22.07.2018
LJ
26° / 16°
Mediteranska prehrana Že veste, kako vam lahko pomaga? Opekline Preverite, ali vas sončna krema dovolj ščiti Ura Jejte večerjo pred to uro in zmanjšajte tveganje za raka Joanne Peters Ima 42 let in je videti bolje kot kdaj koli

Z operacijo so ji odstranili okoli 1000 tumorjev

Kožo Libby Huffer zaradi genetske nevrološke bolezni prekriva vrsta tumorjev. Pojavljati so se začeli, ko je bila najstnica. In od takrat dalje življenje ni več enako. Ljudje strmijo vanjo ali so celo neprijazni, ker mislijo, da ima nalezljivo bolezen. Koliko lažje bi bilo življenje za tiste, ki so drugačni, če bi jih ljudje vprašali, kaj se z njimi dogaja, namesto da se jih bojijo, meni.

Libby takoj po operaciji, s katero so ji odstranili okoli 1000 tumorjev:

A post shared by Libby Huffer (@libertyeyes) on

Čeprav je človeštvo na področju medicine doseglo neverjeten napredek, še vedno obstajajo bolezni, ki so neozdravljive. Ena od teh je nevrofibromatoza, dedna bolezen, pri kateri pride do pojava tumorjev na živčnem sistemu. Po navadi so benigni, torej niso rakavi. Lahko  pa se spremenijo v rakave. Pojavijo se lahko tudi na koži, kot se je zgodilo Američanki Libby Huffer.

Predstavljate si lahko, kako hudo je bilo, ko so se tumorji na koži začeli pojavljati v najstništvu, že brez tega ranljivem obdobju. Še posebej veliko pa se jih je pojavilo, ko je imela 23 let in je zanosila s svojo edino hčerko Lyndsey.

Lanskega junija so ji na ameriški televizijski oddaji omogočili, da ji tumorje z operacijo odstranijo vsaj z obraza, četudi jih ima po celem telesu. Pol leta po operaciji je o svojih izkušnjah povedala naslednje: "Ne morem reči, da je moje življenje od takrat povsem drugačno. Sem pa veliko naredila za večjo osveščenost o tej bolezni in s tem sem zadovoljna. To je bil tudi od začetka moj najpomembnejši cilj. Moja družina in prijatelji pravijo, da sem videti odlično in da je razlika ogromna. Toda meni je bilo do sedaj najtežje kot mi tudi še bo - pozdraviti čustveno škodo. Sem pa po operaciji postala samozavestnejša in upam, da bom zaradi tega pozabila nekaj najbolj bolečih spominov."

Libby so z operacijo z obraza odstranili okoli 1000 bulic ter tkivo, ki je te povzročalo. Toda čustvene bolečine operacija ni odstranila. Predstavljajte si, kako je živeti tako, da te na ulici vsi gledajo ali se te celo prestrašijo, ker so prepričani, da ste kužni. Koliko lažje bi bilo življenje za tiste, ki so drugačni, če bi jih ljudje vprašali, kaj se z njimi dogaja, namesto da se jih bojijo, meni.

Zaradi slabih odzivov okolice se je zapirala vase in prepričana je, da je to vplivalo na tok njenega življenja, na iskanje službe, ljubezni, prijateljev.

Ni pa to edina težava, ki jo ima zaradi bolezni. Trpi tudi zaradi srbečice in kroničnih bolečin, zaradi katerih včasih težko prenaša že objem. Zaradi tega tudi slabo spi.

Libby pred operacijo:

A post shared by Libby Huffer (@libertyeyes) on

Tako je videti njen trebuh:

A post shared by Libby Huffer (@libertyeyes) on

Libby po operaciji in s hčerko:

A post shared by Libby Huffer (@libertyeyes) on

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 4
EUROSMOOTHIE 23.01.2018 15:17:25
Klobasa.
papilonka 23.01.2018 12:01:59
Tale je pa bosa, da so odstranili tkivo, ki je te tumorje povzročalo....če bi vedeli kaj sploh je nevrofibromatoza, da je to genetska bolezen ne bi trosili takih nebuloz. To bolezen imam tudi sama in nekaj malega pa vseeno poznam kako in kaj je pri tej bolezni. Sanje se spremlja, odstranjuje moteče nevrofibromčke, je pa to tek na dolge proge, ker se ti tumorčki vedno znova pojavljajo na novo, kjer ga prej še ni bilo. To so tumorji živčnih ovojnic. Obstaja več različic okvar gena, odviso od tega na katerem kromosomu je napaka.....O tej bolezni je veliko napisanega, sicer po ovinkih, večina na tujih straneh...problem pa je, ker zdraviki tega ne prepozanjo oziroma se mariskateri noče s tem ukvarjat....ker da itaq ni nevarno...no pa je, tudi maligno lahko malrotirajo , kot zapišejo zdravniki ....Sicer pa odlično da so to uredili plastični kirurgi, zelo prefinjeni, ker sicer prej bulice zdaj pa brazgotiniice, veliko manj opazne ...to pa res ...
 
graf 23.01.2018 11:30:24
Ne morem verjet da je to ista oseba na zgornji in spodnji sliki , res kapo dol zdravnikom da so ženski omogočili normalno življenje ...
sophie25 23.01.2018 11:26:22
Ko sem hodila na OŠ, je bil na avtobusu vedno en starejši gospod, ki je imel enako bolezen. Otroci smo se ga bali, ker smo mislili, da je nalezljivo. Nismo hoteli sedeti zraven njega in niti se usesti na sedež, na katerem je on sedel. Žalostno ...
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Opeklina

Vam je letos že opeklo kožo?

Uporabne povezave