19.01.2018
LJ
/ 4°
Menstruacija 10 stanj, ki lahko povzročijo težave z menstruacijo Trebuh To je najboljši način za kurjenje maščob na trebuhu, pravijo znanstveniki Paradontoza Bolezen dlesni lahko povzroča enega najbolj smrtonosnih rakov Spolnost Zobozdravniki bi vas kmalu lahko pričeli spraševati o vašem spolnem življenju. Preverite zakaj!

Odločil se je za operacijo

Tudi zato, ker med nastopi ne more nositi očal, se je Klemen Bunderla odločil, da si takoj po koncu šova dioptrijo odstrani z lasersko operacijo. Prek Spletne klinike je izbral svojega oftalmologa in se odpravil na pregled, ki ga je treba opraviti pred posegom. Če si želite svoj vid popraviti tudi vi, pa izpolnite spodnjo prijavnico in sodelujte v nagradni igri.

Laserska odstranitev dioptrije - 2
Če si želite zadeti brezplačno odstranitev dioptrije, sodelujte v nagradni igri na dnu strani. (Foto: Aljoša Kravanja)

"Da mi vsakič, ko sem na odru brez očal, ne bi bilo treba paziti, da ne padem dol," smeje odgovarja radijski voditelj Klemen Bunderla na vprašanje, zakaj se je odločil za lasersko operacijo odstranitve dioptrije. Leč ni mogel nikoli nositi zaradi astigmatizma, "očala pa imam še od osamosvojitve Slovenije," se pošali, zato res že komaj čaka, da se jih znebi. Prek Spletne klinike, prve online klinike, ki nudi informacije o zdravstvenih storitvah najbolj cenjenih klinik v tujini, je izbral oftalmološko kliniko v Zagrebu in se že sedaj odpravil na pregled, ki ga mora vsak pacient opraviti pred posegom.

Nadežda Bilić
Glede na dostopno literaturo in več kot dvanajst let izkušenj v laserski kirurgiji lahko rečem, da ne obstaja nikakršno tveganje, pove dr. Nadežda Bilić. (Foto: Aljoša Kravanja)

Poseg povsem prilagojen očem vsakega pacienta

S pregledom oftalmolog preveri, da je oko zdravo; poleg tega natančno določi vse njegove lastnosti, od zakrivljenost in debeline roženice do tlaka in solznega filma. Na podlagi vseh teh podatkov se odloči, kakšen poseg bo opravil, predvsem pa tega povsem prilagodi očem vsakega posameznika.

Gre za eno najvarnejših operacij danes

Operacija poteka na površini očesa, zato je povsem varna, pojasnjuje specialistka oftalmologije dr. sc. Nadežda Bilić, dr. med., iz zagrebške klinike Bilić Vision. "Glede na dostopno literaturo in več kot dvanajst let izkušenj v laserski kirurgiji lahko rečem, da ne obstaja nikakršno tveganje; sploh pa ne, da bi pacient lahko denimo izgubil vid ali da bi prišlo do kakršnih koli trajnih posledic." Pri majhnem odstotku pacientov se pojavijo stranski učinki, kot sta povečana suhost ali bleščanje, toda –  poudari zdravnica, danes lahko čisto vse mogoče stranske učinke povsem rutinsko odpravijo, predvsem pa že preprečijo. "Moje izkušnje kažejo," razloži, "da se stranski učinki pojavijo, kadar ni narejena dobra predoperacijska priprava. Ne v smislu obsega pregleda, ampak v smislu dobre analize rezultatov, ki jih da pregled."

Laserska odstranitev dioptrije - 3
Oftalmolog oči dobro pregleda, da nato poseg odstranitve dioptrije povsem prilagodi vsakemu pacientu. (Foto: Aljoša Kravanja)

Laserska odstranitev dioptrije - 5
Okrevanje je hitro. Po treh dneh se lahko pacienti vrnejo na delo pred računalnikom. (Foto: Aljoša Kravanja)

Operacija na vsakem očesu traja le 30 sekund

Operacija hitro mine, saj laser na vsakem očesu dela le 30 sekund, tudi okrevanje je kratko. "Naslednji dan imajo pacienti že praktično 100-odstotni vid, pojutrišnjem lahko vozijo avto, čez tri dni se lahko vrnejo na delo, za računalnik, lahko berejo ... Po dveh tednih se lahko začnejo spet ukvarjati s športom, po mesecu dni lahko plavajo." Po operaciji se pacienti tako hitro že počutijo dobro, nadaljuje zdravnica, da jih moram po navadi opozarjati, naj vendar vsaj malo bolj počivajo, saj so bili ravnokar operirani. "Nekateri mi pravijo, da so laserski poseg prestali lažje kot obisk zobozdravnika."

Pomagali mu bodo z metodo Lasik

Klemnu bodo v oftalmološki kliniki Bilić dioptrijo odpravili z najpogosteje uporabljano metodo Lasik. Ta deluje tako, da računalniško sprogramiran laser na površini očesa naredi majhen poklopec, ki se nato dvigne, da lahko laserski žarek preoblikuje roženico. "Nato se poklopec vrne nazaj in sam zaraste." Gre za neboleč poseg, bolečin ni niti med okrevanjem. Prav tako, dodaja oftalmologinja, ni nobene nevarnosti, da bi lahko pacient – ker bi bil denimo nemiren – kakor koli vplival na uspešnost operacije. Laser ima vgrajen sistem, ki spremlja gibanje pacienta in se pri priči samodejno zaustavi, če se ta premakne.

Laserska odstranitev dioptrije - 11
Če izpolnite spodnjo prijavnico, lahko sodelujete v nagradni igri, v kateri podeljujemo eno brezplačno lasersko odstranitev dioptrije. (Foto: Aljoša Kravanja)

Zadenite brezplačno odstranitev dioptrije

Če se želite tudi vi tako kot Klemen trajno znebiti očal ali leč, izpolnite spodnjo prijavnico. Spletna klinika bo enemu izžrebancu podarila brezplačno lasersko odstranitev dioptrije v oftalmološki kliniki Bilić Vision.

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:

Iskanje po vsebini

Ne prezrite

Anketa

Nespečnost

Ste se kdaj spopadali z nespečnostjo?

Uporabne povezave