24.03.2018
LJ
/ -0°
Umivanje rok Ko vas mučijo neprijetne misli ali si nenehno umivate roke ... Oreščki Odlična novica o oreščkih Laser Laser, ki odpravi tudi starostno dioptrijo Meso Mislite, da je zdravo, a ni!

Neverjetno, kako se je izklesala

28-letna Sophie še ne tako dolgo nazaj ni ravno z lahkim srcem oblekla kopalk. Nato pa se je začela ukvarjati s telovadbo in svoje telo prav izklesala. Sedaj s samopodobo nima več težav. Opozarja pa, da je ključno v življenju doseči ravnovesje.

 

Seveda dobra samopodoba ni le zadovoljstvo s svojim zunanjim videzom. Treba je verjeti v svojo vrednost ne glede na to, kako dobro smo videti v kopalkah. A 28-letna Angležinja Sophie Aris pripoveduje, da ji je vseeno v veliko zadovoljstvo, da je danes na plaži videti tako izklesana. Kaj je spremenila? Začela se je redno ukvarjati s telovadbo. Nato pa ji je eden od trenerjev v fitnesu predlagal še, da poskusi dvigovati uteži. 

Nič več 'majhna okrogla bunka'

"Vse to ne gre hitro. Moraš biti potrpežljiv in vztrajen. In res vedno iskati ravnotežje. Če si zaželim pico, grem na pico." Ne uživa pa samo pice ali pa samo telovadi, ne da bi si kar koli privoščila. Skrajnost ni nikoli zdrava ne za telo ne za um.

Včasih sem se počutila kot majhna okrogla bunka, pripoveduje. "Bila sem malo pretežka. Počutila sem se preveč mehko in okroglo, da bi bila s seboj zadovoljna. Sploh me je to motilo, ker sem nizka." Na plaži se ni najbolje počutila. "Imela sem slabo samopodobo in nisem imela veliko samozavesti. S svojim telesom sploh nisem bila zadovoljna. Počutila sem se, da imam veliko premočne noge za svojo postavo … Zame ni bilo nič hujšega od poletja, kopalk, kratkih kril in hlač. Prav neprijetno mi je bilo vsakič, ko se je bližalo poletje."

Danes ni več tako. Pred tremi leti je za svojo prednost v življenju postavila redno telovadbo. Fitnes trener jo je spodbudil tudi, da poskusi dvigovati uteži. Zelo kmalu je začela opažati rezultate. Ko je prvič videla tekmovanje v bodybuildingu, pa si je obljubila, da bo delala tako pridno, da se ga bo čez leto dni udeležila. Svoj cilj je tudi uresničila. Še več. Nepričakovano je zmagala. Danes na svojih družabnih omrežjih deli nasvete za fitnes in prehrano. Tako uspešna je, da je kot učiteljica likovne vzgoje začela delati za polovični delovni čas. Njen naslednji cilj je, da postane osebna trenerka.

Življenje se ji je povsem spremenilo

"Ko me je pred tremi leti fitnes trener ustavil, medtem ko sem v telovadnici vozila kolo, si nisem mislila, da mi to lahko tako spremeni življenje," pravi. "Takrat sem hodila v telovadnico, ampak telovadila sem veliko premalo intenzivno, zelo hitro bi odnehala, nisem se upala preveč obremeniti. Trener me je peljal v del telovadnice z utežmi in mi pokazal, kako naj jih uporabljam. Prej si nikoli nisem upala zaiti v ta del. Bilo mi je zelo neprijetno, ampak počasi sem se navadila in tudi pridobila samozavest. Ko sem pred dvema letoma prvič obiskala bodybuilding tekmovanje, sem bila navdušena nad dekleti, ki se s tem ukvarjajo. Takrat je to postal moj novi cilj."

Ampak poudarja, da se ni le izklesala. Naučila se je iskati ravnovesje v življenju. In razvila veliko pozitivnejši pogled na svet. "Vse to ne gre hitro. Moraš biti potrpežljiv in vztrajen. In res vedno iskati ravnotežje. Če si zaželim pico, grem na pico." Ne uživa pa samo pice ali pa samo telovadi, ne da bi si kar koli privoščila. Skrajnost ni nikoli zdrava, ne za telo ne za um.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 12
pingvinislo5 16.03.2016 07:51:03
jst bi jo.
MCMLXIV 15.03.2016 20:28:52
Res je, da je za dosego takega cilja potrebna disciplina in odrekanje, a roko na srce, tudi Anavar je naredil svoje...
Pteln 15.03.2016 17:43:24
Plastika od glave do pete
luckyss.. 15.03.2016 17:17:36
Kot bi gledal arabskega hrta z joški..
geoid 15.03.2016 16:06:25
to je že preveč ... no "na srečo" ji zizik ni pobralo :)
 
JanZiska 15.03.2016 14:16:18
Plastičen jošk v vsako slovensko vas!
 
Bmx8š 15.03.2016 11:13:46
malo preveč izklesana za moj okus. mi je lepše če je ženska sicer vitka,čvrsta ampak še vedno lepo mehka, ženstvena...
 
tirolc20 15.03.2016 10:43:56
Vsekakor veliko truda in odrekanja...ampak da ne bo kdo mislil da prideš na oder v taki formi tudi brez prepovedanih "dodatkov"...pozabite...predolgo sem že v tem in vem kaj in kako.
Mr.Somebody 15.03.2016 15:58:58
dej ne prbiji, vse kar je storila je to, da je izgubila odvečno maščobo in pač pridno delala na fitnesu in zraven dodala umetne joške. Ženskam, ki jemljejo prepovedane dodatke, se to vidi že na 100 metrov
 
devlon 15.03.2016 09:12:36
Pridna punca
mina1980 15.03.2016 11:46:10
A joške si je tud izklesala? Mater ste naivni nekateri. Taki članki so le pranje možganov inteligenčno izzvanim posameznikom. Kak glupa more biti oseba, da najprej žre fat-burnrje, si skuri joške, potem pa plača nekaj tisočakov, da si kupi nove? Pa, da ne govorimo o tem, kakšen vpliv imajo ti "povem naravni pripravki" na zdravje posameznika. Vmes si poiščite verodostjne informacije...pri zdravstvenem osebju..ne pa pri plitkih, fanatičnih osebkih - fitnes fanatikih. Vas bo presenetilo v kaki zablodi ste živeli. Da pa dajete hvalospeve labilnim, inteligenčno izzvanim posameznikom ter si jih dajete za vzgled, je pa že smeha vredno.... Očitno primanjkuje posla tem "samooklicanim multipraktičnim trenerjem - z dvodnevno certificirano delavnico", zato pa je tolko glupih člankov na tej glupi strani...
 
bebo2 15.03.2016 08:59:27
meni je bila prej boljša.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Arašidi

Imate radi oreščke?

Uporabne povezave