16.01.2019
LJ
/ -1°
Zožanje Pogosta navada, ki za 35 odstotkov poveča tveganje za bolezen srca Granatno jabolko Poglejte, kako elegantno olupiti granatno jabolko Limonada Pijte limonin sok, če se spopadate s temi težavami Camilla Razkrila 7 preprostih korakov, s katerimi lahko preoblikujete svoje telo

Moški dobesedno vstal od mrtvih

Pravi čudež prihaja iz ameriškega mesta Omaha v zvezni državi Nebraska, kjer so očeta štirih otrok razglasili za možgansko mrtvega in so zdravniki dejali, da si ne bo nikoli več opomogel. A ko je njegova družina odklopila aparate, ki so ga ohranjali pri življenju, se je moški nenadno prebudil in sedaj je že doma in dobro okreva.

Mrtvašnica
Njegova družina se je že pripravila na njegovo smrt, a ko so ga odklopili od aparatov, ki so ga ohranjali pri življenju, je Scott Marr še kar dihal. Teden dni kasneje je že bil doma in dobro okreval. (Foto: iStock)

Očeta štirih otrok T Scotta Marra so družinski člani kmalu po njegovem 61. rojstnem dnevu, 12. decembra, našli neodzivnega v postelji. Kljub temu so videli, da še vedno diha. Takoj so poklicali rešilca in ga prepeljali v bližnjo Methodist bolnišnico. Tam so mu zdravniki postavili diagnozo kap in ga na intenzivni negi dali na aparate za dihanje. Do naslednjega dne, ko se je družina vrnila v bolnišnico, Scott Marr ni pokazal nikakršnega nevrološkega izboljšanja. Otekanje možganov, ki se je pričelo na zadnjem delu možganov, je njegove zdravnike močno skrbelo in prepričani so bili, da se bliža njegov konec.

''Skrbelo nas je, da v tem primeru ne bo prišlo do okrevanja in da se bo stanje poslabševalo do možganske smrti,'' je povedala njegova zdravnica dr. Rebecca Runge. Njegova hči Preston Marr je pojasnila, da se je vsa družina morala soočiti z grozljivo realnostjo, da Scott ne bo okreval. ''Vedno je govoril, da si ne želi, da bi ga gledali, kako leži v bolnišnični postelji ali v kakšen domu, kjer bi potreboval 24-urno nego. Rekli so nam, da bo kmalu možgansko mrtev, zato smo se poslovili od njega, preden so ga odklopili od aparatov in izključili vse monitorje. A tudi, ko so odklopili vse aparate, je še vedno dihal,'' pripoveduje njegova hči. In ni prenehal dihati tudi naslednji dan, ko se je njegova družina vrnila v bolnišnico in ko so preskočili sestanek s pogrebno službo.

Preberite še: Najstnik vstal od mrtvih

''Rekla sem mu, naj premakne svoje prste na rokah in počasi jih je premaknil. Rekla sem mu, naj pomiga s prsti na nogah in res nežno je pomigal z njimi,'' pojasnjuje Preston Marr. Njegovi zdravniki so naročili dodatne teste in pokazalo se je, da Scott Marr ni utrpel kapi, ampak da se spopada z redkim stanjem imenovanim sindrom posteriorne reverzibilne encefalopatije. ''Stanje navadno povzroča visok krvni pritisk, a obstaja več možnih vzrokov, zakaj pride do sindroma,'' pove dr. Rungeova. Hudo otekanje možganov, ki ga je izkusil Scott ni značilno za sindrom posteriorne reverzibilne encefalopatije, prav zato so zdravniki postavili napačno diagnozo in bili prepričani, da gre za usodno kap.

Sicer pa je sindrom posteriorne reverzibilne encefalopatije redka nevrološka motnja, ki se največkrat kaže z epileptičnimi napadi, izgubo vida, glavobolom in spremenjenim mentalnim statusom. Pojavlja se ob povišanem krvnem tlaku, eklampsiji, imunosupresivni terapiji in ledvični odpovedi.

Kljub temu je družina Marr prepričana, da je Scott ''čudežni moški'' in tako ga sedaj tudi kličejo. Scott je iz bolnišnice lahko šel že teden dni po tem, ko so mu postavili pravo diagnozo in ga zdravili za sindromom posteriorne reverzibilne encefalopatije. Vseeno pa je tudi sam prepričan, da je doživel pravi čudež: ''Te izkušnje nočem spremeniti v neko veliko versko stvar, a rekel bom to: vseeno sem prepričan, da sem doživel kar velik čudež.''

FB članek - join us

Povezani članki

Prenesi v

Glasuj

Komentarjev: 1
 
karamba34 07.01.2019 14:31:48
ko sem spoznal tamlado, mi je vstal od mrtvih
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Cimet

Imate radi cimet?

Uporabne povezave