17.06.2018
LJ
27° / 15°
Rak na debelem črevesu Preprosto zmanjšajte tveganje za raka zrel par Sva bila skupaj le zaradi otrok? Trebuh 1 sprememba pri prehrani in taka razlika Encefalitis Glavo ji bo kmalu razneslo, a je ne operirajo

Po grozljivi nesreči so ji morali odstraniti obraz, a danes je prava lepotica!

Po grozljivi prometni nesreči so morali kirurgi najstnici Chloe Thomson odstraniti obraz, da so ji lahko znova izdelali obrazne poteze. Danes - 8 let kasneje - je končno zadovoljna s svojim videzom.

Chloe
Škotinja Chloe Thompson je danes končno zadovoljna s svojim videzom. Po hudi nesreči, kjer ji je močno poškodovalo tudi obraz, je morala na številne rekonstrukcijske operacije obraza. (Foto: farrahgray.com)

Škotinja Chloe Thomson je bila pri 11 letih udeležena v hudi prometni nesreči. Avtomobil, v katerem je bila, se je zaletel v drevo in imela je zlomljeno 'skoraj vsako kost v telesu'. Leto dni po nesreči je bila priklenjena na invalidski voziček, mlada lepotica pa je utrpela tudi hude poškodbe obraza. Prav zato so ji zdravniki morali opraviti zahtevno rekonstrukcijsko operacijo, s katero so ji znova ustvarili obrazne poteze. ''Morali so ji odstraniti ves obraz, ga dvigniti in ga nato vrniti nazaj na svoje mesto. To je bilo najhujše obdobje v mojem življenju,'' je za The Mirror povedala njena mati Jennifer.

Kot da huda nesreča ni bila dovolj, se je najstnica po tragediji spopadla še s hudimi zbadljivkami svojih vrstnikov. Norčevali so se iz njenega videza, medtem ko je prestajala naporne in hude operacije. Zbadljivke so jo tako prizadele, da je podzavestno izbrisala spomin na nesrečo in pričela zanikati, da jo je sploh doživela.

A najhujše obdobje je mimo. Danes 19-letna Chloe je sedaj na Facebooku napisala, da je končno zadovoljna s svojim videzom. ''Končno sem prišla do tega, da sem zadovoljna s svojim zunanjim videzom. Nekoč sem mislila, da se to ne bo nikoli več zgodilo,'' je zapisala  in dobila na tisoče všečkov. Poleg tega je pripisala, naj jo tisti, ki jo vedno zbadajo, pustijo pri miru, saj je vse od nesreče že velikokrat slišala, kaj si mislijo o njej.

Za časopis Daily Mirror pa je povedala: ''Imela sem zlomljeno skoraj vsako kost v mojem telesu in na obrazu. A ne želim si več, da bi me nesreča še naprej določala. Ne prepoznam več dekleta pred operacijo ali dekleta takoj po njej, zdita se mi dve različni osebi. Sedaj se končno znova počutim kot jaz.''

Nesreča se je zgodila oktobra leta 2008, ko se je avtomobil, v katerem je bila, zaletel v drevo. Drevo je nato padlo na avto in močno poškodovalo še njen obraz. S helikopterjem so jo prepeljali v bolnišnico Royal Alexandra v mestu Paisley, nato pa jo premestili v otroško bolnišnico Yorkhill v Glasgowu. Njeno mati Jennifer so opozorili, naj se pripravi na najhujše. V nogo so ji vgradili več kovinskih palic, prestala je rekonstrukcijsko operacijo obraza, kjer so ji znova izdelali nos, čeljust, očesni votlini in ji povrnili vid.

Ko se je na božični večer vrnila domov, so ji dejali, da se mesec dni ne sme pogledati v ogledalo. Poleg tega, da se ne sme pogovarjati s svojimi prijatelji. Predpisali so ji psihoterapijo, od tedaj naprej pa je redno morala obiskovati bolnišnico, kjer so ji opravili še druge posege in operacije. Ker so jo v šoli nenehno zbadali, se je počutila, kot da ne spada med svoje vrstnike. Chloe si sedaj želi postati umetnica ličenja in pravi, da danes sprejema, kaj se je zgodilo in da se lažje sooča z zbadljivkami. Kot pravi, je sedaj bolj samozavestna in upa, da se bo vrnila v šolo in lahko nadaljevala šolanje na visoki šoli.

 

 

FB članek - join us

Glasuj

Prenesi v

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
Komentarjev: 5
 
nevica 15.03.2016 04:06:45
Vsa čast zdravnikom, ki so ji pomagali.
kajpavzdevek 14.03.2016 22:13:33
Plus zanjo
 
sherlock2 14.03.2016 18:11:09
super...spet v življenju in vso srečo naprej.
Pantokrator 14.03.2016 13:36:32
Luštna!
 
ričet 14.03.2016 11:26:36
lepa
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Muškatni orešček

Poznate muškatni orešček? Ga uporabljate?

Uporabne povezave