19.02.2018
LJ
/ -0°
Srčni infarkt Živilo, ki nam je na dosegu roke in zmanjšuje tveganje za srčni infarkt Partner Če moški ustreza TEM kriterijem, ga nikar ne spustite iz rok Rak prostate Simptomi raka, ki jih morajo poznati tako moški kot ženske Lepotica brez rok - 6 Lepotica brez rok skušala storiti samomor zaradi krutih komentarjev

'Mislila sva, da bova nadaljevala življenje kot običajen poročen par, namesto tega pa ...'

Ko sta se Yasmin in Jason poročila ter odšla na medene tedne, sta pričakovala, da ju ob prihodu domov čaka mirno družinsko življenje. Toda Yasmin je pod prho v dojki zatipala bulico. "Upava, da bo naslednjih šest mesecev zakona manj stresnih kot prvih šest," pove zdaj, ko je spet zdrava.

Poroka
Yasmin Kidwai Coop in Jason Coop na svoj poročni dan (Foto: Facebook)

45-letna Yasmin Kidwai Coop in 46-letni Jason Coop sta se poročila tri leta po tem, ko sta bila na zmenku na slepo. Odšla sta na medeni mesec in po prihodu domov pričakovala mirno družinsko življenje. A čakala ju je neprijetna novica. Yasmin je med prhanjem na desni dojki odkrila bulico in dobila diagnozo raka.

"Mislila sva, da bova nadaljevala življenje kot običajen poročen par. Namesto tega sva se morala boriti z boleznijo. Nisva niti imela časa v miru zaživeti svoje poročeno življenje," pripoveduje Londončanka.

Diagnozi je sledila operacija tumorja, nato pet tednov radioterapije ter še jemanje zdravil. A danes sta Yasmin in Jason presrečna, da je bilo zdravljenje uspešno in rak ni več del njunega življenja. Yasmin ga je premagala.

Vendar pa jo je izkušnja pretresla.

Zato želi osveščati, kako pomembno je biti pozoren na spremembe, ki se dogajajo v telesu, da čim prej opazimo bolezen.

Poroka
Nista si mislila, da ju lahko tako kmalu doleti nesreča. (Foto: Facebook)

"Najprej niti nisem vedela, da je ta bulica lahko rak," pravi Yasmin. "Ker sem imela ravno menstruacijo, sem mislila, da gre za nek stranski učinek." Ni šla takoj k zdravniku. Ker pa bulica kar ni izginila, ga je le obiskala in takoj jo je poslal na biopsijo in še na mamografijo. Z mamografom, napravo za rentgensko slikanje, lahko odkrijejo tudi začetne rakave spremembe v dojkah.

"Kakšno olajšanje sem začutila, ko so mi zdravniki povedali, da nimam več raka," še pove. "Zdaj želim le nadaljevati mirno življenje s svojim možem." Zaradi te izkušnje pa ga vidi drugače. "Ves čas mi je stal ob strani. Upava, da bo naslednjih šest mesecev zakona manj stresnih kot prvih šest," se še nasmehne.

Yasmin je sicer prav rak pred desetimi leti vzel očeta, ki je izgubil 18-mesečni boj z rakom na trebušni slinavki, zato si še toliko bolj želi sodelovati v osveščanju proti tej bolezni.

Poroka
Vse se je končalo dobro. (Foto: Facebook)

 

Ženske, bodite pozorne

"Možnost za ozdravitev je velika, če je rak dojk odkrit pravočasno, ko je še v zgodnji fazi razvoja," pišejo na strani Onkološkega inštituta. "Pomembna preiskava za zgodnje odkrivanje raka dojk je mamografija, ki lahko odkrije raka, ko je še netipen. Ključno vlogo pri odkrivanju raka dojk ima tudi ženska sama, saj veliko zatrdlin, za katere se po opravljenih preiskavah izkaže, da so rakave, odkrijejo ženske same, s samopregledovanjem."

 

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 1
 
jankoa 18.01.2018 11:44:36
Nesreča ne ZADANE, ampak ZADENE!
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Čaj

Kako krepite svojo imunsko odpornost?

Uporabne povezave