15.11.2018
LJ
12° / 8°
Kap 10 znakov kapi, ki jih morate poznati Avokado 7 preprostih in zdravih zajtrkov z malo kalorijami Par To bo pomagalo po prepiru s partnerjem Belinda Danes je neprepoznavna ...

Stranski učinek nosečnosti, na katerega vas niso opozorili

Lista stranskih učinkov nosečnosti je neskončna. Prekomerno potenje, črn popek, povečane prsi, otečene noge in celo zobje, ki se premikajo. A novinarka Monique Bowley pravi, da še nikoli ni slišala za stranski učinek, ki ga je sama doživela. Poraščen trebušček.

Trebuh
(Foto: iStock)

''Na ta stranski učinek nosečnosti me ni nihče opozoril,'' priznava novinarka Monique Bowley, ki je fotografijo svojega poraščenega nosečniškega trebuška delila na svojem Instagram profilu. Temne dlake po trebuhu so se pojavile že v njenem prvem tromesečju in niso več izginile niti v 25 tednu nosečnosti. ''Sprva sem jih opazila, ko sem pod tušem pogledala navzdol in ko sem videla, koliko dlak imam, sem se odločila, da si trebuh umijem s šamponom,'' je dejala za revijo Mamamia. ''Dlak je toliko, da bi iz njih lahko dojenčku spletla majhen telovnik,'' se je še pošalila.

Ko je svoj trebušček objavila na Instagram profilu, so se oglasile tudi druge ženske in ena izmed njih je povedala, da si je pred časom dala odstraniti dlake z laserjem, a so po nosečnosti znova zrasle. Kar pa ni tako nenavaden pojav, trdi porodničar dr. Joseph Sgroi.

Trebuh
(Foto: Instagram)

Ta je za Mamamia pojasnil, da je povečana dlakavost nekaj normalnega v nosečnosti, saj prihaja do fluktuacije hormonov, zaradi česar prihaja do bolj mastne kože in dodatne poraščenosti z dlakami po telesu. Kljub temu naj bi se to po nosečnosti umirilo. Drugi možni stranski učinki nosečnosti, ki jih ne pričakujemo so lahko še povečane bradavice, prekomerno slinjenje, povečanje velikosti stopala, kar se tudi po nosečnosti običajno ne vrne več v prejšnje stanje in celo krvavitev dlesni.

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave