23.06.2018
LJ
22° / 9°
Hipnoza S hipnozo proti kajenju, stresu, tremi ... pitje vode Spila sem pol litra vode vsako jutro in zgodilo se je tole ... Estetika Medart Z neinvazivno metodo do vitkega pasu Hujšanje Pogumno je pokazala tudi takšne fotografije

Tragedija dojenčkov z dvema glavama

Indijska siamska dvojčka, ki si delita telo, srce in trebuh, imata le malo možnosti za preživetje. Njuna mati Anita Kumar s severnega dela Indije pravi, da sta podobna 'marsovčkom' in je obupana, ker je rodila siamska dvojčka.

Dvojčka
V Indiji sta se rodila siamska dvojčka z dvema glavama in enim telesom. (Foto: usum.in)

Siamska dvojčka z dvema glavama in enim telesom sta se rodila v vasi Kanpur na severu Indije. Delita si srce, želodec in pluča, imata pa vsak svojo hrbtenico in glavo. Njuna 30-letna mati Anita Kumar, ki že ima dve zdravi deklici, je obupana, ker je rodila siamska dvojčka in pravi, da sta videti kot 'marsovčka'. Še bolj pa, ker so ji zdravniki povedali, da ju ne bodo mogli razdružiti.

Dr. Rishi Rajput, ki je pomagal pri porodu, je za lokalne medije pojasnil: ''Zelo malo verjetno je, da bosta preživela. Njuno srce je prešibko. A trenutno sta na intenzivni negi. Ves čas ju bomo budno opazovali.''

Anitin mož, 35-letni Satish Kumar, je dejal: ''Novica je bila za naju popoln šok in še vedno sva obupana. Ni nama bilo namenjeno. Bogovi morajo biti jezni na nas in so nas s tem kaznovali. Čeprav so zdravniki rekli, da imata malo možnosti za preživetje, upava, da ju bova lahko vzgajala najbolje, kar je možno.'' Dojenčka trenutno še nimata imena.
 

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 10
Maja Kajza 22.01.2016 06:35:46
Zakaj je Indija tako na udaru za rojevanje degeneriranih dojenčkov.
 
PonovnoRojen 20.01.2016 09:13:11
Pri sedmih miljardah ljudi so genetske mutacije vedno bolj pogoste ker je verjetnost vedno višja.. S tem se moramo sprijazniti pa če hočemo ali ne. Kakorkoli se sliši kruto in ne vem kaj vse, najbolje bi bilo da se njiju življenje konča čimprej. Tukaj se vidi kako se gre za dvojno moralo... Ker je dojenček jooooj bogi in ne vem kaj vse... Kaj pa namibija, sudan ipd... tam umirajo zdravi otroci na dnevni ravni pa se nihče niti ne obrne za tem dejstvom... Vse inštitucije ala unicef redeči križ pa so celo tako hrabri da si na ta konto polnijo žepe. Mutacije za katere se ve da ne bodo mogli normalno živeti v družbi, bi mogli poskrbeti na svoj za moraliste kruti način.. Končati življenje. Moje mnenje pač... Pa ne nabijat o svetosti življenja in pravice itd... Ker potem na svetu nebi smelo biti lačnih in zlorabljenih otrok
Avantolip 20.01.2016 10:02:16
Razumem tvoje stališče, vendar se ne strinjam. Pomisli, da tudi osebe, ki imajo večje pomanjklivosti, lahko izredno obogatijo in izpopolnijo svoje in tvoje življenje. Velikokrat potrebujejo pomoč, vzpodbudo in če jim jo ponudiš boš okrepil svoje "srce". Zaradi njih v veliki meri napreduje tudi znanost! Imajo unikaten pogled na svet in če jim prisluhneš te bodo marsičesa naučili. Verjemi razlike nas delajo močnejše! Ne pravim da je treba življenje ohraniti za vsako ceno, treba pa se je potrudi po najboljših močeh. S trudom in solzami se pride do novih in lepih spoznanj.
PonovnoRojen 20.01.2016 10:50:18
Ker sem realist se po logiki s teboj strinjam, a pa bi te vseeno vprašal, kakšen je procent teh uspehov.. Drugič koliko življenj je moglo trpeti da je prišel do uspeha. Vse je samo vprašanje iz kakšnega zornega kota gledaš. Če oseba nis sposobna skrbeti zase, potem ne vidim smisla, ker ta oseba ne trpi samo v svojem življenju, v trpljenje potiska tudi druga oz se drugi samo spustijo noter ker nočejo izpasti slabi in morajo za to osebo skrbeti, se prilagajati in ločevati. Na to pa se ne gleda.
Avantolip 20.01.2016 11:15:27
Mislim, da je v vsakem življenju tudi trpljenje, nekje več nekje manj. Vredno se je potruditi v vsakem primeru. Trud vedno obrodi sadove. Ni pa jih vedno lahko opaziti. Treba je najdit svetlo točko v situaciji, če si tega sposoben (se naučiš) potem si veliko močnejši v vsaki situaciji. Tako kot pri telovadbi bol se "mučiš" bolji so rezultati. Se razume so meje, mislim pa, da so te velikokrat višje kot si predstavljamo. Če sodelujemo, si pomagamo in dajemo oporo smo vedno zmožni narediti več. Samo poglej športnike, vsak ma še trenerja, pa tudi navijači dajejo veliko moralne podpore. Pri osebah s kakšno pomanjklivostjo, so rezultati seveda lahko manj opazni, a če si pozorn te tudi njihovi uspehi lahko navdušijo in motiverajo, prav tako kot športniki navdušujejo navijače.
PonovnoRojen 20.01.2016 13:44:06
No.. zadnjega mislim da ne rabim komentirat, ker primerjaš jabolka in hruške... ;) L.p.
Apostol1 20.01.2016 21:24:20
Na nek način imata oba prav. Res je da otrok s tako mutacijo ne bo imel lepega življenja in tudi starši bodo trpeli z njima ali njim vse življenje in olajšanje oziroma za normalno življenje staršev je v tem primeru bolje da bi bil ta otrok mrtev. Res je pa tudi da je kot pravi Avantolip v vsakem življenju trpljenje in ljudje ki trpijo tudi radi živijo ,ker v vsakem trpljenju so tudi svetli žarki pa če so še tako majhni in ravno ti trenutki pomenijo bolnim več kot pa zdravim ,še tako bogastvo in tudi ,če se bo medicina zavzela za ta primer se bodo nekaj naučili in lahko potem bolje pomagali takim ljudem . Jaz odločitev prepuščam staršem in vsako njihovo odločitev v tem primeru spoštujem ,življenje za vsako ceno to je pravzaprav večna dilema . Sam osebno bi se pa če bi bil postavljen v tako situacijo odločil za življenje in tudi če bi oba z ženo zraven trpela bi vseskozi imela upanje in tiste redke svetle trenutke , ki se jih bodo ti starši tudi veselili pa tudi če jih vsi okoli ne bi razumeli.Plus obema.
 
špicparkelc 20.01.2016 08:50:49
Jaz jima želim boljše. Naj reveža umreta in to čimprej, da ju bodo domači lažje preboleli.
abigail 20.01.2016 08:49:08
Vsekakor je to tragedija in razumem nepredstavljivi obup staršev, sočustvujem. Novinarji pa vseeno pazite na izražanje! To sta dvojčka z enim telesom in deljenimi notranjimi organi, ker sta z dvema glavama in možgani vsekakor dve osebnosti, ne pa dojenčka z dvema glavama.
 
SEJBOBOL 20.01.2016 08:35:31
In spet o bogovih , bogovi so krivi , ajmene te vire ... Ubogi bitici, da bi le solidno živela in od življenja potegnila največ kar se da.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave