23.06.2018
LJ
22° / 9°
Hipnoza S hipnozo proti kajenju, stresu, tremi ... pitje vode Spila sem pol litra vode vsako jutro in zgodilo se je tole ... Estetika Medart Z neinvazivno metodo do vitkega pasu Hujšanje Pogumno je pokazala tudi takšne fotografije

Zaradi kapljic za oči je skoraj umrla!

Ker so 19-letno Marian pekle in srbele oči, ji je zdravnik predpisal zdravilo v obliki kapljic, a to je mlado Britanko skoraj stalo življenje. Oči in ustnice so ji zatekle, obraz in telo so ji prekrili ogromni mehurji, koža se ji je začela luščiti in pristala je na intenzivni negi.

Stevens Johnsonov sindromom
Marian je utrpela tako hudo alergično reakcijo na kapljice za oči, da se je na oddelku za intenzivno nego tri tedne borila za življenje. (Foto: thisissurreytoday.co.uk)

Na intenzivni negi je 19-letna Marian Adejokun ostala kar tri tedne in se borila za življenje. Njeno zdravstveno stanje je bilo tako slabo, da so zdravniki celo mislili, da mlada Britanka ne bo preživela. ''Toliko mehurjev je pokrivalo njeno telo in koža se ji je luščila v slojih. Vsekakor je moja hči zrla smrti v oči, in to zaradi kapljic za oči,'' je povedala dekličina mama Remi. ''Tako zelo me je skrbelo zanjo, kar mešalo se mi je od skrbi. Ko je minil prvi teden, sem mislila, da ni več nobenega upanja, kajti le nepremično je ležala na postelji, ni mogla niti govoriti. Potem pa sem ji prišepnila, da je sprejeta na univerzo, kar si je od nekdaj želela, in Marian je premaknila prst. Takrat sem se zavedela, da me vendarle lahko sliši in da bi se bolje počutila, sem ji začela peti najine najljubše pesmi. In tako sem v naslednjih tednih, ko sem bila ob njej v bolnišnici, namesto da bi jokala, plesala.''

A kljub temu da se je Marian zavedala vsega okrog sebe, je bilo pred njo še naporno okrevanje. Ne le da je bilo njeno telo popolnoma prekrito z mehurji in da se ji je od glave do pet luščila koža, tudi govoriti in jesti ni mogla, kajti mehurje je imela tudi v ustih in grlu. Oči, usta in ušesa je imela močno zatečena. Tako so ji cev za hranjenje vstavili kar skozi grlo, naravnost v požiralnik. Da bi se ji koža čim prej zacelila, so jo zavili v posebno folijo.

vnetje oči
Za vse so bile krive kapljice za oči, ki jih je Marian zdravnik predpisal zato, ker so jo oči srbele in pekle. (Foto: iStockphoto)

In po treh tednih je mladi Britanki uspelo, kar se je marsikomu zdelo nemogoče. Toliko si je opomogla, da je lahko zapustila oddelek za intenzivno nego, a vendarle je morala še en teden ostati v bolnišnici. Potem pa so jo zdravniki vendarle odpustili v domačo oskrbo, kajti Marian je bila iz tedna v teden bolj pri močeh. Postopoma je spet lahko začela sama jesti in govoriti. ''Povsod sem bila zatečena – po očeh, ustih, ušesih. Oči sem imela tako rdeče, da bi lahko kri ven izpraskal z žlico,'' se spominja najhujših trenutkov in dodaja: ''Ko sem bila na oddelku za intenzivni nego, sem lahko mislila le na to, kako rada bi bila doma. V življenju sem prestala že marsikaj in tudi to, da sem zaradi kapljic za oči izgubila skoraj vso kožo, je bila le še ena ovira, ki sem jo uspešno premagala.''

Zdravniki so sicer ugotovili, da je Marian razvila tako hudo alergično reakcijo na kapljice za oči oziroma da boleha za tako imenovanim Stevens Johnsonov sindromom. Gre za redko obliko kožnega obolenja, kjer koža na določeno vrsto zdravila reagira z infekcijo. Bolezen se običajno začne z znaki, podobnimi kot pri gripi, spremljajo je še boleči rdeče-vijolični izpuščaji, ki se širijo po vsem telesu. Koža pravzaprav odmira in ne opravlja več svoje zaščitne funkcije.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 0
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave