23.07.2018
LJ
26° / 16°
Marihuana Lahko konoplja izboljša imunski sistem in zdravi raka? Joga Joga za dobro jutro Zob Zobozdravnik razkril živila, ki uničujejo naše zobe Kevin Ko se zdravnik odloči za spremembo ...

Probiotiki krepijo imunski sistem

Črevesje je eden najpomembnejših delov našega imunskega sistema, saj je tam kar 70 odstotkov obrambnih celic. Prav zato je pomembno, da v tem času, ko razsajajo viroze in prehladi, skrbite za uravnoteženo črevesno floro. Pri tem pa so vam lahko v pomoč probiotiki.

Jogurt
V času viroz in prehladov je pomembno, da skrbite za ravnovesje črevesne flore, saj je tam kar 70 odstotkov obrambnih celic imunskega sistema. (Foto: iStockphoto)

Ravnovesje črevesne mikroflore je izjemno pomembno za pravilno delovanje imunskega sistema, saj se črevesje srečuje s številnimi virusi in bakterijami, ki lahko škodijo našemu organizmu. Če je črevesna mikroflora v ravnovesju, potem je tam veliko celic imunskega sistema, ki prepoznajo in uničijo škodljive snovi, ki se ujamejo v sluznico črevesja. V nasprotnem primeru pa lahko mikrobi prodrejo v notranjost telesa in povzročijo slabo počutje, zaprtje ali drisko, zmanjšano odpornost, bakterijske ali virusne okužbe … Do tega najpogosteje pride zaradi nezdrave prehrane, jemanja zdravil in antibiotikov, uživanja alkohola, stresa, kemoterapije in drugih škodljivih delovanj. Skratka stvarmi, s katerimi se sodobni človek pogosto srečuje. Prav zato je pomembno, da vemo, kako ponovno vzpostaviti ravnovesje v črevesni flori.

LCA jogurt
Pri uravnavanju prebave si lahko pomagate z navadnim LCA probiotičnim jogurtom ZELENE DOLINE, ki vsebuje tako probiotike kot prebiotike.

Pri tem so izjemno učinkoviti probiotiki, koristne bakterije podobne bakterijam, ki se že nahajajo v črevesju. Te izpodrivajo patogene viruse in bakterije, nevtralizirajo njihove toksine in tako izboljšujejo imunski odziv telesa. Poškodovani črevesni flori tako pomagajo izboljšati njene funkcije in ponovno vzpostaviti normalno delovanje. Za zdravje pomembne probiotične bakterije so v fermentiranih mlečnih izdelkih, kot so kislo mleko, jogurt, fermentirani napitki, skuta in druge vrste svežega sira. Poleg probiotikov pa je pomembno, da uživate še prebiotike, neprebavljive sestavine hrane, rečemo jim tudi vlaknine, ki so hrana za probiotike in zato spodbujajo razmnoževanje le-teh. Banane, korenje, jabolka, citrusi so nekatera živila bogata s prebiotiki.

Ker pa v hitrem tempu življenja pogosto pozabimo na zgornja živila, si pri uravnavanju prebave lahko pomagate z navadnim LCA probiotičnim jogurtom ZELENE DOLINE, ki vsebuje tako probiotike kot prebiotike in mu prav zato pravimo tudi simbiotik. Poleg tega vsebuje vlaknine Beneo, ki so med najbolj raziskanimi in najbolj učinkovitimi prebiotičnimi sestavinami hrane in zato pomagajo pri rednem praznjenju črevesja, izboljšajo prehodnost črevesja in črevesni metabolizem ter pomagajo pri večji absorbciji kalcija.

Da je prebava res eden pomembnejših delov imunskega sistema, ki močno vpliva na naše zdravje, pa potrdi še naslednja zanimivost. Bolgari, ki slovijo po tem, da so največji porabniki jogurta in drugih mlečnih izdelkov z visoko vrednostjo mlečnokislinskih bakterij, spadajo med narode, ki dočakajo najvišjo starost. Zato nikar ne pozabite v svoj vsakodnevni jedilnik vključiti tudi probiotike in prebiotike.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Si redno pregledujete dojke?

Uporabne povezave