17.06.2018
LJ
27° / 15°
Rak na debelem črevesu Preprosto zmanjšajte tveganje za raka zrel par Sva bila skupaj le zaradi otrok? Trebuh 1 sprememba pri prehrani in taka razlika Encefalitis Glavo ji bo kmalu razneslo, a je ne operirajo

Najsodobnejša metoda laserske operacije tudi pri nas!

Nagradna akcija: Pomagamo do boljšega vida

Najsodobnejša metoda laserske operacije, tako imenovana iLASIK ali FEMTO lasik, je sedaj dostopna tudi v Sloveniji. Gre za metodo, ki zagotavlja še večjo natančnost, manj možnosti za zaplete in hitrejše okrevanje. V nagradni akciji bomo nekomu izmed vas podarili poseg z najsodobnejšim laserjem. Prijavite se v prijavnici spodaj!

Očala
Z najsodobnejšo metodo iLASIK ali FEMTO lasik bomo do boljšega vida pomagali nekomu izmed vas. V akciji Pomagamo do boljšega vida bomo v sodelovanju z očesnim centrom Morela okulisti poseg podarili nekomu, ki si laserske operacije oči ne more privoščiti. (Foto: Thinkstock)

Laserske operacije dioptrije se uspešno izvajajo že več kot 30 let. A v zadnjem obdobju smo priča izjemnemu tehnološkem razvoju na tem področju. Zadnji korak v razvoju predstavlja iLASIK ali FEMTO lasik, kjer s femtosekundnim laserjem ustvarijo reženj roženice na zelo podoben način kot pri operaciji LASIK, le da je njegova natančnost večja. Podobno kot pri klasičnem posegu LASIK tudi tu najprej z vzdolžnim rezom v roženico naredijo tanek reženj, ki ga odmaknejo in nato z excimer laserjem v globljem sloju roženico zgladijo ter tako odstranijo dioptrijo.

FEMTO lasik - 1
Najsodobnejša metoda laserske operacije iLASIK ali FEMTO lasik omogoča manj možnosti zapletov, še hitrejše okrevanje in hitrejšo povrnitev vidne ostrine. (Foto: Morela okulisti)

A za razliko od klasičnega LASIK posega pri metodi FEMTO lasik namesto mehanskega noža za izvedbo vzdolžnega reza v roženico uporabijo laser. To je posebni femtosekundni laser, ki je veliko natančnejši od klasičnega rezila, zato je tudi reženj roženice tanjši, njegova debelina je kontrastnejša, robovi so bolj optimalno oblikovani. Prilagajanje režnja, ki ga po zaključeni operaciji znova položijo na površino je boljše. Vse to pa zmanjšuje tveganje za neželeni pomik režnja, možnosti za zaplete so tako še manjše, okrevanje je hitrejše, hitreje se povrne vidna ostrina.

Pomagamo do boljšega vida!

Z najsodobnejšo metodo iLASIK ali FEMTO lasik bomo do boljšega vida pomagali nekomu izmed vas. V akciji Pomagamo do boljšega vida bomo v sodelovanju z očesnim centrom Morela okulisti poseg podarili nekomu, ki si laserske operacije oči ne more privoščiti. V prijavnici spodaj napišite razloge, zakaj potrebujete lasersko operacijo oči, kako bi vam pomagala in zakaj si je ne morete privoščiti. Podarili bi jo radi nekomu, ki bi mu poseg izboljšal kvaliteto življenja, a si ga preprosto ne more privoščiti. Poseg bo izvedla oftalmologinja mag. Kristina Mikek iz očesnega centra Morela okulisti, spremljali pa ga bomo tudi mi. 

V centru za izvedbo iLASIK operacije uporabljajo najsodobnejši laser AMO Intralase IFS, s katerim je bilo do sedaj po svetu izvedenih že preko 5 milijonov posegov. Z njim lahko izvedejo poseg tudi pri pacientih, ki zaradi velikosti ali oblike ukrivljenosti ali debeline roženice sicer ne bi bili primerni kandidati za operacijo LASIK. FEMTO lasik metoda pa je primerna za tiste, ki še nimajo težav s starostno daljnovidnostjo in bi se radi znebili očal ali leč.

Glavne prednosti FEMTO lasik odprave dioptrije:

 - Možna korekcija večjega razpona dioptrij;
- Poseg je možno izvesti varno tudi pri nekaterih, ki sicer niso primerni za klasično LASIK ali SBK operacijo dioptrije;
- Hitrejše celjenje roženice;
- Hitrejša povrnitev vidne ostrine;
- Večja stabilnost roženice;
- Manj tveganja za kasnejšo poškodbo s pomikom režnja;
- Manj draženja očesa, manjša pogostost težav s suhimi očmi;
- Povsem neboleč poseg.Za koga je primerna laserska operacija s FEMTO laserjem (iLASIK metoda)?

Poenostavljeno povedano je ta oblika laserske operacije primerna za vse tiste, ki si želijo izostriti vid na daljavo ter se za vedno znebiti očal. Obstajajo sicer določene omejitve, kot je stopnja dioptrije ter minimalna debelina roženice, ki pa so manjše kot pri klasični operaciji LASIK. Na splošno lahko rečemo, da je krog ljudi, ki jim lahko s takšnim posegom pomagamo do popolnega vida še večji.

Koliko časa traja in kdaj pacinet že vidi dobro?

Sam poseg traja približno 30 minut, popolna vidna ostrina pa se vzpostavi že nekaj ur po posegu. Na splošno velja, da je okrevanje vidne ostrine po operaciji iLASIK najhitrejše od vseh laserskih posegov za odpravo dioptrije.

Kako dolgo traja okrevanje?

Vidna ostrina je praviloma popolna že prvi dan po posegu. V prvih tednih po posegu tako svetujemo le skrb za zaščito oči pred sončnimi žarki s primernimi sončnimi očali, sicer ste lahko normalno aktini.

Kakšni so možni zapleti? Kako ravnati ob zapletih?

Zapleti, ki se lahko pojavijo po iLASIK posegu so zelo podobni tistim pri klasični LASIK operaciji, le da je tveganje za njihov pojav še nižje. Mednje sodijo premik režnja roženice, vnetje pod režnjem roženice, vraščanje epitela pod reženj roženice, nepravilno izbočenje roženice. Pomembno je vedeti, da so vsi ti zapleti izjemno redki ter ob ustrezni terapiji dobro obvladljivi.

Najpomembneje za uspešno in varno izvedbo posega ter dolgoročno dobro vidno ostrino je skrbno spremljanje pacienta v obdobju po posegu. V primeru neželjenih zapletov to omogoča zgodnje ustrezno ukrepanje kar zagotovi uspešno okrevanje.

Očesni center Morela okulisti je eden vodilnih centrov za očesno refraktivno kirurgijo ne samo v Sloveniji, temveč v širši regiji. Edini v širši regiji imajo tudi akreditacijo ameriške fundacije JOINT COMMISION INTERNATIONAL, ki velja za najuglednejšo akreditacijsko ustanovo na področju zdravstva. Da bi jo klinika prejela mora izpolnjevati vrsto strogih kriterijev, od najmodernejše, vedno posodobljene opreme do tega, da je zdravnik pacientu po posegu dosegljiv 24 ur na dan.

V očesni kliniki Morela okulisti lahko brezplačno preverite, ali ste primeren kandidat za odstranitev dioptrije. Na brezplačen informativni pregled se lahko prijavite TUKAJ.

 

IZPOLNI PRIJAVNICO IN SODELUJ V NAGRADNI AKCIJI POMAGAMO DO BOLJŠEGA VIDA! Nekomu izmed bralcev bomo podarili brezplačno lasersko operacijo vida.

 

Za sodelovanje v nagradni igri "" se morate registrirati/prijaviti.
Prijavi se

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 2
SkokecPokec 10.02.2016 08:36:21
Pa saj so dame z očali tudi videti seksi...
JRT 12.02.2016 23:25:34
jap
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave