16.01.2019
LJ
/ -1°
Zožanje Pogosta navada, ki za 35 odstotkov poveča tveganje za bolezen srca Granatno jabolko Poglejte, kako elegantno olupiti granatno jabolko Limonada Pijte limonin sok, če se spopadate s temi težavami Camilla Razkrila 7 preprostih korakov, s katerimi lahko preoblikujete svoje telo

Portorož: Mamica dvojčkov spregovorila o okrevanju po operaciji

V začetku novembra je 32-letna mamica dvojčkov, ki se po porodu nikakor ni mogla znebiti povešenega trebuščka, prestala operacijo preoblikovanja telesa. Zanimalo nas je, kako poteka okrevanje in ali je s trenutnim rezultatom zadovoljna, zato smo jo pred dnevi obiskali na obali.

Okrevanje poteka povsem brez težav

Nalagam..

Številne ženske se po porodu ne počutijo več najbolje v svoji koži, česar še še kako dobro zaveda 32-letna Torkoyan Zholdoshova, ki se je odvečnih kilogramov in povešenega trebuščka po rojstvu dvojčkov skušala znebiti z uravnoteženo prehrano in redno telesno aktivnostjo. Kilogrami so skopneli, odvečna koža pa je ostala in močno načela njeno samozavest. Ko je izvedela, da je mogoče njeno težavo odpraviti zgolj kirurško, je po priporočilih prijateljev obiskala Estetsko kliniko Medved Višnjar, kjer so ji opravili poseg preoblikovanja telesa. Sama operacija, ki v povprečju traja okoli 5 ur in se opravlja v splošni anesteziji, vključuje kar tri posege, in sicer abdomiunoplastiko, kjer gre za odstranitev vse odvečne kože pod popkom, potem vaser 4D liposukcijo, ki je pravzaprav najsodobnejša in izjemno uspešna metoda liposukcije s posebno ultrazvočno sondo, ki omogoča zelo natančno oblikovanje telesa, na koncu pa so pacientki z vbrizgavanjem lastne maščobe nekoliko poudarili zadnjico in boke, da bi dosegli bolj ženstveno postavo.

Estetska klinika Medved Višnjar
Ustanovitelja klinike Nevio Medved, dr. med., specialist kirurg, in Igor Višnjar, dr. med., specialist kirurg (Foto: Aljoša Kravanja)

Okrevanje poteka brez težav

Seveda nas je zanimalo, kako se pacientka nekaj tednov kasneje počuti in kako se spominja prvih dni po posegu, zato smo jo pred dnevi obiskali v Portorožu. Že na prvi pogled je bila videti srečna, njene besede pa so le še potrdile naša predvidevanja: »Prve tri dni po operaciji je bilo malce naporno, potem pa je bilo vedno lažje. Čez en teden sem se počutila odlično, modric je bilo zelo malo in tudi bolečine niso bile prehude,« nam je zaupala ter priznala, da jo je nadvse pozitivno presenetila prijaznost celotnega osebja. »Sestre so bile ves čas ob meni v času bivanja na kliniki, ravno tako kirurg. Ta mi je še vedno na voljo tudi ves čas okrevanja, 24 ur na dan, pokličem ga lahko tudi sredi noči, če bi slučajno kaj potrebovala

Nič čudnega, Estetska klinika Medved Višnjar namreč slovi po izjemni prijaznosti in dostopnosti pacientom, kirurga z dolgoletnimi izkušnjami in ustanovitelja klinike Nevio Medved, dr. med., specialist kirurg, ter Igor Višnjar, dr. med., specialist kirurg, pa sta nam med drugim zaupala, da so zanju največja nagrada nasmeški na obrazih zadovoljnih strank po opravljenih posegih. In čeprav Zholdoshova še ni popolnoma zaključila z rehabilitacijo, njen nasmešek že sedaj pove več kot 1000 besed. »Z rezultatom operacije sem zelo zadovoljna, sem veliko bolj samozavestna in dejstvo, da sem sama sebi ponovno všeč, je najboljši rezultat.«

Pomembno je, da kirurg paciente seznani z vsemi podrobnostmi

Po zaključku okrevanja čez kakšne tri tedne jo bomo ponovno pospremili na pregled, kjer se bomo tudi na lastne oči prepričali, kakšen bo končni rezultat. Ker pa operacija preoblikovanja telesa ni med najlažjimi za paciente, smo o postopku okrevanja povprašali tudi kirurga. »Po posegu so načeloma pacienti v naši oskrbi toliko časa, dokler niso dovolj samostojni, da sami poskrbijo za osnovne potrebe, gredo torej sami na stranišče, sami vstanejo … Vedno pa poskrbimo tudi, da imajo nekoga od domačih, ki jim pomaga ob odhodu domov,« nam pojasni dr. Medved. »Sicer pa morajo pacienti po posegu še nekaj tednov nositi kompresijsko oblačilo, ki poskrbi za hitrejše celjenje in manj bolečin.

Estetska klinika Medved Višnjar
Zelo pomembno je, da kirurg paciente že pred posegom seznami z vsemi podrobnostmi. (Foto: Aljoša Kravanja)

Dobijo tudi po potrebi protibolečinska sredstva in posebna navodila, kako naj ravnajo doma oziroma na kakšen način naj prilagodijo dnevne aktivnosti.« Kot še doda, je aktivnosti potrebno nekoliko omejiti, kljub temu pa ni priporočljivo ves čas ležati, treba se je zmerno gibati, predvsem pa poslušati svoje telo.

Seveda pa o vseh prednostih posega, ravno tako o morebitnih tveganjih in o tem, kakšne rezultate lahko pričakujejo, kirurga pacientom pojasnita še pred samo operacijo, ko skupaj uskladijo želje in realne možnosti. »Tudi pri oblikovanju telesa na naši kliniki absolutno sledimo željam posameznikov in posameznic, seveda pa mora biti vse v proporcijah,« pojasnjuje dr. Višnjar. »To pomeni, da če so prsi polne, potem si morda lahko pri oblikovanju privoščimo malenkost bolj polno zadnjico, v kolikor pa tega razmerja ni, lahko na koncu izpade potencirano in moteče. In tu se midva čutiva poklicana, da pacientom še pred posegom razloživa pravilo zlatega reza oziroma vse o našem dojemanju lepega.«

Le v tem primeru so namreč pacienti na koncu zares zadovoljni, njihova samopodoba pa se bistveno izboljša, kar je tudi namen estetske kirurgije. Zholdoshova se kot rečeno že sedaj v svoji koži počuti odlično, zato ni dvoma, da bo zadovoljstvo po koncu okrevanja še toliko večje. In to je tudi tisto, kar največ šteje in kar tudi kirurgoma osebno največ pomeni.

Sponzorirana vsebina

FB članek - join us

Prenesi v

Glasuj

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Cimet

Imate radi cimet?

Uporabne povezave