17.03.2018
LJ
/ 2°
Možgani To ne bo zmanjšalo tveganja za kap! Ženski cikel Ženske, prilagodite vadbo menstrualnemu ciklu! Trebuh Kako si pomagati, če se pojavijo driska, zaprtje in vetrovi? Stephen Hawking Kako je Hawking lahko tako dolgo živel z ALS?

´Morda nimam čisto normalne kože, ampak to se mi zdi v redu´

22-letna Norvežanka Mathilde Arctander se še dobro spomni, kaj vse je v življenju slišala na račun svojih materinih znamenj. Še posebej veliko pozornosti je vedno pritegnil tisti, ki prekriva skoraj cel njen trebuh. A odločila se je, da bo to svojo posebnost nosila ponosno.

#kvalvikabeach #kvalvika #sommer #lofoten #cmn #nevuslove #bffs

A post shared by Mathilde (@mathildearctander) on

Mathilde Arctander bi lahko obupavala, a je stara 22 let prišla do drugega zaključka. Sprejela bo svojo posebnost.

Toda ni bilo zmeraj lahko. Če je niso dražili zaradi njene drugačnosti pa je slišala pomilovanja v smislu: ubogo dekle. Tudi to ni bilo prav nič prijetno.

"Včasih sem mislila, da je nekaj res narobe z mano, ker so ljudje tako strmeli vame," se spominja. "Le zakaj imam vsa ta materina znamenja, bi si ves čas govorila." Ko je bila mlajša, je bilo svojo drugačnost težko sprejeti. Danes pa mlada slikarka poudari, da sploh več ne opazi, če kdo strmi vanjo. "Morda nimam čisto normalne kože, ampak to se mi zdi v redu. Takšna sem in nič več se ne zbudim zjutraj in si želim, da svojih materinih znamenj ne bi imela. Ljudje smo drugačni in s tem ni nič narobe."

Včasih je svojo kožo skrivala pod dolgimi hlačami in rokavi, danes pa ji ni prav nič več težko oditi na plažo. Svojo zgodbo pa deli, da bi opogumila druge ljudi, ki še niso sprejeli svojih materinih znamenj ali kakšne koli druge drugačnosti. Poudarja, da se odziv okolice močno spremeni, ko se enkrat spremeniš ti sam, torej, ko se sprejmeš. Danes ji ljudje na ulici celo povedo, da jim je všeč njen drugačen videz.

Vi to er spotsers! �de0d♥️#bareyourbirthmark #inmyskiniwin #birthmark #unique #cmn

A post shared by Mathilde (@mathildearctander) on

Koser oss med kakao og muffins

A post shared by Mathilde (@mathildearctander) on


 

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 3
 
Vig1 13.10.2017 16:31:23
Dvomim, da gre tukaj samo za estetsko napako. Če ima že sedaj pri rosnih 22 letih močno nagrbančeno in debelo kožo, ki je videti kot lubje na drevesu, je vprašanje v kaj se bo to spremenilo pri 50 letih. Če jo ne bo prej pokončal rak. Glede videza se pa nima kaj dosti za sekirat glede na to kako se je zadnja desetletja razpaslo grdo tetoviranje. Še vedno zgleda bolje kot večina tetovirancev.
 
brezcasni 13.10.2017 15:03:46
kaj pa je z njenim popkom -kožo okoli njega in na stegnu....zgleda kot harmonika za tako mlado punco....
ninaiztrzina 13.10.2017 11:46:01
bravo.Polna energije in dobre volje kar ne morem reci za vecino "zdravih".
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Vnetja

Ste že slišali za fibromialgijo?

Uporabne povezave