23.03.2018
LJ
/ -3°
Umivanje rok Ko vas mučijo neprijetne misli ali si nenehno umivate roke ... Oreščki Odlična novica o oreščkih Laser Laser, ki odpravi tudi starostno dioptrijo Meso Mislite, da je zdravo, a ni!

Za rojstni dan sta ji starša kupila nov obraz

“Še danes se sprašujem ali sta to storila zato, ker sta me imela rada, ali pa zato, ker so se me nekateri v družini sramovali,“ o pravem vzroku, zakaj sta ji starša za 18. rojstni dan kupila nov obraz, še danes tuhta 24-letna Sophie Yates.

Sophie Yates
“Da bi dosegli dober rezultat, so mi morali izpuliti vse sprednje spodnje zobe in dlesen ločiti od spodnje čeljusti, ki so jo zatem tudi dobesedno zdrobili. Nato pa so v zdrobljeno tkivo vstavili majhne železne ploščice, da so ustvarili novo obliko obraza." (Foto: forum.blackhairmedia.com)

Danes 24-letna Sophie Yates iz Londona je več kot 10 let trpela tako fizično kot tudi psihično nasilje s strani sosedov, vrstnikov in sošolcev, ki so jo zaradi neobičajno podolgovate čeljusti dolgo napadali in zbadali. “Ker sem imela grde razmetane zobe ter podolgovato obliko obraza, so me neprestano primerjali s konjem, kar me je močno zaznamovalo,“ se spominja začetka svoje nočne more. Zato pa sta ji starša za 18. rojstni dan podarila kar 5 tisočakov vredno lepotno operacijo, s pomočjo katere je končno dobila obraz, na katerega bi lahko bila ponosna.

Sophie Yates
“Ker sem imela grde razmetane zobe ter podolgovato obliko obraza, so me neprestano primerjali s konjem, kar me je močno zaznamovalo." (Foto: forum.blackhairmedia.com)

“Če povem po pravici, se še danes sprašujem ali sta to storila zato, ker sta me imela rada, ali pa zato, ker so se me nekateri v družini sramovali,“ pa še danes potiho dvomi o pravem vzroku za njuno odločitev. Kot pravi, je bila namreč vodja skupine nasilnežev prav njena sestra, ki z njo ni želela imeti nikakršnega stika. “Čeljust je bila sicer vedno videti nekoliko večja, a je njena rast pri 10 letih ušla izpod nadzora. Kmalu od mojega obraza ni ostalo nič drugega, kar pa je očitno imelo velik vpliv na mojo sestro, ki z mano ni želela biti nikakor povezana. Govorila je, da sem posvojena, ko se je kdo spravil nadme pa je bila ona zagotovo na čelu te zlobne skupine.“

Ker je mati opazila, kaj se dogaja, gruče nesramnih otrok pa ni mogla ukrotiti, jo je odpeljala k strokovnjaku. Ortodont ji je že po prvem pregledu povedal, da gre za tako ekstremen primer, da bi ji takoj, ko bo dopolnila 18 let, tudi sam priporočal, da privoli v lepotni poseg. In prav to je tudi storila. Dolgih osem let se je sramežljivo ter prestrašeno skrivala v svoji sobi, ki jo je zapustila le, kadar je bilo to res nujno, dokler pa se ji ni ob polnoletnosti končno ponudila priložnost za spremembo. A ne za nizko ceno. “Da bi dosegli dober rezultat, so mi morali izpuliti vse sprednje spodnje zobe in dlesen ločiti od spodnje čeljusti, ki so jo zatem tudi dobesedno zdrobili. Nato pa so v zdrobljeno tkivo vstavili majhne železne ploščice, s pomočjo katerih so ustvarili novo obliko obraza,“ razlaga potek nevarnega posega.

Bolečine so bile neznosne, priznava. “Ko sem se zbudila, sem prvih nekaj tednov preživljala prave muke. Moj obraz je bil ena sama velika, otečena in krvava zmeda. Moja usta so s čeljustjo povezovali le majhni elastični trakovi, preden sem dobila stalne umetne zobe, pa sem morala takšna hoditi naokrog skoraj več kot leto dni, da se je dlesen dovolj zacelila.“ A je bilo vredno, dodaja, saj je njen obraz danes 2 centimetra krajši kot nekoč. Sledilo je le še sladko maščevanje. “Odločila sem se, da se bom vsem nepridipravom maščevala kar preko lastnega uspeha. Zato sem se začela ukvarjati z manekenstvom. Kar naenkrat so vsi želeli postati moji prijatelji, a sem jim dala dober nauk, da se knjige ne da soditi po platnicah. Vse, kar nas danes povezuje, je njihovo zavidanje, saj sem, roko na srce, danes lepša pa tudi veliko bolj samozavestna od večine deklet, ki so se mi tako veselo posmehovale.“

Ste se nam že pridružili na naši Facebook strani ? To lahko storite s klikom na

 

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 7
Aur0ra 06.06.2013 12:22:47
Pa saj sploh ni zgledala tak slabo. Sam pa je operacija vsaj uspela, res zgleda lustna , bol kot prej ampak tudi prej ni bila po mojem mnenju podobna konju ali pa grda :/
Joj kaj naderijo ljudje...
No...upam da ji bo zdaj lepse =)
 
malinom 06.06.2013 09:03:47
Tudi pri nas mladina ni prav nič boljša. Hudo je, če iz dneva v dan poslušaš pripombe, žaljivke, nesramne pripombe na račun videza, čeljusti, škilavosti, očal, krivih nog na O, prevelike riti ali kake druge drugačnosti izven manekenskega standarda. Lahko ignoriraš, čakaš,da prerasteš, ampak v puberteti, če ti doma ne vcepijo samozavesti in načina obrambe ali pa bolj zdravih in zrelih pogledov na odstopanja, in če je osebek še malce labilen, se hitro znajdeš v precepu ali sploh še živeti... ja, strinjam se, da so starši uvideli, da je zadeva ušla izpod ortopedskih nomativov in sta hčerki dobesedno rešila življenje. Sama je dovolj trpela in malce zadoščenja ji prav privoščim, če bo le pametno izkoristila v svoj prid, vse ostalo bo pa njen problem. Če bo zadeva še dedna... anomalij je ogromno, pa se mnoge sploh ne vidijo, mnogo bi jih umrlo že kmalu po rojstvu, pa mnoge rešijo z operacijo, ja čudeže že delajo v medicini, protetiki, kaj pa to pomeni za prihodnje generacije...vsi ste imeli vsaj osnove dedovanja v OŠ, ne? Če pa mi nekdo pomaga, da živim, preživim, bolje, dlje...super.
malinom 06.06.2013 09:07:40
Ponavadi pa pripombe dajejo ravno osebki, ki imajo polhne riti, doma jih puščajo ulici, bandi pod bloki ali barom in gostilnam, raznim drogam, blebetanju in mešanju zraka, pa je vzgoja za življenje popolna in taki so potem kao neki kulturen narod ? Bejžte no... tudi računalniški odvisniki niso nič boljši, le hamburger jim še ne skoči iz ekrana direkt v usta.
 
ooo777 06.06.2013 08:58:00
srečno ji želim
 
Naya35 06.06.2013 08:47:29
folk je pa tud žleht da samo obsojajo ljudi po zunanjosti !
 
Vejnkiš 06.06.2013 08:22:23
starši ki niso vredni svojega naziva!
hotchilipoper 06.06.2013 08:18:51
Šokantno
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Vnetja

Ste že slišali za fibromialgijo?

Uporabne povezave