21.04.2018
LJ
27° / 10°
Šparglji Znanilci pomladi, ki prečistijo naše telo Plank Kako dolgo je dobro držati 'plank'? UV žarki Zaščitite se pravočasno in pravilno! Gorka Berden Bo sploh lahko plesala v nedeljski oddaji Zvezde plešejo?

To fotografijo je objavila, ker je ni več sram!

"Koliko časa sem se po vsakem obroku silila k bruhanju," pove 32-letna Constance Hall, ki je prebolela bulimijo. Da bi pokazala, da ji to pomeni mnogo več od tega, da bi izgledala popolno, pa je na Facebooku objavila fotografijo, ki razkriva njen trebuh.

 

 

Sitting here being amazing I started to think my relationship with my body. I haven't always known how to love it. In...

Posted by Constance Hall on Monday, February 1, 2016

 

32-letna Constance Hall je na svojem Facebooku objavila fotografijo, na kateri je dobro videti njen trebuh, ki ni takšen, kot jih lahko občudujemo na naslovnicah revij. A objavila jo je, da bi ženske spodbudila k temu, da so ponosne nase in se imajo rade, četudi morda niso 100-odstotno popolne. Ne živimo vendar zato, da bi se vsak trenutek trudili za svojo popolnost. Mnoge ženske so se odzvale tako, da so poslale še svoje fotografije.

Začnite po malem. Povejte eno lepo stvari o svojem telesu na dan. Vaše misli bodo sledile besedam. Prišli boste do cilja, samo nikar ne obupajte nad pozitivno samopodobo. Čeprav vam morda ni všeč, kako ste videti v tem trenutku, se v tem trenutku sramujete svojega telesa, se morda že jutri več tako ne boste počutili. Nekega dne boste tako kot jaz imeli radi svoje telo.

Ob fotografiji, ki je bila všečkana skoraj 30-tisočkrat, pa je Constance tudi zapisala, da ni bila vedno tako pomirjena sama s seboj. Mamica dveh otrok je razkrila svoj pretresljiv boj z bulimijo.

"Ko sem tako sedela, sem začela razmišljati, kakšen je bil moj odnos do svojega telesa," piše. "Nisem ga vedno znala imeti rada. Ko sem bila mlajša, sem se po obrokih silila k bruhanju. Sedaj pa je moje telo moja kraljica. Sram bi me bilo, da bi kraljico poniževala na tak način. Bulimija je čudna želja, da poješ veliko hrane slabe kvalitete čim hitreje, kot lahko. Vmes pa popiješ ravno prav vode, da to hrano lažje izbruhaš. Bulimija ni nič, v čemer bi lahko užival. Ne uživaš v hrani, ker te muči krivda. Mislim, da se občutku zadovoljstva najbolj približaš samo takrat, ko ti obrok uspe izbruhati. Nato pa – ne glede na to, koliko krat si umiješ roke. Še vedno imajo vonj po bruhanju. Bljak. Vem."

"Spomnim se, kako bi si najprej slekla majico, da bi bilo manj možnosti, da bruhanje pristane tudi na mojih oblačilih." Opisuje, kako grozno je bilo prisiliti se k bruhanju. "Ko sem ujela svoj odsev v ogledalu, z glavo v straniščni školjki, sem bila videti kot narkoman, ki ni dobil dnevne doze. Nisem bila niti zelo suha, kar mi je dajalo občutek, da ne morem uspeti niti pri motnji hranjenja. Čeprav sem bila definitivno v njenih krempljih. Vedno sem bila malo pretežka in prepričana sem bila, da bodo vse moje težave izginile, če bom le izbruhala na pol prebavljene testenine in uspela izgubiti 10 kilogramov."

Na srečo, pripoveduje, je ozdravela in uspela razviti boljšo samopodobo, se vzljubiti. "Traja, da razviješ ljubezen do sebe, moraš biti potrpežljiv … Ampak ljubezen do sebe vedno zmaga. Zato sedaj, ko sedim tu, hočem, da vsi vidijo moje močno, pametno in lepo telo. In želim svoje sporočilo prenesti vsem, ki še ne vedo, kaj pomeni, imeti sebe rad. Začnite po malem. Povejte eno lepo stvari o svojem telesu na dan. Vaše misli bodo sledile besedam. Prišli boste do cilja, samo nikar ne obupajte nad pozitivno samopodobo. Čeprav vam morda ni všeč, kako ste videti v tem trenutku, se v tem trenutku sramujete svojega telesa, se morda že jutri več tako ne boste počutili. Nekega dne boste tako kot jaz imeli radi svoje telo." Lepo sporočilo v današnjem času, ko nam okolica pogosteje govori, da nikoli ne bomo dovolj dobri.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 25
 
pakkno159 08.02.2016 01:24:49
hmmmmm, ne vem, lepo je da se sprejemaš, sam neki je pa tut treba nardit za sebe...za začetek used se bolj zravnano ženska, hrbet me boli ko te gledam! :D
Maja Kajza 05.02.2016 07:43:32
nič bi ne bilo naobe, če bi imela na sebi enodelne kopalke
 
Bmx8š 04.02.2016 23:27:55
za 32-letnico je v zelo slabem stanju :/
tina202 07.02.2016 13:07:29
trebuh ima verjetno velik kot kakšen 150kg težek moški...dddd da ni vidt popolno...
 
cosmosjasnovidec 04.02.2016 22:00:22
Torej je bila bolana v glavi.Ni se mi ljubilo popolnoma čitati vseeno pa nisem zasledil od česa ji je ostal takšen trebuh kateri spominja na tjulna še bolj pa na afriškega slona.
Ševednonaskradejo 05.02.2016 08:03:07
Na fotki je tudi otrok. Takšen trebuh ponavadi ostane po nosečnosti.
 
guruguru 04.02.2016 19:27:26
Ima pa vsaj lepo vreme in je nekje na toplem...
Pantokrator 04.02.2016 18:50:59
zakaj pa moramo gledati ta kos špeha?
Črni Ovčar 04.02.2016 17:13:38
pa kdo je to
maneno48 04.02.2016 15:36:14
spodnji del telesa je od enga zamaščenga deda, poglejte noge kot stope v mlinu !
andrej kodrin 04.02.2016 12:54:23
končni fazi je človeško telo narejeno zagibanje torej hojo tek itd... :D
 
Morana7 04.02.2016 12:41:49
Tudi telovadba nekaj pomeni, pred nekaj leti sem bila v adrenalinskem parku, kjer je bila tudi ena mati morda 35 let plus še ne par kil gor s svojim otrokom....Ker ni imela ne kondicije ne nobenih gibalnih spretnosti smo jo na koncu reševali iz poligona ostali obiskovalci..Ti da mislit, otroci potrebujejo gibanje in da si kot starš brez kondicije in cel nerazgiban. Jaz si ne želim doživet kaj podobnega.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Hujšanje

Ste se že lotili hujšanja pred poletjem?

Uporabne povezave