11.12.2018
LJ
/ -3°
Antioksidanti To je živilo z največ antioksidanti! In ne gre za borovnice Tofu Živilo, ki pomaga preprečiti kap kašelj Neverjetno, kaj je izkašljal moški Neti Čistila si je nos z neti posodico in tragično preminila

Ljudje so presenečeni, ko izvedo, kaj dela

Ko 20-letno Sydney Mesher ljudje povprašajo, kaj v življenju počne, so veliko krat presenečeni, ko slišijo, da je plesalka. Rodila se je brez dela leve roke, toda to je ni zaustavilo, da ne bi poskušala uresničiti sanj.

V plesnem svetu je običajno kar pomembno, kakšno telo ima tisti, ki se želi v njem uveljaviti. Toda Američanka Sydney Mesher ni dovolila, da bi kaj takega v njenem življenju postalo ovira. Želela si je plesati in čeprav je bilo na njeni poti veliko ljudi nad njeno izbiro presenečenih, je vztrajala in zagnanost se ji je izplačala.

Sydney se leva roka konča pri zapestju. Gre za redko stanje, ko se roka v maternici ne razvije do konca. Zaradi tega se je takšna že rodila.

Nestrpni ljudje

Žal so jo vrstniki zaradi tega, ker ni imela cele roke, dražili, je zaupala reviji Health. Toda ni dovolila, da bi jo to potrlo. Pravi, da je kaj kmalu spoznala, da to, kako se nekdo obnaša do sočloveka, več pove o njem kot pa o njej. Meni, da se ljudje bojijo in se zaradi tega znašajo nad tistimi, za katere bi radi verjeli, da so manj vredni kot oni. Le tako začutijo nekaj olajšanja.

Toda Sydney ni dovolila, da bi jo ozkogledost drugih zaustavila. Ne le, da je, ker je želela plesati, vedno tudi plesala ... Za povrh se je vpisala na študij plesa na univerzi Pace v New Yorku ter bila sprejeta.

Zakaj bi morali biti vsi enaki?

Ve, da je drugačna. In to je sprejela. Nikoli ne skriva svoje leve roke. Toda vesela je, da so njeno drugačnost mnogi sprejeli. Priložnost so ji dali na univerzi in še v marsikateri drugi plesni šoli in skupini. Zakaj pa bi morali biti vsi enaki? Sydney zna plesati tudi brez dela leve roke. In meni, da je pomembno, da se lahko s plesom ali čim drugim ukvarjajo čim bolj različni ljudje. Prav različnost je tista, ki je na tem svetu tako zanimiva.

Sydney je sebe sprejela in to, kdo je, tudi vključila v svoje umetniško ustvarjanje. S svojim primerom pa nam vsem drugim daje zgled, da ne dovolimo, da bi nas okolica prepričala, da česar koli ne zmoremo. Vse so le meje, ki jih postavljamo ljudje.

Preberite si tudi zgodbo 27-letne Shirley Alvarez, ki je svojo precej redko diagnozo ravno tako sprejela ter jo uporabila tudi v svojem umetniškem ustvarjanju.

FB članek - join us

Glasuj

Komentarjev: 2
Lurch 22.06.2018 16:09:49
"Zakaj bi morali biti vsi enaki?"......................Točno tako! Jaz sem skoraj brez luleka, lulam pa še kako...
Natalija Bajt 22.06.2018 14:47:23
Oh, ko bi se ljudje nehali obremenjevati kaj je normalno in kaj ne. Kaj pa je to normalno?!?!?!
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave