedala dekletom, ki se ravno tako spopadajo s slabo samopodobo, da si, kdor si, in nihče ni popoln. Vsak ima kakšno napako in res je treba delati predvsem na tem, da se lahko pohvališ tudi z lepoto, ki izvira iz notranjosti. Ni zunanjost vse. Sploh ne."

Pri vnetju slepiča je sicer značila bolečina, ki se začne v spodnjem delu trebuha, nato pa jo čutimo predvsem v desnem spodnjem delu trebuha. Včasih jo spremljajo povišana telesna temperatura, slabost, tudi bruhanje. Takoj je treba na urgenco. 

Nihče ne ve, zakaj se pojavi vnetje slepiča. Zakaj se pri nekaterih slepič vname, pri drugih ne. Ta del telesa je bil pri naših prednikih povezan s prebavo, mi pa ga ne uporabljamo več. Najpogosteje se vname med 10. in 20. letom starosti.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 2
kajenje je zdravo 21.02.2016 12:07:02
Operacija slepiča je pa res medicinski fenomen in "čudežen beg pred smrtjo". A res ne znate od nikjer drugje prepisat, ko iz angleške rumene nadloge.
 
TRIPLANE 21.02.2016 10:37:08
slika mogoče?
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave