09.12.2018
LJ
/ -0°
Srce Kaj o vas pove hoja po stopnicah? Tofu Živilo, ki pomaga preprečiti kap Sreča 7 stvari, ki jih najsrečnejši pari delajo drug za drugega kašelj Poglejte redek krvni strdek, ki ga je izkašljal moški

Plesen je lahko izjemno nevarna! Tako jo preprosto odstranite

Plesen je izjemno problematična, saj povzroča različne zdravstvene težave in ogroža naše zdravje. Od kašlja, glavobola, vrtoglavice in izpuščajev na koži. Plesni se je dobro zato čim prej znebiti. Kako to storiti nam je zaupal direktor razvoja podjetja Natura tim Robert Širnik.

Plesen - kako se je znebiti?

Nalagam..
Plesen
Plesen se lahko nahaja za omaro, pod posteljo, lahko je skrita v ceveh prezračevalnega sistema, mi pa niti vemo ne, da jo dnevno vdihavamo. (Foto: iStockphoto)

Plesen razvija toksine, ki so lahko v določenih pogojih izjemno nevarni za naše zdravje. Slabi toksini povzročajo različne bolezni. ''Pojavijo se recimo kašelj, glavoboli, vrtoglavica itd., in če nismo pozorni na plesen, lahko vse te simptome hitro pripišemo prehladu. Lahko se pojavijo tudi izpuščaji na koži in si rečemo, da je to zagotovo kakšna alergija ali ekcem. Poleg tega povzroča plesen tudi vrtoglavice, padec odpornosti, težave z dihanjem ali srcem, pa tudi utrujenost, pomanjkanje koncentracije, težave z ravnotežjem, dihali, nenehno kašljanje in pokašljevanje ter hormonske motnje,'' pojasni direktor razvoja Natura tim Robert Širnik. Ko opazimo plesen v našem domu, moramo reagirati takoj.

Robert Širnik
''Ko plesen opazimo, najprej reagirajmo s priročnimi sredstvi, s katerimi jo bomo začasno uničili. Pomagate si lahko z izdelkom Plesen Stop, ki v primerjavi s klorom za zdravje ni nevaren,'' pove direktor razvoja Natur tim Robert Širnik. (Foto: Aljoša Kravanja)

Ko plesen opazimo, najprej reagirajmo s priročnimi sredstvi, s katerimi jo bomo začasno uničili. Pomagate si lahko z izdelkom Plesen Stop, ki v primerjavi s klorom za zdravje ni nevaren. ''Težava je v tem, da danes ljudje pogosto uporabljajo zelo agresivne tekočine proti plesni, ki potem škodujejo zdravju, in tako v bistvu niso naredili nič dobrega. Odstranili so plesen na način, da so ene nevarne toksine odstranili, druge pogosto še bolj nevarne pa vnesli v prostor. Mi pa smo razvili sredstvo, ki je biorazgradljivo in ni nevarno, a vendar izredno učinkovito. Osnovna učinkovina je namreč vodikov peroksid obogaten s pomožnimi snovmi, ki potem, ko deluje, razpade na vodo in kisik, prav tako pa se ne veže na druge kemične spojine,'' pojasni Robert Širnik.

V primerjavi s preostalimi tekočinami za odstranitev plesni, kot je klor, izdelek Stop Plesen penetrira bolj globoko v površino in deluje dlje časa.  Zaradi dodatnih snovi, ki jih vsebuje, ima namreč podaljšano delovanje do 70 ur. ''Prav tako na površini ustvari zaščitni film in vsakič, ko tekočino znova nanesete, še nekoliko okrepite zaščitni film in na ta način preprečite, da bi se plesen zopet takoj pojavila,'' še doda strokovnjak za odstranjevanje plesni. Ob uporabi izdelka Plesen Stop prav tako ni potrebno za več dni zapustiti doma ali otroke peljati k babicam, da ne bi vdihavali strupenih snovi.

''Izdelek Stop plesen popršimo na kritičnih mestih, kjer se navadno pojavlja plesen in pustimo, da deluje. Plesen bo tako imela manj možnosti, da bi se tam ponovno razvila, hkrati pa boste s takšnim postopkom uničili tudi nove kolonije plesni. Prostora po uporabi ni potrebno prezračiti, izdelek pa je tudi vsesplošno uporaben in ga lahko torej uporabite v katerem koli prostoru.''

Uporaba izdelka Stop Plesen je zelo enostavna. ''Izdelek Stop plesen je sredstvo širokega spektra, saj deluje na vseh materialih in pogojih, niti ga potrebno redčiti z vodo. Med njegove pozitivne lastnosti tudi prištevamo, da med nanosom prostora ni potrebno izolirati, saj ni nevarnosti, da bi po uporabi nastali strupeni plini. Sredstvo je odlično in enostavno tudi za preprečevanje nastanka plesni ali alg na fugah v kopalnici in tuš kabinah, tretirane površine pa so z nanosom Stop Plesni tudi dezinficirane. Stop plesen lahko nanašamo s pršenjem na mesta, kjer samo sumimo, da nastaja plesen, ker pa ni potrebe po brisanju ali izpiranju tekočine, pa tako tudi ni nevarnosti prenosa plesni ali trosov na neprizadete ali neokužene površine.''

Plesen
Tipična črna plesen, ki je postala kot posledica menjave oken na starejši zgradbi.

Ko uporabljate izdelek Stop Plesen, prav tako ni potrebno uporabljati zaščitnih rokavic. Izdelek tudi ni nevaren za živali ali otroke. ''Če bi se z izdelkom Stop Plesen polili po rokah, ne bi bilo nič hujšega. Koncentracija peroksida je namreč takšna, da ni nevarna. Recimo za primerjavo: ženske so si nekoč belile lase s peroksidom in uporabljale do 11-odstoten peroksid, naš izdelek pa poleg ostalih snovi vsebuje 4,99-odstoten peroksid. Tudi če bi kdo spil tekočino ni smrtno nevarno, je pa treba iti v tem primeru k zdravniku. Če otroci plezajo po tleh in se dotaknejo področja kamor ste nanesli sredstvo, ne bo težav. Enako velja za hišne ljubljenčke. Če denimo kužek ali muca poližeta področje ali se ga dotakneta, ne bo nič hujšega. Pri uporabi ni treba uporabljati maske, kot jo je recimo pri uporabi izdelkov na bazi klora, tako da je tudi sama uporaba veliko bolj varna, seveda pa vam bo hvaležno tudi okolje,'' pripoveduje direktor razvoja Natura tim Robert Širnik.

Vendar pa opozarja, da izdelek Stop Plesen ni čistilo in ko boste nanašali Stop Plesen na površino, kjer se plesen nahaja, ne pričakujte enakih rezultatov kot pri izdelkih na osnovi klora in belila, kjer plesen navidezno izgine. ''Ti izdelki vam sicer optično izboljšajo sliko, vendar pa tista plesen še vedno ostaja na steni, samo vidite jo ne. In čez nekaj časa, ko klor neha delovati, se tja naselijo nove spore in imajo nato še bolj ugodne pogoje za razrast – na voljo imajo namreč več podlage, ki tako vsrka več vlage, več vlage pa pomeni hitrejši razvoj plesni o čem smo že govorili. Poleg tega pa lahko dolgotrajna izpostavljenost belilu in podobnim derivatom povzroča tudi trajne okvare zdravja. Naš izdelek Stop Plesen, ki pa ne izloča strupenih hlapov in nima neprijetnega vonja, pa plesni ne bo pobelil, še vedno jo boste videli in jo boste morali odstraniti sami, a tako vsaj ne boste imeli zmotnega občutka, da ste se plesni znebili, prav tako pa boste tudi hitro zaznali, če bi se plesen ponovno pojavila. Takrat jo preprosto ponovno poškropite s sredstvom in jo takoj uničite,'' še poudari.

Ker v naše izdelke 100-odstotno zaupamo in verjamemo, pa nudimo tudi 100-odstotno garancijo, kar pomeni, da če z izdelkom niste zadovoljni, ga lahko kadarkoli vrnete, tudi, če ste ga že uporabili in vrnili vam bomo kupnino. To je politika našega podjetja, ki jo sam močno podpiram in zagovarjam, saj nikakor ne želim nikogar zavajati in mu obljubljati rešitev, za katere pa se izkaže, da ne pomagajo.

Odpraviti je treba tudi druge vzroke pojava plesni!

Nobeno priročno sredstvo ne zagotovi trajnega učinka pri odstranitvi plesni, saj je treba odstraniti tudi vzroke, zaradi katerih plesen sploh nastaja. Ugodni pogoji za nastanek plesni v prostoru so, ko vlaga v prostoru, ki ima 22 ali 23 stopinj Celzija, doseže 60 odstotkov. Prav kombinacija vlage in toplote zraka povzročita razvoj plesni. Prav zato je pomembno dobro prezračevanje prostorov in zniževanje vlage v prostoru. ''60 % vlage v stanovanju, ki ima 80 kvadratnih metrov in v katerem živijo štiri osebe, pomeni odvajanje več litrov vode na dan. V tem primeru je iz zraka treba odstraniti tudi pet do šest in več litrov vode. In če je stanovanje zaprto in se ne prezračuje, se potem ta voda nabira tam, kjer je najbolj hladno. In na tistem mestu, kjer se nabira voda, se potem začne razvijati plesen. Da do tega ne bi prišlo, moramo nujno poskrbeti za dobro prezračevanje vseh prostorov,'' pojasni strokovnjak.

Plesen
Plesen, ki se je pojavila kot posledica pretiranega varčevanja pri ogrevanju.

Plesen se lahko pojavi tudi ob menjavi običajnih oken z bolj sodobnimi, ki 100-odstotno tesnijo. ''V več kot 75% se že prvo jesen po menjavi pojavi plesen v bivalnih prostorih. Seveda je to nekako logično. Ker stara okna niso bolje tesnila, so se prostori ali sobe samodejno zračili, kar je pomagalo preprečevati nastanek plesni, je bilo pa energijsko potratno, včasih pa zaradi prepiha tudi neudobno. Ko takšna okna ali vrata zamenjamo s sodobnimi, sicer prihranimo na energiji, a porušimo krhko ravnotežje, in že smo soočeni s plesnijo.'' Ko odpravimo vzroke za plesen, pa se lahko plesni znebimo na dolgi rok. V vsakem primeru jo moramo s pomočjo priročnih sredstev ves čas redno odstranjevati iz prostora, da je ne bi vdihavali.

Izdelek Stop plesen lahko naročite na spletni strani www.stop-plesen.si ali pokličete telefonsko številko 051 323 755.

Sponzorirana vsebina

 

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave