09.12.2018
LJ
/ -0°
Srce Kaj o vas pove hoja po stopnicah? Tofu Živilo, ki pomaga preprečiti kap Sreča 7 stvari, ki jih najsrečnejši pari delajo drug za drugega kašelj Poglejte redek krvni strdek, ki ga je izkašljal moški
Oglasno sporocilo

Recite STOP! vraščenim in glivičnim nohtom

Čeprav svojim stopalom navadno več pozornosti posvetimo v poletnih mesecih, ko sezujemo čevlje, pa moramo zanje poskrbeti že zdaj. Zdravljenje vraščenih, glivičnih nohtov ali drugih težav namreč lahko traja več tednov.

Pedimed
Skrb za lepe noge naj se začne že pozimi. Foto: istockphoto.com

Za zdravje nog lahko veliko naredimo sami s pravilno nego nog ter nohtov in z nošenjem pravilne obutve. A če pride do težav, kot so vraščeni nohti, glivični nohti, poškodbe nohtov, otiščanci, kurja očesa in druge težave stopal, se morate obrniti na strokovno pomoč. To vam nudijo v centru za nego nog PEDIMED, kjer skrbijo za najsodobnejše, celostne in strokovne storitve na področju nege nog. Tako vam bodo odpravili težave in vam svetovali, kako pravilno izbrati obutev, si postriči nohte, izbrati ustrezno kremo za noge ...

Pedimed
Karmen Perko iz centra Pedimed. Foto: arhiv Pedimed

Vraščeni nohti pogosto nastanejo zaradi nepravilnega striženja nohtov (pravilno striženje je naravnost!), poškodbe nohtov, deformacije stopal, nepravilne obutve ter obolenj nohtov. V centru za nego nog PEDIMED sanirajo vraščene nohte z najnovejšo, zanesljivo in zelo uspešno metodo z medicinsko sponko – 3TO sponka. Ta uravnava naravno rast nohta in je popolnoma neboleča metoda, brez lokalne anestezije, reši pa vas lahko pred operacijo, ki jo sicer za te težave radi predpišejo zdravniki.

Pedimed
Vraščanje nohta lahko povzroča bolečine in vnetja. Foto: primehealthchannel.com
Pedimed
Medicinska sponka 3TO spodbuja pravilno rast in dolgoročno rešitev vraščenega nohta. Foto: arhiv Pedimed

Tudi glivice na nohtih so tiste, ki se jim lahko izognete – predvsem z nošenjem nogavic in obutve iz naravnih, zračnih materialov. Zaščititi se morate pred vstopom v javne prostore (bazeni, savne, telovadnice ...). Če kljub temu opazite, da noht izgublja sijaj, postaja na prostem koncu in včasih tudi ob straneh rumenkast in moten ter spreminja svojo debelino, se obrnite na prijazno osebje centra PEDIMED. Poskrbeli bodo za strokovno zdravljenje nohta ter vam svetovali, kako stopala negovati, da se okužbe ne bi ponovile. Za samo korekcijo nohta se lahko naročite na t. i. nohtno protetiko, kjer vam bodo namestili umetni noht, ki po obliki, barvi in značilnosti izgleda kot naravni.

Otiščanci in kurja očesa so lahko spremljevalec nošenja visokih pet oziroma nepravilne (premajhne oz. preozke) obutve ali deformacije stopal, ko je koža na stopalu izpostavljena stalnemu pritisku. V PEDIMED bodo z medicinsko pedikuro poskrbeli, da vam bodo otiščance ali kurja očesa strokovno odstranili in vam svetovali pri izbiri ustreznih izdelkov (kreme, spreji, kremne pene) vrhunskih proizvajalcev kozmetike za nego nog.

Pedimed
Skrb za noge se začne že pri otrocih. Foto: depositphotos.com
Pedimed
Reševanje vraščenega nohta pri otroku. Foto: arhiv Pedimed


V centru PEDIMED veliko pozornost posvečajo tudi negi nog pri otrocih. Zavedajo se, da pravilna nega nog in skrb zanje pomeni ne le zdrav razvoj stopal, ampak tudi izogib težavam v prihodnosti. V ta namen so pripravili brezplačne preglede in svetovanja za starše z otroki.

Več o storitvah centra PEDIMED preberite na spletni strani www.pedimed.si, kjer se naročite na pregled in svetovanje ali se pridružite njihovi Facebook strani


 

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Ingver

Ali v kuhinji uporabljate ingver?

Uporabne povezave