23.06.2018
LJ
22° / 9°
Hipnoza S hipnozo proti kajenju, stresu, tremi ... pitje vode Spila sem pol litra vode vsako jutro in zgodilo se je tole ... Estetika Medart Z neinvazivno metodo do vitkega pasu Hujšanje Pogumno je pokazala tudi takšne fotografije

Nekaj tednov kasneje je preminila!

Začelo se je lanskega maja. Ves čas jo je bolela rama. A zdravniki so mislili, da si je le nategnila mišico. A ko jo je rama septembra še vedno bolela, so naredili še nekaj preiskav. In ugotovili, da ima 29-letnica raka. Nekaj tednov kasneje je preminila.

 

29-letna Clare Daly iz Liverpoola se je ravno poročila, ko jo je začela boleti rama. Bolečina ni ponehala, zato je obiskala svojega zdravnika. Ker ni bilo nobenega drugega simptoma raka, je ta mislil, da gre le za težave z mišico. A ko bolečina kar ni in ni izginila, ga je septembra spet obiskala. Posumil je, da je vzrok drugačen, saj ni mogoče, da mišica boli toliko časa. Preiskave so pokazale, da ima kožnega raka. Bil je že v četrtem stadiju. V stadiju, ko je neozdravljiv.

Melanom se lahko pojavi kjer koli na telesu, najpogosteje pa se pojavi na mestih, ki so najpogosteje izpostavljena soncu, to so hrbet, noge, roke, obraz, celo pod nohtom.

Ker ni imel veliko simptomov, ga je bilo težko diagnozirati. So pa zdravniki zaključili, da je povezan z materinim znamenjem, ki si ga je Clare na tem mestu dala odstraniti pred dvema letoma. Menila je, da je videti sumljivo, zato je obiskala dermatologa. A prav zato, ker si je znamenje odstranila, ni bilo preiskano v laboratoriju. Verjetno je bilo že takrat rakavo.

Prezgodnja smrt zaradi solarija

"Diagnoza je bila šok za celo družino," pove 35-letni brat Michael McNally. "Zadnjih 10 let je Clare zelo pazila, da se je izogibala soncu. Nikoli ni bila opečena. Ko smo bili na počitnicah, se je soncu izogibala in se pokrivala. A kot najstnica je žal uporabljala solarij. Tudi zato je bila kasneje toliko bolj previdna." Očitno je bilo prepozno. Čeprav lahko kožnega raka dobijo tudi ljudje, ki se ne sončijo, imajo zanj veliko večje tveganje tisti, ki so na soncu nezaščiteni preživeli veliko časa. Še posebej, če so uporabljali solarij, kaže vse več študij.

29-letna Clare ni dopolnila niti 30 let, ko se je njeno življenje prezgodaj končalo. A njeni bližnji se bodo za vedno spominjali, da je bila oseba, ki se je veliko smejala in je imela vedno čas za ljudi. "Do zadnje minute je bila prijazna in se je smehljala," se spominja brat. "Njena osebnost se ni spremenila kljub kruti bolezni, ki jo je na koncu vzela." Družina je v spomin nanjo ustanovila fundacijo, ki se bori proti melanomu, enemu najbolj smrtonosnih rakov.

Kaj je melanom?

Melanom se lahko pojavi kjer koli na telesu, najpogosteje pa se pojavi na mestih, ki so najpogosteje izpostavljena soncu, to so hrbet, noge, roke, obraz, celo pod nohtom. Po navadi ga prepoznamo, ker se pojavi novo materino znamenje ali se spremeni obstoječe. A takrat, ko je kožni rak tako viden, je zelo pogosto že precej napredoval. Bolj varno je torej narediti čim več, da kožnega raka preprečimo. In očitno je zelo dober način, da se izogibamo solarijem, ki so veliko bolj škodljivi kot sonce.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 9
SAF1 29.02.2016 11:01:28
Sonce lahko povzroči raka ob nenehnem vzpostavljanju, vsak dan, dolge ure, pa še takrat ko žge k hudič. Drugače pa tisti, ki niso na soncu, lahko imajo hudo pomanjkanje vitamina D. Sonce je potrebno tako za nas kot za zemljo in rastline. Pa nehajte reklamirati tele kreme za sončenje, tele kreme naj kupijo tisti, ki mislijo ležati pod žgočim soncem na ure. Aja pa tole gledanje v sonce, prosim vas NE.
JezusJahvarjunski 27.02.2016 12:01:13
Zakaj pišete take neumnosti? Sonce sploh ni škodljivo, to je propaganda kozmetične industrije. Sonce je zdravo, sam ne nosim sončnih očal že nekaj let, gledam v sonce zjutraj ali zvečer, kadar pač imam čas. Lahko gledam v sonce tudi čez dan dalj časa, pa mi nič ni, vendar se ne izpostavljam. Naj vsakdo poizkusi gledati v sonce zgodaj zjutraj, ali pozno zvečer, na začetku eno minuto, potem pa naj zmerno podaljšuje ta čas. Na sonce daste lahko v kristalni ali stekleni kozarec vodo najmanj za eno uro. Sonce spreminja strukturo vode in ta voda zdravi in čisti telo. Najprej poizkusite ta dva načina, potem pa veselo še naprej pišite traparije. Pa lep dan vsem.
slovenc79 27.02.2016 17:56:45
dobro si psa vodnika tipkat naučil.
 
RamzesII 27.02.2016 11:43:53
Simptomatska medicina, ... posledice so jasne, ... že dolgo jasno kako zgrešena je njena doktrina.
draghci 27.02.2016 10:20:25
Spet antipropaganda za sonce. Sonce nikoli ni povzročalo raka in ga nikoli ne bo.
komir10 27.02.2016 21:37:49
še en bedak
maneno48 27.02.2016 08:12:37
jo je bolelo rame . . . NAUČITE SE SLOVENŠČINO ! KJE JE LEKTOR ?
maneno48 27.02.2016 08:50:36
ste le popravili
 
BŠK 26.02.2016 16:45:48
In kaj je tu čudnega? Te najstnice so tako zasanjane kot še nikoli! Jasno, lepotna kirurgija in ostali marketing s pomočjo teh idolov, ki so naivneži služijo ko nori!
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave