25.04.2018
LJ
26° / 10°
Trebuh Zakaj ni dobro imeti prevelikega trebuha? Usta Ta pogosta navada povečuje tveganje za raka ust Molekula Strokovnjaki so enotni – to je molekula prihodnosti Noelle Poglejte jo danes, ko je izgubila 104 kg!

Samo zato, ker ni pravočasno prepoznala raka ...

Komaj 19 let ima Natalie, pa se je morala spoprijeti s tem, da so ji zaradi raka odrezali spodnji del desne noge. Ker je kot frizerka cele dneve na nogah, je mislila, da jo noga boli in je otečena zaradi tega. A po njenem telesu se je širila smrtonosna bolezen.

 

"Najprej sem mislila, da me noga boli in je otečena, ker v službi kot frizerka po cel dan stojim," pripoveduje komaj 19 let stara Natalie Turner. Ker se je to kar nadaljevalo in nadaljevalo, je le obiskala zdravnika, ki pa stanja najprej tudi ni vzel resno. Mlada Angležinja misli, da sta bila razloga dva. Njena mladost in pa to, da je oteklina v nogi nastajala in zginevala. "Eno minuto sem imela dvakrat večjo nogo, naslednjo pa je bila videti normalno."

Tumor, velik kot melona

Ko jo je novembra 2014 zdravnik poslal na magnetno resonanco, je izvedela šokantno novico. Pravzaprav je šlo za redko obliko kostnega raka. V njeni desni nogi je bil tumor, velik kot melona. In začel se je širiti na pljuča. Hitro je morala začeti s kemoterapijo. "Vsi smo bili šokirani," pravi. "Ko so začeli s preiskavami, sem bila prepričana, da gre le za kakšno cisto. Nihče si ni mislil, da bi bil lahko rak. Saj sem imela takrat šele 18 let." 

Še večji šok je sledil, ko so ji dejali, da kemoterapija ne deluje, zato je edina rešitev, da ji amputirajo spodnji del desne noge. "Da bi rešila svoje življenje, sem se ji morala odreči. Ampak ni bila težka odločitev, ker je bilo ali to – ali smrt. In nisem želela umreti. Strah me je bilo operacije. Ampak ko sem se zbudila in se zavedla, da sem brez noge ... Čutila sem olajšanje, da ni več raka." Sledila je fizioterapija, ker se je morala naučiti hoditi s protezo. Pa tudi še več kemoterapije, ker so se zdravniki želeli prepričati, da v telesu ni ostala nobena rakava celica. "In tudi to je bilo težko, ker sem izgubila vse svoje lase."

Poroka ji je dala novih moči

Sedaj je pet mesecev zdrava, rada pa bi svojo zgodbo delila, da bi se ljudje bolj zavedali, kaj so lahko simptomi raka. Bilo bi drugače, če bi ga odkrili prej. "Toda kakor že je – hvaležna sem, da je sedaj konec. Lotila sem se ponovnega vzpostavljanja svojega življenja. Vesela sem, da spet delam po tri dni na teden. Moji lasje počasi rastejo nazaj, čeprav še vedno nosim lasuljo, ker sem s kemoterapijo končala šele septembra." Dobra novica je tudi, da jo je fant, 21-letni John Daniells, ki ji je ves čas stal ob strani, zaprosil. Leta 2017 se nameravata poročiti. "Bila sem presrečna, ko me je zaprosil. On in moja mama Denise sta mi ves čas zdravljenja stala ob strani. Takoj sem začela načrtovati poroko in tudi to mi je pomagalo pri okrevanju, ker mi je vlilo novih moči. Poročila se bova v isti cerkvi, kot so se najini starši."

Ko so ji amputirali nogo, jo je skrbelo, da se ji ne bo uspelo prilagoditi, ampak pravi, da je bilo lažje, kot je mislila. "Počutim se srečna, da sem imela ozdravljivega raka, četudi sem sedaj brez noge." Vse se je končalo srečno, pravi pozitivno.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 2
Pantokrator 18.02.2016 06:37:19
Fakin prav gotovo ni kriv, kriva je zakonodaja taka kot je. Drugič pa volite bolj adekvatne poslance, ki bodo odgovorni in ki bodo postavili vlado, ki ne bo "stalno pripravljena" oz. kleptomanska. Tako pa še kar naprej v stilu samo da je naš pa čeprav je lopov ali butast!
BMWmunja 17.02.2016 18:37:24
A so tole revico tudi tako obrali kot nekatere naše ljudi, ki so izgubili kaki ud in ga želeli nadomestiti z vesoljsko drago protezo? Fakin bi se že iz tega razloga moral spucati, kaj šele zaradi številnih vpijočih prošenj ljudi, ki so potrebni operacije v tujini, so zavarovani, zavarovalnica pa jim enostavno obrne hrbet, pootem pa jim mi, davkoplačevalci strojenih hrbtov, doniramo sredstva, da si rešijo življenja ipd..
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Cvetni prah

Se spopadate z alergijo na cvetni prah?

Uporabne povezave