22.04.2018
LJ
26° / 11°
Šparglji Znanilci pomladi, ki prečistijo naše telo Plank Kako dolgo je dobro držati 'plank'? UV žarki Zaščitite se pravočasno in pravilno! Gorka Berden Bo sploh lahko plesala v nedeljski oddaji Zvezde plešejo?

'Mislim, da želim biti mama, ampak ne vem, ali bom lahko rodila'

Ko je Brittany Noonan ugotovila, da je noseča, je bil njen prvi odziv strah. Ni vedela, ali bo zmogla. "Naslednji dan sem obiskala psihologinjo in ji dejala: mislim, da želim biti mama, ampak ne vem, ali bom lahko rodila," pravi.

RE BLOGGED: "When the Happiest Time of Your life Just isn't." (LINK IN BIO) "There is a lot of information out there regarding PND (Post Natal Depression) which is fantastic as we create awareness, we can help the many mothers out there who suffer from this mental illness. But we do not hear much about depression or anxiety during pregnancy even though it is thought that up to 10% of pregnant women actually have antenatal depression. Is it because we are scared to admit that even though we are told its meant to be the happiest time in our lives, sometimes it's just not?.." continued in blog. This week is Perinatal Anxiety & Depression Awareness Week. To help create awareness and to hopefully help others who may be going through this or know someone who is, I have re shared my experience with Pregnancy Anxiety and Depression. Although it is a hard thing to talk about I do believe that by sharing our struggles we can stop it being such a taboo subject and help others feel confident to come out and say they are not okay. It is okay to not be okay and you are not alone. Take a read and if you know someone who should read this blog feel free to share , show or tag them in this. • So what does depression and anxiety feel like? You may have a lowered mood with symptoms including hopelessness, lacking motivation and loss of joy, feeling anxious, panicked, agitated, angry and irritable. For me when I experience anxiety I also feel disconnected from the world around me and am unable to concentrate, I feel a heavy chest, fast heart beat and I get quiet dazed and or confused. If you feel like you relate to any of these symptoms you should contact your doctor to chat about what they can do to help. #PNDAAwarenessWeek #perinataldepression . . . . . . #pregnancy #pregnant #mummyblogger #mommyblogger #mumlife #momlife #pregnancyblog #7monthspregnant #motherhood #unitedinmotherhood #igmums #instamum #ig_motherhood #babygirl #fitness #postpartum #fitmum #awareness #blog #blogger #bloggerau #fitnessblogger #mumbod #pregnantbelly #bump #babybump

A photo posted by BRITTANY NOONAN • fit mama (@fashionablefitmum) on

27-letna Avstralka Brittany Noonan je zanosila pred dvema letoma. Čeprav je bila vesela, je bila hkrati tudi prestrašena. V najstniških letih se je morala spopasti z motnjo hranjenja, kasneje še z depresijo in anksioznostjo. Bala se je, da bi se to lahko ponovilo. In res se je. 

"Ravno sem prišla do točke, ko sem mislila, da sem dobro," pripoveduje. "Sem bila pa zelo odvisna od telovadnice. Sem osebna trenerka in bila sem obsedena z mišicami in fit občutkom in določenim videzom. Tako kot sem si prej želela, da bi bila čim bolj suha. Mentalno sem si vedno želela nekaj čisto drugega."

Noseča je imela hude probleme z jutranjo slabostjo ter v devetih mesecih v bolnišnici pristala kar 15-krat. "Po 10-krat na dan bi bruhala. V prvih osmih tednih sem izgubila od 8,5 do 9 kilogramov. Bila sem v bolnišnici in nisem mogla jesti. Če bi jedla, bi bruhala. Spet sem imela težave z motnjo hranjenja in depresijo." Diagnozirali so ji depresijo in anksioznost, ki se zgodi med nosečnostjo in ne po njej. Na to, da je tudi to mogoče, želi s svojo zgodbo opozoriti.

"Morala bi biti vesela, se povezovati z otrokom," pripoveduje. "Ampak jaz sem se trudila, pa ni šlo. Nisem mogla tako čutiti. Ves čas sem bila prestrašena, ali bom škodovala otroku, kaj če ne bo preživel. Toda ginekologinja mi je govorila, da je otrok dobro, da pa sama nisem v redu, saj mi otrok jemlje vsa hranila."

23. septembra se je mala Milena rodila dva tedna pred rokom. "Čutila sem olajšanje, da bo konec slabosti, da bom lahko nadaljevala življenje," pravi. "Ko sem jo objela in slišala jok, sem čutila nekaj, česar ne morem opisati, najlepše občutje na svetu." Prvič ni več čutila slabosti in je lahko jedla, ne da bi bruhala. In odločila se je, da mora nekaj spremeniti. "Že proti koncu nosečnosti sem razmišljala, da moram spremeniti svoje življenje, saj ne želim, da se moja hčerka kdaj tako počuti glede sebe. Moj cilj vsakega dne je zdaj, da spremenim svoj način razmišljanja. Po devetih mesecih nosečnosti lahko občudujem svoje telo, zaradi tega, kar je zmožno storiti. Strije in odvečna koža te ne spremenijo v človeka, ki bi bil manj vreden."

Rada bi opozorila, da obstaja depresija, ki se pojavi že med nosečnostjo. "Lahko vas muči slabše razpoloženje s simptomi, kot so občutek brezupa, nimate motivacije, ne veselite se, počutite se anksiozne, panične, razburjene, jezne, razdražene." Najbolj veseli čas ni vedno tak. "Normalno je tudi, da se tako počutite in niste edine. Obstajajo načini, da to premagaš. Meni je zelo pomagal pogovor," pravi. O svojih izkušnjah razpravlja tudi na blogu in Instagramu.

Life happens between the squares on my page. I love the most simple times with my girl, I love creating memories out of every day. I am so lucky to get to spend everyday with her - even if that does involve some frustrations of trying to work from home with a toddler and I am feeling so grateful for my life and the opportunities I have come across, worked for and been given personally and professionally lately. All these opportunities with the help of my husband and how hard he works allow me to be a stay at home/work at home Mama which is what I have decided I want to be! Thank you for coming on my journey with me and supporting my dreams... so let's keep moving, I have so much more to share with you and hopefully help to inspire you to be the best version of YOU !! �dc2c . . . . . . . #fitness #fitmum #fitmom #activemum #postpartum #postpartumfitness #fitnessblogger #workout #mumbod #fitchick #instagood #womensfitness #igmums #mumlife #bbg #bbgmums #mummyblogger #weightlossmotivation #motivation #training #fashion #mumstyle #instafit #postpartumbody #fitmomsofig #blog #instafit #instablog #bikini

A photo posted by BRITTANY NOONAN • fit mama (@fashionablefitmum) on

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 2
mentorhercul 26.12.2016 18:22:20
ojojoj...je dejal petelin in odfrčal k drugi kokoški...............
 
RamzesII 26.12.2016 10:49:09
Mislim, da je jasno, da jo je bolj skrbelo za lastno telo kot pa ... med nosečnostjo ni nič neobičajnega če nosečnica bruha, ne prenaša določene vrste hrane, to nima nobene zveze s kakšno motnjo prehranjevanja.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Hujšanje

Ste se že lotili hujšanja pred poletjem?

Uporabne povezave