22.07.2018
LJ
24° / 16°
Mediteranska prehrana Že veste, kako vam lahko pomaga? Opekline Preverite, ali vas sončna krema dovolj ščiti Ura Jejte večerjo pred to uro in zmanjšajte tveganje za raka Joanne Peters Ima 42 let in je videti bolje kot kdaj koli

Ne bi verjeli, kaj so našli v želodcu Newyorčanke

37-letna anonimna ženska iz New Yorka je prišla k zdravniku, ker se je spopadala s hudimi bolečinami v trebuhu. Ko so ji slikali trebuh, so zdravniki presenečeni odkrili, da je v njenem trebuhu ogromna kepa las. Še več, v njej so našli celo lasno sponko.

Lasje
(Foto: BMJ Case Reports)

37-letnica se je spopadala s hudo bolečino v trebuhu, izgubo apetita in bruhanjem vsakič, ko je jedla ali pila. Slikanje s CT-jem pa je kmalu razkrilo vzrok njenih težav. Veliko kepo las, ki se je leta in leta nabirala v želodcu. Zdravniki so ji diagnosticirali sindrom zlatolaske – psihično motnjo, ki povzroča, da ljudje jedo svoje lase. Ženski so z operacijo odstranili kepo las, a nastali so zapleti, saj so med operacijo v želodcu našli tudi sponko za lase. Tako prvi poskus odstranitve kepe las ni bil uspešen in so morali bolnico intubirati, da je lahko dihala. V drugem poskusu je kirurgom uspelo, saj so veliko kepo las razdelili na več majhnih in po delih odstranili lase iz želodca.

''Bolnica je obljubila, da bo prenehala uživati svoje lase, zaradi katerih je utrpela gastrično obstrukcijo. A po nadaljnjem izpraševanju smo odkrili, da je znova zapadla v svojo navado,'' so zdravniki iz bolnišnice Iqbal Medical College zapisali v poročilu BMJ Case Reports.

''Želodec je običajno sposoben izločiti tujke iz telesa in več let je potrebnih, da se nabere takšna tvorba v želodcu. Še posebej tako velika, ki povzroča omenjeno simptomatiko. Ta primer je edinstven tudi, ker smo v bolničinih prebavilih odkrili še sponko za lase, kar je bil verjetno tudi razlog za to, da se je razvila tako huda zapora v želodcu.''

Lasje
(Foto: BMJ Case Reports)

Bolnica bo zdaj hodila k psihoterapevtu, da bi premagala motnjo, s katero se pogosteje spopadajo mladi ljudje, ki imajo težave z učenjem. Zapora prebavil zaradi nakopičenih las pa lahko privede celo do raztrganine prebavil, zaradi katere bolnik lahko v trenutku umre. Prav zato je lahko izjemno nevarno stanje. Podobnih primerov sindroma zlatolask je v medicinski literaturi manj kot 120, skoraj vedno pa se z njim spopadajo ženske.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 2
MaršalPeter62 11.10.2017 17:09:32
Sperma to vse odplakne!
Ardene 12.10.2017 13:34:55
dozirana iz katerega konca?
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Opeklina

Vam je letos že opeklo kožo?

Uporabne povezave