20.05.2018
LJ
21° / 11°
Trebuh Je to ključ do bolj vitke postave? Seks Še en razlog za več spolnosti Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Harry in Meghan To sta si zaželela za svoj poročni dan

Odrekla se je 1 vrsti hrane – in izgubila pol svoje teže!

37-letna mamica pravi, da je bila prekomerno težka, odkar pomni. Prvič pa je pomislila na hujšanje, ko je bila stara komaj 10 let. A sedaj je njenega boja konec. Spremenila pa je eno samo stvar. Nehala je jesti eno vrsto hrane.

 

Davina Bywater je prvič začela svojo prehrano nadzirati, ko je imela samo 10 let. Takrat še otrok – je prvič pomislila, da želi imeti manj kilogramov. To ji je uspelo šele 27 let kasneje. In sicer je izgubila polovico svoje teže tako – da je nehala jesti kruh in sendviče. Danes ima 57 kilogramov. Včasih pa jih je imela kar neverjetnih 120.

Danes ima 57 kilogramov. Včasih pa jih je imela kar neverjetnih 120.

Da mora nujno shujšati, so ji dejali zdravniki. Povedali so ji, da ji odpovedujejo ledvica. Da pa je ne morejo dati na seznam prosilcev za presaditev, ker je pretežka. Preden bi lahko opravili takšno operacijo, bi morala shujšati. Angležinja, ki je tudi mamica 8-letnega Oliverja, si je takrat žalostno dejala, da nekaj vendar mora storiti. Da je nujno, da to stori sedaj in takoj, pa je razumela, ko je zamenjala osebnega zdravnika in slučajno videla svoj karton. "Prebrala sem, da so me za prekomerno težko označili še, ko sem bila otrok. To me je prizadelo."

Razmišljala je, kaj lahko stori in si na spletu prebrala malo več o zdravi prehrani. Takrat je ugotovila, da poje veliko preveč kruha. Pomislila je, da je že prav zasvojena s sendviči. "Tako slabe prehranjevalne navade sem pridobila kot otrok. Najprej sem imela varuško, ki mi je pripravljala sendviče in mi ves čas pekla torte. Pa tudi kasneje bi, ko bi prišla iz šole, pojedla nekaj sendvičev, preden bi – ko bi kasneje prišli še starši, pojedli nekaj tudi skupaj." Zdaj pa si je postavila cilj. Kruha se ne bo več dotaknila. Namesto tega se je naučila pripravljati rižote z rjavim rižem. Zraven je vmešala različno zelenjavo in meso. Pa tudi veliko več solate je pojedla.

Ko sem izvedela, da potrebujem presaditev ledvic in da moram prej shujšati, sem za trenutek pomislila, da bom res umrla. Nisem si predstavljala, da bi lahko shujšala.

"Ko sem izvedela, da potrebujem presaditev ledvic in da moram prej shujšati, sem za trenutek pomislila, da bom res umrla. Nisem si predstavljala, da bi lahko shujšala. Ko tehtaš 120 kilogramov, si ne misliš, da bi lahko kdaj izgubil res velik del svoje odvečne teže. Bila sem obupana. Nato pa sem pomislila na sina. Nisem mogla obupati. Osebnega zdravnika sem prosila, da me napoti na operacijo želodca, a me je zavrnil. Pomislila sem na shujševalne tablete. Nato pa sem si rekla, da bi res lahko poskusila s tem, da se znebim navad, ki mi škodijo." Tako se je odrekla kruhu. Si je pa dovolila, da se kdaj pa kdaj pregreši s kakšno čokolado ali piškoti. "Vse skupaj je bil počasen proces. Počasi sem svojo prehrano spreminjala v bolj zdravo. Že od začetka pa sem si dovolila, da se ob sobotah pregrešim." Kljub temu ji je uspelo shujšati.

"Nekje sem našla nekaj samodiscipline," se smeje danes. "Čeprav še ne jem vedno pravilno. Pojem pa veliko zelenjave in riža, za malico imam sadje ali oreške. Veliko manj pojem predelanih ogljikovih hidratov. Si pa danes kdaj pa kdaj le privoščim sendvič. Počutim se veliko bolj zdrava." S svojo zgodbo bi rada navdihnila druge, da je mogoče. "Žalostna sem, ko vidim ljudi, ki prisegajo, da ne morejo shujšati. Ker sem se točno tako počutila sama včasih. Ker vem, da je mogoče. Čeprav ne vem, če bi me kdo drug lahko v to prepričal pred nekaj leti." Samo poskusite, je njen nasvet. In ne obupajte.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 9
Mejduš 05.03.2016 13:14:34
Jaz jih nerazumem,če videš da se rediš kot prašič,pa nevem zakaj se ne zavedajo,da bi pravočastno ustavili,ki ni nobeden problem, saj lahko vseeno jež kar se tiče količine,samo takšno hrano ki niso redilna naprimer viliko sadje vode in sebo telo lepo uredilo,in to ščasma če si se redil 2ali 3 leta toliko časa pa hujšaš brez kakšni lakot ker tisto tudi ni zdravo,jaz takoj videm na kakšen način je hušal to se na obrazu dobro vidi.
pingvinislo5 04.03.2016 20:46:58
kaj je nardila z odvečno kožo? čevlje?
Mejduš 05.03.2016 13:23:06
zimsko suknjo pa visoke čevlje in še ostajo je
 
Neža001 04.03.2016 18:02:02
lektor je zanič....
Antitrust 04.03.2016 15:59:23
Tako je. Največja svinjarija so OH. Sploh vse kar vsebuje sladkor.
plasticman 04.03.2016 16:41:35
Ah, spet ti - sovražnik OH! A po tvoje riž, krompir, žita vsebujejo sladkor ali misliš dodan bel rafiniran sladkor, ki ga dodajajo praktično vsej procesirani hrani?
marston 05.03.2016 08:01:30
krompir je za telo kot bel sladkor, samo v drugi obliki ga poješ, enako je s kruhom, pivom itd ni vse v količinah, ampak v sestavi prehrane Slovenci bolje skrbimo za olje v avtomobilih kot za svojo prehrano
jamesblake 05.03.2016 08:53:27
krompir ni nobeden bel sladkor. je hitra energija polna dodatnih snovi, nora na kaliju, dobra z vlakninami, kup mineralov, malo beljakovin, kar dobesedno varuje ledvica, lahko prebavljiv,..ima vse kar rabiš za življenje. dobesedno eno najboljših živil na planetu. krompir! da nekdo zapiše tako oslarijo, mora biti skregan z zdravo pametjo popolnoma. nekaj let lahko preživiš samo na celem krompirju, tega ne moreš na nobeni drugi hrani. kar skuhaj ali speči tri kile krompirja na dan in to jej eno leto. shujšaš bolj noro, kot dama o kateri piše prispevek, nič ti ne bo manjkalo, nobeno glavno, nobeno mikro hranilo.. samo ne ga cvreti in potem olje prodajati za krompir, ne ga polivati z ocvirki in potem kriviti krompir. kila krompirja ima komaj malo več od 700 kcal. kam je šla pamet na sodobnem svetu, kam? ma krompirju so aktivno, delovno in zdravo živeli narodi, kot so irci, poljaki, rusi, danci,..
MTy 05.03.2016 19:20:31
Jamesblake... AMEN! Bolano je kaj vse ljudje trdijo... ala marson, antitrust. Kriza
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Kakšna je vaša najljubša oblika rekreacije?

Uporabne povezave