21.05.2018
LJ
23° / 12°
Trebuh Je to ključ do bolj vitke postave? Seks Še en razlog za več spolnosti Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Harry in Meghan To sta si zaželela za svoj poročni dan

Bila je sanjska poroka - nato pa je le 2 tedna kasneje udarila nesreča

Sanjski poroki je sledil sanjski medeni mesec na Tajskem. Laurie Marie Johnston se je ravno poročila in bila je presrečna, da je s svojim možem v raju. Nato pa je začela z desnim očesom videti nekakšne črte. Približno takšne, kot bi gledala staro analogno televizijo.

Laurie
Neizmerna sreča, nato pa kar naenkrat ogromen preobrat v življenju. (Foto: gofundme.com)

39-letna Avstralka Laurie Marie Johnston se je ravno poročila. Ta lep dogodek so z možem in tremi otroki proslavili s počitnicami na Tajskem. A niti slučajno si ni mislila, da se lahko njeno življenje kar naenkrat silovito spremeni. Sploh pa ni o tem razmišljala, medtem ko se je počutila res srečna in kot v raju.

A samo dva tedna po poroki je bila Laurie Marie na desno oko slepa. Dobila je tudi diagnozo, ki ji je najprej vzela sapo. Multipla skleroza. "Bilo je, kot bi se nenadoma začele slabe sanje," pripoveduje. "Mislila sem, da se bom zagotovo prej ali slej zbudila in ugotovila, da se mi to v resnici ne dogaja."

Žal je bil to šele začetek. Samo nekaj tednov po tem, ko je prejela diagnozo, se je začela počutiti čedalje slabše. Čutila je čedalje več simptomov te kronične bolezni, ki je avtoimunska bolezen centralnega živčnega sistema. "Vse se je zgodilo tako hitro. Bila sem zdrava, potem pa je naenkrat udarilo kot strela z jasnega." Najprej je začutila šibkost v levi nogi, nato še v desni. Danes lahko hodi samo s palico. Ima težave z ravnotežjem, pa tudi kronične nevrološke bolečine.

Diagnozo je Laurie Marie dobila septembra leta 2015. Od takrat je pridobila 30 kilogramov, saj se težko dovolj giba. Poleg tega je morala spremeniti službo. Prej je bila medicinska sestra. Zdaj je zaposlena v pisarni. Težko ji je, ker se hitro utrudi. Mora pa skrbeti še za tri otroke. Četudi je mož prevzel veliko gospodinjskih del, je vseeno težko, ko imaš toliko manj energije.

"Kar naenkrat imaš drugo življenje," pravi. "Nimam več toliko izbire v tem, kaj bi lahko počela. Multipla skleroza izbira zame." Živi, kakor ve in zna – a mora priznati, da še vedno upa, da ji bo kakšno zdravljenje pomagalo.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 5
 
RamzesII 20.03.2017 16:53:59
Čudni simptomi MS.
Mladen sir 20.03.2017 14:38:36
V naši ulici je mafija,ki dela za vlado so odvetniki,policisti,zdravstveni delavci,zdravniki in so mi osebno miselno grozili damo te mučit ali ubit če ne dobimo kaj hočemo.Glih danes so se izživljali.Pa so skupine ljudi,ki se peljejo 1000 km da te ubije,ki dobi naročilo od sodnice iz ulice,ki se dela noro pa vozi avto....Pa se mi reži v fris.To so odvetniki in zaposleni ljudi ,ki so povezani z zdravstvom.
regrat29 20.03.2017 15:00:28
ka si pa ti požru?
 
weinheim 20.03.2017 14:24:52
Šele ko zboliš spoznaš, da je zdravje največja vrednota.
Mladen sir 20.03.2017 17:49:49
Se je res samo v SLO ti ukradejo doloćeni sosedi 25 miljonov eu za zdravstvo ,pa si sebi nakažejo denar za zdravstvo,sedaj pa se skrivajo ,ker jih čaka usmrtitev...V slo plačuješ zdravstvo pa ne dobiš zdravja,ker so zaposleni norci v zdravstvu.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Kakšna je vaša najljubša oblika rekreacije?

Uporabne povezave