23.06.2018
LJ
22° / 9°
Hipnoza S hipnozo proti kajenju, stresu, tremi ... pitje vode Spila sem pol litra vode vsako jutro in zgodilo se je tole ... Estetika Medart Z neinvazivno metodo do vitkega pasu Hujšanje Pogumno je pokazala tudi takšne fotografije

Tako je bilo pred 15 leti – danes je pred oltar stopila povsem drugačna!

Petnajst let po svoji prvi poroki je 33-letna Valižanka drugič pred oltar stopila kar 81 kilogramov lažja. In mnogo srečnejša. Njena zgodba razkriva, kaj je prava skrivnost izgube tolikšne teže. Med drugim si je pomagala celo s hipnozo in psihoterapijo. In končno postala nevesta, kakršna si je vedno želela biti.

 

Sarah Price je pred petnajstimi leti na poroki tehtala 140 kilogramov. Pripoveduje, kako se še vedno dobro spomni, kako nerodno ji je bilo, ko se je do oltarja sprehodila z vitko sestro Amando, ki nosi konfekcijsko številko 38. Sestri sta se namreč poročili naenkrat. In bilo ji je težko, ker je bila razlika med njo in sestro tako velika, a trajalo je še 10 let, da se je bila pripravljena s tem spopasti.

33-letnica je sedaj izgubila kar polovico svoje teže. Na svoji drugi poroki je bila povsem druga oseba. Oseba, ki tehta le 59 kilogramov. Hujšati je začela, ko je nekega dne videla spontan odziv svoje prijateljice. Udeležila se je zabave v maskah. Precej na hitro se je oblekla v angelčka, nato pa si prisegla, da bo shujšala, ko se je srečala s prijateljico in opazila, kako je bila ta ob pogledu nanjo prav šokirana. Svojo reakcijo je hitro skrila, a bila je dovolj dolga, da se je Sarah odločila, da nekaj spremeni. Takrat je sprejela odločitev in ni več pogledala nazaj.

Imela je napačne prehranjevalne navade

"Vem, da večina nevest zaradi stresa priprave na poroko shujša, ampak jaz sem prvič pridobila samo več teže, ker sem še bolj jedla. Ko sem šla preizkusit obleko, se spomnim, da sem po poti pojedla eno pecivo iz pekarne, čokoladko in kos torte," pripoveduje. Takratnemu zaročencu je dejala, da bo hujšala po poroki. "To so bile tipične laži, ki sem jih govorila sebi in drugim, da bi opravičila dejstvo, da sem bila enostavno nezdravo pretežka. Poskušala sem seveda skozi leta večkrat shujšati. Vpisala bi se na telovadbo, prijateljem in družini večkrat oznanila, da bom spremenila življenjski slog, ampak nikoli se nisem mogla dolgo držati diete. In na moji kartici za vstop v telovadnico se je nabiral prah."

Sestra Amanda ji je večkrat skušala pomagati. "Toda nisem bila pripravljena poslušati. Amanda je bila edina, ki mi je res konstruktivno poskušala pomagati, ampak nisem je želela slišati. Bila sem tista ženska, ki zjutraj ne zajtrkuje, nato pa malica čokolado in gazirano pijačo. Za kosilo je bilo pecivo in kos torte. Večerja lazanja z veliko sira. Pred spanjem pa bi pospravila še kakšen sendvič." Spomni se, kako so starši dejali, da bi se lahko sestri poročili skupaj. "Bila je dobra ideja. S sestro sva se zaročili ob približno istem času. In naše družine bi morale tako plačati le za en dogodek. Odločili smo se, da se vzamemo na Cipru, kjer je sončno." Toda bilo je težko obdržati samozavest ob vitki sestri.

Bilo jo je sram

"Če sem mislila, da bodo vsi gledali mojo lepo sestro, sem se motila," se spominja. "Kmalu sem ugotovila, da vsi gledajo mene. Le da iz popolnoma napačnih razlogov. Ljudje so gledali, kako ogromna sem videti v poročni obleki." Prizadelo jo je, a poskušala se je osredotočiti na ljubezen do zaročenca. Ko sta se preselila skupaj, pa je pridobila le še več kilogramov. Živela je namreč z nekom, ki je pojedel še več, zelo rad pa je imel tudi hitro nezdravo prehrano. Toda ko je videla, kako jo je pogledala najboljša prijateljica, je vedela, da mora narediti spremembo. "Odločila sem se, da bom svojo težo uravnala enkrat za zmeraj."

Kako ji je naenkrat uspelo? Treba je bilo postati psihično močnejši, se res odločiti in vztrajati. Da bi bila psihično močnejša, si je pomagala tudi s hipnozo in psihoterapijo. Začela je počasi jesti vse bolj zdravo in seveda v manjših količinah. O vsem tem se je izobrazila, poleg tega pa je hodila, hodila, hodila. "Jedla sem veliko zelenjave in piščanca, nisem več stopila v restavracijo s hitro prehrano, v telovadnici sem bila trikrat na teden. Najlepši trenutek zame je bil, ko mi je Amanda posodila nekaj svojih oblek. Prvič v življenju, odkar nisva otroka, sva tehtali isto. Ljudje so se mi nasmihali in mi odpirali vrata. Natakarji me niso gledali, kot da bom naročila vse na jedilniku. Otroci niso s prstom kazali name. Ni mi bilo treba skrbeti, da se bo stol zlomil. Bila sem svobodna."

Druga poroka - končno sanjska 

Čeprav se je počutila bolje, se je odnos z možem skrhal. "Težava ni bila, da sem izgubila težo, To mi je privoščil. Ampak dinamika najinega odnosa se je spremenila. Jaz več nisem bila ista. Ni bilo več prostora za skupno življenje." Razšla sta se, čeprav še vedno oba skrbita za dva otroka in se povsem dobro razumeta. Sarah je bila spet samska in ni si mislila, da bo spet imela priložnost, da se pokaže v poročni obleki. A tudi to se je zgodilo. "Ko sem si nadela novo poročno obleko, sem zajokala. Videla sem se v ogledalu in nisem mogla verjeti, da sem končno takšna nevesta, kot sem si vedno želela biti. Kot sem si želela biti že na svoji prvi poroki. Že takrat sem bila srečna, ker sem ljubila svojega zaročenca. Ampak videti sem bila grozno. In končno sem bila po petnajstih letih nevesta, o kakršni sem vedno sanjala."

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 2
 
Timy15 23.01.2016 09:58:07
Ja,verjetno je ta prvi zakon pustil posledice
maneno48 23.01.2016 09:16:18
ah, spet junakinja 24+ur
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave