15.11.2018
LJ
12° / 8°
Kap 10 znakov kapi, ki jih morate poznati Avokado 7 preprostih in zdravih zajtrkov z malo kalorijami Par To bo pomagalo po prepiru s partnerjem Belinda Danes je neprepoznavna ...

Ženska izgubila neverjetnih 65 kilogramov. Poglejte jo danes

Američanka Jessica Adkins je tehtala že 130 kilogramov, ko je vedela, da mora spremeniti svoje življenje. Bila je debela, utrujena, v bolečinah in brez energije. Njeno zdravje je pešalo. A samo v letu dni ji je uspelo izgubiti kar 65 kilogramov. Preverite, kako.

Hujšanje
30-letna Jessica Adkins je v komaj letu dni dosegla neverjetno, saj je izgubila kar 65 kilogramov. (Foto: Instagram)

30-letna Jessica Adkins je v komaj letu dni dosegla neverjetno, saj je izgubila kar 65 kilogramov. Šla je iz začaranega kroga nezdravega prehranjevanja –jedla je hitro prehrano trikrat na dan, pet ali šest dni v tednu, zdaj pa uživa prehrano z nizkim vnosom ogljikovih hidratov in sladkorjev.

''Pravijo, da ti znajo alkoholiki natančno povedati, kdaj so spili svojo zadnjo alkoholno pijačo. Tako se sama natančno spomnim, kdaj sem pojedla zadnji kos kruha. Bilo je 5. avgusta leta 2016. Zdaj ne jem več kruha, riža ali testenin,'' pojasni.

Poleg tega je začela tudi redno telovaditi v fitnesstudiu in danes vsak dan prehodi okoli 5 kilometrov. Jessica je na drastični dieti tudi, ker si je do izgube kilogramov pomagala z bariatrično operacijo.

Tu je 10 živil, ki vam bodo pomagala kuriti odvečno maščobo

Gre za operacijo, pri katerem pacientu skrčijo želodec in na ta način zmanjšajo prostornino želodca. S tem je bolnik hitreje sit in ne more zaužiti velikih količin hrane.Kaj je bariatrična operacija?

Čeprav se sliši, da je bariatrična operacija lahka rešitev problema, v resnici ni. Da bi bariatrične bolnike kar najbolje pripravili na poseg, morajo že pred operacijo upoštevati posebne prehranske smernice. Obstaja pripravljalno obdobje, kjer mora pacient jesti bolj zdravo in polnovredno hrano, dva do tri tedne pred posegom pa se priporoča 5- do 10-odstotna hitra izguba telesne teže, ki skrči jetra in tako omogoča boljši laparoskopski dostop kirurški ekipi. Bariatrični centri po svetu uporabljajo različne vrste nizkoenergijskih diet pred posegom.

Tudi po posegu je prehrana drugačna, saj najprej uživajo samo tekočo hrano in šele postopoma trdo. Pogosto pa se vmes spopadajo s slabostjo, bruhanjem, refluksom in diarejo. Prehrano morajo popolnoma spremeniti tudi pozneje in se držati smernic zdravega prehranjevanja.

Danes Jessica sledi keto dieti in svojo zgodbo o uspehu redno deli tudi na družbenih omrežjih: ''Tudi ko sem se sama odločala za operacijo, sem si pomagala tako, da sem vtipkala haštag operacija za hujšanje in si pogledala številne profile s to vsebino, ki so me navdihnili. ''

I really wasn't gonna do a #transformationtuesday because I figured after the @people magazine stuff-y'all might be on Jess overload. - I was so grateful for the experience to be in people magazine not talking about just my own weight loss-but talking about how the #wls community has helped me achieve it! If you haven't checked it out-let me know I'll DM you the link to the online article! It was one of the coolest things to ever happen to me & it's something I never would have been brave enough to do 143 pounds ago! • Anywayyyy yes I'm using the pink dress before picture again. It's getting harder to find full body before pics • • • #obesetobeast #wlstories #wlscommunity #vsg #vsginstacrew #vsgjourney #vsgbeforeandafter #fitfam #fitness #fitspo #instagood #instadaily #inspiration #motivation #effyourbeautystandards #ootd #love #bariatricbabes #bariatricsurgery #bariatricsleeve #gastricsleeve #verticalsleevegastrectomy #weightlossjourney #weightlosstransformation

A post shared by Jess-VSG (@watchkittyshrink) on

Zato se je tudi sama odločila, da bo svojo pot delila z drugimi. Poleg tega je na ta način prejela veliko podpore: ''Vsi so bili tako pozitivni in spodbudni. Vedela sem, da je to skupnost, znotraj katere želim biti. Želela sem pomagati tudi drugim, tako kot so prej drugi meni.''

Na njenih fotografijah je razvidno, skozi kako impresivno transformacijo je v resnici šla. ''Hujšanje zame ni bila samo izguba odvečnih kilogramov. V resnici je šlo predvsem za hudo mentalno bitko. Mislim, da je prav, da povem tudi, da sem šla skozi težke stvari. Če bi govorila samo o pozitivnih delih, svojim sledilcem ne bi naredila usluge. Največji kompliment, ki ga zdaj prejmem, je, ko mi drugi rečejo, da so spremljali moj profil, objave in videoprispevke in da jim je to pomagalo, da so se pripravili na operacijo, ki so jo potrebovali."

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Komentarjev: 9
Maja Kajza 04.02.2018 12:53:34
ne razumem, zakaj ne smejo biti ljudje tudi debeli, ce se za to odlocijo sami ? mene debeli ljudje sploh ne motijo, zakaj le? clovek je lahko uspesen in srecen tudi ko ima 100kg in vec.
nikagaja 04.02.2018 14:24:14
morda je res lahko nekaj let uspesen in srecen, zanesljivo pa mu gre zdravje navzdol. zdravje pa je na prvem mestu.
HEDONIST 02.02.2018 14:12:39
Ni problem, da je shujšala. Kaj hudiča je delala ko se je tako zredila?? Ko vidiš, da dobiš 2-3 kg dodatka moraš takoj reagirati ne pa 20-30 kg.
 
ad-hoc 02.02.2018 14:01:20
glava pa ogromna kot balon na vroci zrak
 
pmx 02.02.2018 13:26:58
Pohvale, ne razumem sicer zakaj operacija, ko to omogoči keto prehrana in redno gibanje, ... kožo pa so ji verjetno vmes že odstranili na plastiki, nemogoče, da bi se koža toliko skrčila in izginila.
tarakan 04.02.2018 08:46:23
točno tako -višek kože so ji morali odstraniti-nemogoče da se koža skrči
Frane Šajn 02.02.2018 11:41:33
V OBEH PRIMERIH STRAŠILO NEKJE VMES BI SE MORALA USTAVITI , KO NI IMELA M2 KOŽE VIŠKA!
ata janez 02.02.2018 08:33:15
Jaz pa mislim,da je desna slika nekaj let starejša,ker ni nobene odvečne kože.Torej,ženska se je zredila,ne pa shujšala.
ata janez 02.02.2018 08:53:33
Tale minus mi je prilepila verjetno kakšna dečva,ki nekajkrat na dan stopi na vago,potem se pa zgraža,če kdaj pokaže nekaj gramov več.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Paradižnik

Ste vedeli, da je določena zelenjava celo bolj zdrava skuhana?

Uporabne povezave