27.05.2018
LJ
28° / 14°
Popolna poslovna ženska Je perfekcionizem nekaj pozitivnega ali negativnega? Debelost Prekomerno težkim primanjkuje tega vitamina! Srce Tveganje se bo zmanjšalo za četrtino! Kaj je res? To je prava resnica!

Lepa koža, lasje, močne mišice in namazani sklepi. To snov morate spoznati

Ste vedeli, da je kolagen beljakovina, ki je ključnega pomena za lepo kožo, lepe lase, pa tudi za mišično maso in dobro delujoče sklepe?

 

Obraz
Želite mladostno kožo, lepe lase, nohte in dobro delujoče sklepe? Potem v svojo prehrano dodajte kolagen. (Foto: iStockphoto)

Kolagen je ena najbolj zastopanih beljakovin v človeškem telesu, se pravi okoli 30 odstotkov vseh beljakovin predstavlja kolagen. "Je glavni gradnik vezivnega tkiva v človeškem telesu, to je na primer podkožje, hrustanec v sklepih, tudi mišična vlakna so obdana s kolagenskimi vlakni. Imamo ga tudi v kosteh, kjer pripomore h gostoti in trdnosti kosti,'' pove razvojni tehnolog iz podjetja Medex dr. Rok Kopinč.

Rok Kopinč
"Kolagen je glavni gradnik vezivnega tkiva v človeškem telesu, to je na primer podkožje, hrustanec v sklepih, tudi mišična vlakna so obdana s kolagenskimi vlakni. Imamo ga tudi v kosteh, kjer pripomore h gostoti in trdnosti kosti,'' pove razvojni tehnolog iz podjetja Medex dr. Rok Kopinč. (Foto: POP TV)

A po 20. letu začne količina kolagena v telesu počasi upadati. Še hitreje po 30. in 40 letu starosti, ko upade že za 1 odstotek na leto. "Takrat se jasno pokažejo tudi posledice, kot je zmanjšanje elastičnosti kože, se pravi manj polna koža, gubice se nabirajo, v sklepih se to kaže kot manjša gibljivost sklepov in oteženo gibanje, včasih tudi bolečine. Razgradnja kolagena pa prispeva tudi k začetku osteoporoze. Bolezni, pri kateri se zmanjša gostota kosti in pride do krhkosti kosti," doda dr. Rok Kopinč.

Prav zato lahko kolagen začnemo dodajati k prehrani. Hidrolizirani kolagen je tisti, ki se najbolje aborbira v telo. "Hidrolizirani kolagen je kolagen, pripravljen na poseben način. Obdelan je z encimi, s katerimi dobimo zelo majhne koščke kolagena, kar je tudi glavna prednost hidroliziranega kolagena, saj se taki majhni koščki precej lažje absorbirajo," razloži dr. Kopinč.

Koža je bolj napeta, elastična in mladostna

Glede na obdelavo kolagena se potem ta pomembna beljakovina naloži tam, kjer jo potrebujemo. "Naši izdelki imajo kolagene različnih velikosti, in potem ločimo tudi namembnost. Imamo kolagene za kožo, za lase in nohte ter kolagene za sklepe in  mišice."

Kolagen lift
Če se želimo znebiti gubic in ostati dlje časa mladostnega videza, lahko izberemo Kolagenlift, ki poleg kolagena vsebuje še hialuronsko kislino. Priporočljivo ga je začeti jemati po 20. letu starosti. (Foto: Medex)

Če se želimo znebiti gubic in ostati dlje časa mladostnega videza, lahko izberemo Kolagenlift, ki poleg kolagena vsebuje še hialuronsko kislino. Priporočljivo ga je začeti jemati po 20. letu starosti. "Raziskave, ki so jih naredili na temu tipu kolagena, so pokazale, da se že po enomesečni uporabi opazijo vidne razlike na koži, predvsem v zmanjšanju globine in števila gub in v bolj čvrsti in elastični koži. Seveda so s podaljšanim delovanjem tega izdelka učinki še večji. Nekje po treh mesecih so že bolj vidne razlike. Je pa seveda odvisno od začetnega statusa posameznika, ki to jemlje. Se pravi človek, ki ima večje težave z gubami, bo prej opazil razlike kot človek, ki ima manjše težave,'' pojasni strokovnjak iz podjetja Medex.

Kolagen Body
Pri vzdrževanju mišične mase bo pomagal Kolagenbody, ki je iz govejega vira in vsebuje še magnezij, ki pomaga ohranjati zdrave kosti in mišice in vitamin C, ki je pomemben za sintezo kolagena. (Foto: Medex)

Jemljemo ga enkrat na dan, lahko pa izberemo Kolagenlift v prahu ali v fiolah. "Trenutno smo izdali novo obliko Kolagenlifta, in sicer v prahu, ki je namenjen instant napitku, se pravi ga lahko raztopimo v vodi. Že obstoječa linija vsebuje Kolagenlift v fiolah, to so fiole za enkratno uporabo, spijemo eno na dan in je enak učinek kot pri kolagenu v prahu. Je pa razlika v tem, da je kolagen v fiolah iz govejega vira, se pravi iz goveje kože, medtem ko je Kolagen lift v prahu narejen iz kolagena iz ribjih kož in je primeren tudi za vegetarijance."

Izboljša mišično maso

Pri vzdrževanju mišične mase bo pomagal Kolagenbody, ki je iz govejega vira in vsebuje še magnezij, ki pomaga ohranjati zdrave kosti in mišice in vitamin C, ki je pomemben za sintezo kolagena. "To je predvsem v pomoč ljudem, ki se spopadajo z upadanjem mišične mase, pri starejših je to precej značilno. Z leti se mišična masa izgublja. Mišice postanejo povešene in v tem primeru imamo kolagen kot vir beljakovin, ki nadomešča to izgubljanje mišične mase. Hkrati vsebuje tudi vitamin C, ki je zelo pomemben za sintezo kolagena," pojasni dr. Rok Kopinč.

Miran Stanovnik
Nekdanji poklicni motociklist Miran Stanovnik si za boljše delovanje sklepov pomaga s Kolagenflexom. (Foto: Reuters)

Za boljše delovanje sklepov

Nekdanji poklicni motocklist Miran Stanovnik pa si za boljše delovanje sklepov pomaga s Kolagenflexom. "Ko športnik enkrat prestopi določeno starostno mejo, začne zagotovo čutiti posledice vsega športa, ki so se kazale do sedaj. Meni se je najbolj pokazalo na kolenih, sklepih, vezeh, mišicah. Pride do natrgane mišice in dejansko ne veš, zakaj. Vse delaš tako kot včasih, telo pa seveda ni enako kot včasih," razloži Miran Stanovnik. Dr. Rok Kopinč pa doda: "Kolagenflex je v vrečkah, se pravi, da je enkratna doza 10 gramov v vrečkah. Prav tako vsebuje vitamin C, ki pomaga pri sintezi kolagena in s tem pripomore k normalnemu delovanju sklepov."

Sponzorirana vsebina

Kolagen Flex
Kolagen predstavlja 30 % vseh beljakovin v človekovem organizmu, in je tako najbolj zastopana beljakovina v našem telesu. Nahaja se v hrustancu, kosteh in kitah. Hrustanec je čvrsto in prožno tkivo, ki v sklepih blaži udarce in obremenitve ter zadržuje sklepno tekočino. S staranjem se količina kolagena v telesu zmanjšuje, zato proces regeneracije ni več dovolj učinkovit, kar se kaže v oteženem gibanju. Nadomestite manjšo količino kolagena v telesu s prehranskim dopolnilom Kolagenflex, ki poleg kolagena Fortigel® vsebuje vitamin C, ki ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca in kosti. (Foto: iStockphoto)

 

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Kakšna je vaša najljubša oblika rekreacije?

Uporabne povezave