22.04.2018
LJ
26° / 11°
Šparglji Znanilci pomladi, ki prečistijo naše telo Plank Kako dolgo je dobro držati 'plank'? UV žarki Zaščitite se pravočasno in pravilno! Gorka Berden Bo sploh lahko plesala v nedeljski oddaji Zvezde plešejo?

Sicer je shujšala, ampak …

Ker se ni želela odpovedati nezdravi hrani, se je 21-letna Škotinja odločila za operacijo zmanjšanja želodca, kar jo je pahnilo v začaran krog bulimije. Danes je sicer suha, toda svojo odločitev globoko obžaluje.

Shujšala
Nekoč je tehtala 142 kilogramov, danes pa si želi, da bi lahko zavrtela čas nazaj in začela od začetka. (Foto: closeronline.co.uk)

21-letna Siobhan Leighton iz Glasgowa, največjega škotskega mesta, ni bila nikoli zagovornica zdravega načina življenja, raje je brezskrbno uživala v mastni, nezdravi in visoko kalorični hrani. “Zelenjave in sadja sploh ne maram in nihče me ne more prepričati, da bi ga zamenjala za pico ali čips,“ pove Siobhan, ki je pred leti tehtala neverjetnih 142 kilogramov. “Vedela sem, da sem močnejše postave, toda ko me zdravnik opozoril, da zaradi teže in svojih prehranjevalnih navad lahko umrem, sem se odločila za najlažjo pot do popolne postave.“ Ena in edina rešitev je bila po njenem mnenju operacija zmanjšanja želodca, saj je bila prepričana, da se tako več ne bo mogla prenajedati. Ker so jo v domovini zaradi starosti zavrnili, se je odpravila v Belgijo, kjer so jo operirali za tretjino cene, toda poseg danes močno obžaluje. “Ker za sadje in zelenjavo nočem niti slišati, sem upala, da bom z zmanjšanim želodcem vsaj manj pojedla, toda kmalu sem videla, kako sem se uštela,“ z obžalovanjem pove Siobhan.

Glasujte za POPovega zdravnika leta.

V bolnišnici so ji prepisali strogo dieto po operaciji, toda še naprej je jedla pice, čips in čokolado, dokler ni začela bruhati. Tako se je mimogrede znašla v začaranem krogu bulimije, iz katerega ni našla izhoda, a zdelo se ji je, da ima svoje telo končno po nadzorom, čeprav je bila v sebi zelo nesrečna. Na srečo jo je nekega dne, ko je spet bruhala v straniščno školjko, slišal sosed in potrkal, da bi videl, kaj se dogaja. “Ne vem, kaj bi bilo danes z mano, če ne bi bilo soseda,“ še pove Siobhan. “Po njegovi dolgi pridigi sem se le odločila, da uvedem spremembe v svojem jedilniku.“ Ker ni želela zdravniške pomoči, je na spletu poiskala informacije o zdravem hujšanju ter se skušala držati osnovnih pravil. Hrano je žvečila počasi in prenehala, ko je začutila, da je sita. Sicer počasi, toda z vztrajnostjo ji je uspelo nadzorovati prehranjevanje ter končno izgubiti odvečne kilograme, a s svojim telesom še vedno ni zadovoljna. “Imam 54 kilogramov in veliko odvečne kože,“ žalostno pove. “Dobro sem videti edino od daleč, ko pa se pogledam v ogledalo od blizu, mi postane slabo.“ Dala si je namreč odstraniti odvečno kožo na rokah ter dvigniti prsi, zaradi česar je polna brazgotin, čaka pa jo še poseg, kjer ji bodo odstranili odvečno kožo na trebuhu. Če bi lahko, bi čas zavrtela nazaj in bitko s kilogrami začela na popolnoma drugačen način. Žal to ni možno, kljub temu pa upa, da se bo nekoč dobro počutila v svoji koži in bo prvič brez sramu lahko oblekla kopalke.

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani? To lahko storite s klikom na

 

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 4
 
vagicaa 31.03.2012 15:54:39
Mogoče ne ve kaj bi rada
hejhoha 30.03.2012 14:11:23
Še ena zmišljena zgodba. Če so se zdravniki odločili, da ji z operacijo zmanjšajo želodec, so jo itak pred operacijo morali pripraviti na to kakšno življenje jo čaka po posegu, tudi psihologi so morali dati dovoljenje, da je pripravljena na tovrstni poseg itd... Tu pa pišete, kot da se je zbudila po opereaciji in pol je šele izvedela da zdaj bo pa mogla spremenit svoje prehranjevalne navade. čisti amaterji ste!!! pišete kot v prvem razredu.
racun14 30.03.2012 19:58:07
pa zmanjšanje želodca je ponavadti tista zadnja opcija in ne prva..
mineka 31.03.2012 07:51:08
In v dokaz tej izmišljeni zgodbi pa pripopajo dva mikro slikici, he he. Pa pozabili so, da je Belgija v Evropi in da tam ne veljajo tako nizki medicinski standardi kot pišejo v članku.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Hujšanje

Ste se že lotili hujšanja pred poletjem?

Uporabne povezave