20.05.2018
LJ
21° / 11°
Trebuh Je to ključ do bolj vitke postave? Seks Še en razlog za več spolnosti Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Čas je za spomladansko razstrupljanje!
Harry in Meghan To sta si zaželela za svoj poročni dan

Zgodilo se je doma, v varnem okolju ...

Grozljive fotografije opečene kože malčice Belle Davey-Lawrence kažejo, kaj se lahko zgodi doma, če nismo previdni. Dveletnica se je ponesreči zataknila med posteljo in radiator in opeklo ji je ves hrbet. Opekline so bile tako hude, da je potrebovala celo presaditev kože.

Bella
2-letna Bella se je ujela med radiator in posteljo in utrpela hude opekline. (Foto: lazygirls.info)


Mati je v medijih objavila fotografije hudih opeklin svoje malčice, da bi z njimi opozorila druge, kaj vse se lahko zgodi, če nismo previdni. 2-letno Bello Davey-Lawrence iz britanskega mesta Axminster so morali s helikopterjem odpeljati v otroško bolnišnico Bristol Royal Hospital, potem ko se je hudo opekla.

Bella, ki ima ločena starša, je prespala pri očetu in se tam igrala s svojim 9-letnim bratom Curtisom in 3-letno sestrico Rebecco. Ker je dan pred tem v otroški sobi odtekala voda iz cevi radiatorja, je oče v sobo postavil dodatni radiator, da bi posušil vlago. ''Radiator je bil ob vznožju postelje in vmes je bil prostor med posteljo in radiatorjem. Bella se je ujela v vmesni prostor,'' pripoveduje njena mati Natasha Davey. ''Moj bivši mož je bil v kuhinji in vrata sobe so bila zaprta, zato ni vedel, kaj se dogaja, dokler ni slišal njenih krikov. Pojma nimamo, kaj se je dogajalo v sobi. Morda je padla s postelje in pristala v vmesnem prostoru ali pa je splezala s postelje in se opekla.''

Bella
Preživela je osem dni v bolnišnici, kjer so ji oskrbeli rane in opravili presaditev kože. (Foto: gofundme.com)

Deklica je kričala od bolečin, dokler je oče ni dvignil v naročje in poklical reševalcev. Ko so jo pripeljali v bolnišnico, se je izkazalo, da je utrpela opekline druge stopnje na 10 odstotkih telesa – opeklo ji je hrbet, zadnjico, komolec in meča. Zdravniki so ji oksrbeli rane in ji nato morali presaditi kožo. Odvzeli so ji kožo s stegna in z njo pokrili rane na hrbtu. Malčica je v bolnišnici preživela osem dni, ves čas pa je imela hude nočne more in se je vsako jutro zbujala objokana. Zdravniki so staršem povedali, da bo morala še dve leti nositi kompresijska oblačila vsak dan, 24 ur na dan, da bi z njimi zmanjšali brazgotine, ki bodo ostale za vedno.

''10. januar je dan, ki si ga bom zapomnila za vse življenje,'' pravi njena mati Natasha Davey, ki je na dan nesreče že legla k počitku, nato pa se zbudila in pogledala proti telefonu. ''Imela sem 10 neodgovorjenih klicev in sporočilo, da se je Bella opekla. Da moram takoj k bivšemu možu. Ko sem prispela tja, so bili tam že reševalci in so jo ovili v brisačo, zato se mi niti sanjalo ni, za kako resno stvar gre. Ni bilo niti časa, da bi spraševala. Hitro smo odšli v bolnišnico. ''

Deklico brazgotine danes občasno še bolijo, a ji gre že veliko bolje. Sedaj se znova igra s svojimi vrstniki in je spet nasmejana. A brazgotine bodo ostale za vedno. Njena mati sedaj zbira dobrodelna sredstva za oddelek opeklin v bolnišinici, kjer so pomagali njeni hčerki. Na ta način bi se jim rada zahvalila in pomagala drugim otrokom, ki se bodo znašli v podobni situaciji. ''Kot odrasel človek je težko biti na oddelku za opekline. Videla sem otroke, ki niso imeli tako hudih opeklin kot Bella, a tudi take, ki so imeli veliko hujše. Kriki, ki jih slišiš od teh otrok, so grozljivi – neverjetno je, da zdravniki in medicinske sestre zdržijo tu vsak dan in se spopadejo z vsem, kar jih čaka. Neverjetni so. Lepo so skrbeli za Bello in sedaj jim želim nekaj povrniti v zahvalo.''

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 5
 
RamzesII 22.03.2016 16:44:47
Radiator zraven postelje, ... ni čudno potem, ... pri nas bi že imel socialno na obisku, bržkone po obvestilu zdravnika.
FesterAdams 22.03.2016 20:31:03
Saj.., tam, kjer delajo nepopravljivo škodo, so vedno v "pripravljenosti"...
kajpavzdevek 22.03.2016 23:39:13
"samos" ne bluzi !
 
BŠK 22.03.2016 14:28:44
To je pa razvajanje in neodgovornost, delno pa so tudi posledice infrardečega sevanja! Radiatorjev v teh dneh sploh ne potrebujemo in če bi jim šlo kaj za varnost bi jih že zdavnaj izklopili in preprečili dostop do njega! Pa večina vidim da prostorov sploh ne zrači, ampak ima zelo suh in zatohel zrak ter hajca na polno! Kje so časi dobrih starih radiatorjev, ko si lahko reguliral in ti ni nihče težil tudi ko si imel odprto okno?Danes pa vsi razvajeni z električnimi radiatorji in stikalom v rdečem polju! Zunaj 10-15oC, folk pa hajca na polno! ; poznam primere ko pozabijo da imajo prižgane ker se na omenjenih displejih skoraj nič ne vidi ob močni svetlobi! Narod ni več normalen!
Tarararara 22.03.2016 16:56:33
Prvič: beri datum! Ni se zgodilo včeraj, ampak 10. JANUARJA. Sredi zime. Ene 1500 km bolj severno od nas. Drugič: niti prebral nisi, kajne? Radiator jim je spustil vodo in želeli so posušiti sobo, morda vode poln tapison. Vprašanje, če so sploh usposobili primarno ogrevanje na "dobri stari radiator". Tretjič: Še danes lahko reguliraš in odpiraš dobre stare radiatorje na full pri odprtem oknu. Ti nihče ne teži, le elegantno dobiš lepo okroglo položnico. Kar je edino pravilno. Četrtič: električni radiatorji so dokaj potratni, ne verjamem, da bi kdo hajcal brez potrebe, pa tudi displeja ne rabiš, da ugotoviš, da je stvar prižgana. Petič: če je zunaj 10 stopinj in imaš stanovanje obrnjeno na sever dogrevaš, normalno. Redkokateremu je dovolj 15 stopinj v stanovanju. Ubogi otrok in ubogi starši, je bil šok. Električni radiatorji se mnogo bolj segrejejo kot "dobri stari" na vodo. Lepo da delijo zgodbo in tako preprečijo kaj podobnega.
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Tek

Kakšna je vaša najljubša oblika rekreacije?

Uporabne povezave