20.09.2018
LJ
27° / 15°
Starejši Kako ohraniti mlade možgane? Krompir in meso Res krompirja in mesa ne smemo jesti skupaj? Joga Se spopadate z išiasom? Vaje, ki pomagajo Ana Klašnja Ana Klašnja razkrila, kako skrbi za vitko in zdravo telo

Zakaj koža navija za bombaž?

Vložke izbiram premišljeno

Ni vseeno, kakšne vložke uporabljamo. Predvsem zato, ker je koža ženskih intimnih predelov bolj občutljiva, izpostavljena je vlagi in višji temperaturi. Če jo prekrijemo z vložkom iz umetnih materialov, škodljivim mikroorganizmom omogočimo, da se še hitreje razraščajo, na koncu se mikroflora nožnice poruši, nevarnost infekcije pa zelo poveča. Rešitev je preprosta: vložki morajo biti iz naravnih materialov.

Mi sintetični vložki lahko škodujejo?

Tako kot je pomembno, kaj nesemo na svojo kožo in vnesemo v telo, je zelo pomembno tudi, s kakšnimi materiali pride v stik žensko intimno področje med menstruacijo.

Tosama
Stik s sintetičnimi materiali, prekomerna vlažnost, neprepustnost zraka in nepravilne higienske navade so lahko vzrok za težave v intimnem predelu. (Foto: Tosama)

Dobro je, da ženska v tem času izbere vložke ali tampone iz čim bolj naravnih materialov. Zakaj? Vložki, ki so narejeni iz sintetičnih materialov, ne prepuščajo zraka, zato je koža prekomerno vlažna in se pregreva. Zaradi “učinka tople grede” se patogene bakterije veliko hitreje in bolj agresivno razmnožujejo kot na bombažu, pojavi se lahko vnetje nožnice, razdraženost, srbenje ali alergija.

Ginekologi svetujejo:

- da za intimno nego uporabljamo dokazano neškodljive in po možnosti naravne izdelke;

- da se izogibamo nošenju pretesnih oblačil in sintetičnega spodnjega perila;

- da uporabljamo samo bombažne higienske vložke in tampone, ki pa jih moramo redno menjavati.

 

Bombaž je koži prijazen

Vložki iz bombaža imajo veliko dobrih lastnosti: zmanjšajo trenje med kožo in vložkom, dopuščajo dihanje kože in ne poškodujejo hidrolipidnega filma vulve. Ne vsebujejo klora, parfumov in drugih dodatkov, zato so primerni tudi za najbolj občutljive ženske. Preprečujejo tudi vnetja, saj so pH-nevtralni.

 

Sponzorirana vsebina

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Gobe

Radi nabirate gobe?

Uporabne povezave