20.05.2018
LJ
21° / 11°
Trebuh Je to ključ do bolj vitke postave? Seks Še en razlog za več spolnosti Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Harry in Meghan To sta si zaželela za svoj poročni dan

Oče se je 'poročil' s 16-mesečno hčerko

Potem ko so zdravniki dejali, da bo 16-mesečna hči verjetno živela samo še dva dneva, sta bila mama in oče skrušena. Kako se sploh tako hitro posloviti? Nato sta se spomnila, kako je - potem ko sta po dveh sinovih dobila deklico - oče govoril, da bo že sedaj začel zbirati denar, da ji omogoči sanjsko poroko.

Andy
Navidezna poroka. Posebno slovo od hčere, ki je starša nikoli ne bosta videla odrasti. (Foto: gofundme.com)

"Ko sem izvedel, da bova imela po dveh fantkih deklico, sem bil presrečen. Takrat sem ves čas govoril, da bom že sedaj začel zbirati denar, da bo zagotovo imela popolno poroko," pripoveduje oče, 31-letni Andy Barnard.  

Tega sta se z ženo Sammy, staro 29 let, spomnila, ko so jima zdravniki povedali, da bo hči verjetno živela le še dva dneva. "Ne morem opisati, kako je slišati kaj takega," pripoveduje Sammy. "Čisti šok. Sploh ne moreš verjeti. Z Andyjem sva se gledala in poskušala dojeti, kaj se nama dogaja. Nemogoče si je predstavljati, kako je, ko ti nekdo pove, da lahko izgubiš hčer v dveh dneh." Andy se spominja, da je nato še nekaj časa hodil po bolnišnici in vse spraševal, ali lahko kako pomagajo.

Dejali so, da hčer Poppy-Mai lahko še nekaj časa ohranjajo pri življenju, a da bo trpela. "Ko sva to slišala, sva se odločila, da bova naravi pustila svojo pot," pove Sammy. Ampak nekako sta se morala posloviti. In to hitro. Takrat sta se spomnila Andyjevih besed, ko sta izvedela, da bosta dobila hčerko. "Za vedno bom imel zlomljeno srce," pravi Andy. "Ampak nekako sem čutil, da sem hčerki obljubil popolno poroko. In da je to obljuba, ki jo moram izpolniti. Želel sem ji povedati, da bo ona vedno moja princeska." 

Poppy
Poppy-Mai je preminila zaradi tumorja v možganih. (Foto: gofundme.com)

Poppy-Mai sta odpeljala domov, kjer so jima najbližji pomagali, da sta navidezno poroko organizirala že naslednji dan. Do improviziranega oltarja jo je prinesla mamica. Za njo sta stopala bratca. Šestletni Rylee in štiriletni Jenson-Jay. "Nisem mogla nehati jokati, saj sem razmišljala, da v resnici nikoli ne bom videla poroke svoje hčerke," se spominja Sammy. "Vsi smo jokali. Vsak je za hčerko napisal nekaj besed v slovo, ampak sploh ne vem, če jih je kdo slišal, ker smo ves čas jokali." 

Po mesecu dni v bolnišnici so zdravniki nenadoma postavili tako grozljivo diagnozo, ker so otroku odkrili tumor v možganih. Neozdravljiv tumor. Ker je bil na mestu, kjer ga ni bilo mogoče operirati. Sicer pa sta jo starša samo šest tednov prej prvič peljala k zdravniku. Bila je ves čas zaprta, imela je napihnjen trebušček in ni želela piti in jesti. Najprej ji je zdravnik predpisal odvajala. Menil je, da hrano in pijačo zavrača, ker ji rastejo zobje. Toda Sammi jo je deset dni pozneje spet peljala k zdravniku. Opazila je še bulico pod rebri. In hči ni želela več niti hoditi. Dobila je močnejša odvajala. Ko po petih dneh nič ni pomagalo, sta šla starša na urgenco.

Ultrazvok je pokazal tumor v trebuščku. Bila sta pretresena, ker sta menila, da ima kakšno okužbo. "Že ko so povedali, da ima raka, sva bila zgrožena," pove Sammi. "Potem pa so nadaljnje preiskave pokazale, da ni samo v trebuščku, ampak tudi v ledvicah in pljučih." Začeli so kemoterapijo. A po štirih tednih težkega zdravljenja so zdravniki našli tumor še v možganih. Ima samo še dva dneva življenja, so povedali staršem. "Se pravi, da je morala prej trpeti zdravljenje, ki je bilo povsem nepotrebno. Samo zato, ker niso prej odkrili, da ima tumor v možganih," pravi Sammy. Zato so se odločili, da njena zadnja dva dneva preživijo v krogu družine. 

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 12
 
casperaa 29.03.2016 10:47:47
Tisti, ki ima otroka, si ne drzne sploh razmišljati o ustreznosti tega dejanja. Vsaj to mu dovolite, pametnjakoviči spodaj, da odreagira tako, kot se njemu zdi prav. Ni večje krivice od tega, da moraš pokopati svojega otroka.
 
devlon 29.03.2016 08:30:58
verjetno je vesela, da se lahko takega obsedenega fotra reši... Kaj pa, če ona ne bi imela želje po poroki?!
 
BŠK 28.03.2016 20:58:40
Danes si pač in če si pedofil Drugače pa res šokantna zgodba
 
svasta... 28.03.2016 15:25:26
zalostna zgodba, ampak organiziranje poroke za dojencka mi pa deluje precej mimo, da ne bom rekla bolano ... kot da vse vse v zivljenju vrti okol porok ...
Apostol1 28.03.2016 19:39:06
Bolečina vem da je huda samo vseeno pa se strinjam da je poroka za dojenčico nesmisel , bolje da denar nameni za kaj bolj koristnega , čeprav jih ne bom obsojal ,ker izguba otroka je osebna tragedija.
Sparrowhawk 28.03.2016 12:13:27
Novinarji ali karkoli ste spet klatite bedarije - kje je vaš urednik?
 
RamzesII 28.03.2016 11:25:34
Ne vem v čem je point, ... nenazadnje tudi taki tumorji so ozdravljivi, samo ne v okvirih doktrine uradne medicine, in upati si je treba ukrepati zunaj teh omejenih in nesmiselnih okvirjev, ... ko pa bosta spoznala da rešitev obstaja in je obstajala ves čas, ... jima bo pa žal. Ne vem kako se ljudje počutijo v takih situacijah spoznanja (žal prepozno), a gotovo ne prijetno. Znanje in informacije so, le uporabiti jih treba, ... res pa ni ravno lahko, če ti vmes stoji tog in krut sistem, z lastnimi namerami.
BURGA 28.03.2016 19:41:34
Se naprej opravičujem, ampak sem prepričan, da imaš tudi ti nek tujek v možganih.
JanZiska 29.03.2016 08:08:48
Samos75, bedastoče, ki jih pišeš glede na to da si popoln analfabet, nimajo nikakršne teže. Vendar pa so žaljive za vse bolnike in zdravnike, ki se borijo z rakom in posledicami. Samo popoln tepec, brez osnovnega razumevanja biologije lahko vehementno razlaga o čudežnih ad hoc rešitvah, ki so na dlani, pa jih niče ne vidi razen njega samega, ki je najbrž mesija in prerok.
nonna 28.03.2016 11:22:11
Žalostno. Ne upam si niti predstavljati, kako mora biti grozno, ko ti zdravniki rečejo, da bo tvoj otrok živel samo še dva dni. :(
RamzesII 28.03.2016 11:33:47
Vzameš samo za informacijo (informativno) in greš dalje iskat rešitev, v vednosti da zdravniki delajo in razmišljajo v okvirih omejene in ne vedno pravilne, medicinske doktrine, ... rešitev poiščeš v naravi, kjer pa vedno za vse je. To kar zdravnik, s premalo znanja in posebej zavedanja, pove, nikoli sme biti zadnje in sprejemljivo. Težko je razumeti da nekdo, ki se v (zvišenem) poklicu najdlje šola, tako ozko razmišlja in ignorira to kar ponuja narava, ... to pomeni da z izobraževanjem nekaj zelo narobe, no, šolski sistem je indokrinacijski sistem, to marsikajj pove in pojasni. No moreš dobiti široko razmišljujočega zdravnika iz sistema, ki ga izobrazi, da služi interesu nekoga višje, močnejšega.
Bibosan 28.03.2016 10:08:05
In kje je zdaj vaš Bog?
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Kakšna je vaša najljubša oblika rekreacije?

Uporabne povezave