23.06.2018
LJ
22° / 9°
Hipnoza S hipnozo proti kajenju, stresu, tremi ... pitje vode Spila sem pol litra vode vsako jutro in zgodilo se je tole ... Estetika Medart Z neinvazivno metodo do vitkega pasu Hujšanje Pogumno je pokazala tudi takšne fotografije

Nočejo ji pomagati!

24 let ima komaj. A pravi, da ima občutek, da se je njeno življenje končalo – še preden se je sploh začelo. Pred 10 leti je njena desna noga postala dvakrat večja od leve. Pomagala bi ji liposukcija. A ker je noga ne ogroža, ji zdravstvo noče plačati operacije.

 

 

24-letna Meagan Barnard se je pred desetimi leti zbudila z otečeno desno nogo. "Bilo je boleče, ampak nisem veliko razmišljala o tem." Mislila je, da bo minilo. A ni. Zdravniki so ji povedali, da trpi za limfedemom. Ker njen limfatični sistem ne deluje, kot bi moral, se ji v nogi nabira odvečna tekočina.

"Zdravniki niso bili prepričani, zakaj se je to zgodilo. Morda je prišlo do poškodbe limfnih žlez. Ali pa se že zaradi genetike niso dovolj razvile, da bi lahko procesirale vso odvečno tekočino. Tako je ta končala v moji desni nogi. Ko sem izvedela, da imam neozdravljiv limfedem, se mi je zdelo, da se je moje življenje končalo. Tako sem sprejela novico."

Ni bilo lahko. Skrivala je otečeno nogo, kolikor je lahko. Sovražila poletje. Nikoli nosila kril in oblek. Vseeno so vrstniki opazili, da je ena noga večja in se iz tega kruto norčevali. Kako ljudje ne razumejo, da tako prizadenejo sočloveka? Sedaj se je odločila, da se ne bo več skrivala. In da bo o vsem spregovorila.

Ni bilo lahko. Skrivala je otečeno nogo, kolikor je lahko. Sovražila poletje. Nikoli nosila kril in oblek. Vseeno so vrstniki opazili, da je ena noga večja in se iz tega kruto norčevali. Kako ljudje ne razumejo, da tako prizadenejo sočloveka?

Na ta način poskuša zbrati denar za liposukcijo. Ta bi ji začasno pomagala. Začasno bi lahko zaživela povsem normalno, A ker gre le za kozmetični poseg, ki bi ga morala redno ponavljati, ji ga zdravstveno zavarovanje noče kriti. Plačati si ga mora sama. In zato se je odločila svojo zgodbo razkriti in ljudi prositi za pomoč. A to ji je pomagalo še na en način. Pravi, da jo je dobesedno osvobodilo.

"Odkar sem o tem, kar me muči, spregovorila, se počutim veliko srečnejšo. Bila sem zelo depresivna in vsak dan, ko bi prišla iz šole, bi se jokala in se spraševala, zakaj jaz. Zdelo se mi je, da se je moje življenje končalo, preden se je začelo." Ampak ko je o tem spregovorila, je začutila, da jo je tudi okolica lažje sprejela, saj so bolj razumeli, s čim se spopada, kot prej, ko je to skrivala.

Zato vsem, ki se spopadajo s takšnimi tegobami, svetuje, naj se ne skrivajo. Naj poskušajo sprejeti to, kar se jim je pripetilo. Takrat jih bo tudi okolica lažje sprejela, je prepričana. Čeprav sama prizna, da ji še ni povsem uspelo. Ni se še povsem sprejela. Se pa trudi. "Počasi sprejemam, kar se mi je zgodilo, ampak 10 let pa sem se res počutila, kot da sem za v cirkus," pravi.

Vseeno bi rada zbrala denar za liposukcijo, ki ji bo vsaj za nekaj časa omogočila, da živi normalno. Sedaj mora namreč 70 minut na dan nositi kompresijske hlače, ki ji vsaj začasno olajšajo bolečino. Kakršna koli daljša hoja ali tek ne prideta v poštev, ker jo noga potem preveč boli.

Da bi zbrala denar se je tudi fotografirala tako, da je svojo nogo pokazala. "V fotografiranju sem uživala," pove. "In upam, da bom lahko v prihodnosti to počela še kdaj. Toda brez operacije se mi zdi, da veliko priložnosti zame ni dostopnih. In rada bi možnost, da zaživim normalno življenje z normalnimi priložnostmi."

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 1
 
ričet 10.02.2016 09:29:48
kakšna liposukcija!?!? samo pogosta limfna drenaža bo pomagala.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave