17.10.2018
LJ
18° / 11°
Sir Uživate mleko, sir, jogurt ali maslo? Piškoti Okusni piškoti, ki so dobri za vaše srce Holesterol Kako uspešno znižati holesterol? Ščitnica 8 znakov, da vam ščitnica deluje premalo

To je najbolj SMRTONOSNA lepotna operacija, opozarjajo kirurgi

Brazilska zadnjica je najbolj nevaren in smrtonosen estetski poseg, so opozorili strokovnjaki, ki opažajo vse večji trend povečevanja zadnjic. Kot pravijo, gre za poseg, ki prinaša številna tveganja in celo najvišjo stopnjo umrljivosti med estetskimi posegi.

Kim
Trend velikih zadnjic je v porastu. V ZDA za kar 50 % več operacij povečanja zadnjic. Kljub vsemu strokovnjaki opozarjajo, da je to ena najbolj nevarnih estetskih operacij. (Foto: Insider)

Trend brazilskih zadnjic, ki so ga ustvarile zvezdnice z oblinami, kot sta Kim Kardashian in Nicki Minaj, je v porastu in velja za enega najhitreje rastočih estetskih posegov v ZDA in drugod po svetu. Tako mnoge ženske obiščejo plastične kirurge z željo, da jim povečajo zadnjico in jo nekoliko privzdignejo. A po podatkih delovne skupine MultiSociety Gluteal Fat Grafting Task Force, ki jo je ustanovilo Ameriško združenje plastičnih kirurgov, je prav ta poseg tudi najbolj smrtonosen in prinaša najvišjo stopnjo umrljivosti med estetskimi posegi.

''Stopnja umrljivosti je približno 1 na 3000 in velja za najvišjo stopnjo umrljivosti med vsemi estetskimi posegi,'' so sporočili v svojem šokantnem poročilu. Še več, dodali so tudi, da bi morali celo kirurgi, ki že izvajajo omenjeni poseg znova takoj preceniti svoje sposobnosti za izvajanje te operacije.  

Delovna skupina je bila ustanovljena po tem, ko so na Floridi zaradi posega umrle tri ženske. Vzrok za njihovo smrt so domnevno povzročile raztrganine v velikih gluteralnih žilah, zaradi česar je maščoba blokirala velike arterije. Obdukcije, ki so jih izvedli na ženskah, ki so umrle, so pokazale tudi, da so kirurgi maščobo vbrizgali globlje, kot so nameravali.

''Tveganje za smrt bi morala biti izpostavljena tudi med vsakim pogovorom o brazilski zadnjici že med posvetom s pacientom,'' so še zapisali in podali nekaj napotkov kirurgom:

- Čim bolj se izgogibajte gluteralnih žil in išiasnega živca. Maščobe lahko vsadite le v površinske ravni, pri čemer je najbolj varni predel subkutani prostor. Če estetski cilj zahteva vbrizgavanje več maščob, kot jih lahko vbrizgate v subkutani predel, mora kirurg razmisliti o postopnem uvajanju maščobe, ki je boljša izbira kot globoko vbrizgavanje maščobe.

- Osredotočite se na položaj kanile, da bi preprečili prehod v globlje področje, še posebej v medialni polovici zadnjice, ki prekriva kritične strukture;

- Uporabite zareze na površini kože, ki najbolj dopuščajo samo površinsko usmeritev kanile; izogibajte se globokemu nagibanju kanile in poskrbite, da z drugo roko ves čas spremljate, da ta ostane le na površini;

- Uporabljajte inštrumente, ki ponujajo nadzor nad kanilo. Izogibajte se upogljivim kanilam. Injiciranje bi morali izvajati samo, ko je kanila v gibanju, da bi se izognili visokemu pritisku bolusnih injekcij.

- O tveganju za smrt bi se morali pogovoriti z vsakim pacientom, ki si želi brazilskega povečanja zadnjice;

Brazislka zadnjica
Med posegom kirurg uporabi maščobo iz drugih področij telesa, kot so na primer boki, trebuh, ljubezenske ročke, in jo nato prenese v zadnjico, da z njo ustvari videz bolj polne zadnjice. (Foto: The Skin Center)

Kako poteka poseg?

Med posegom kirurg uporabi maščobo iz drugih področij telesa, kot so na primer boki, trebuh, ljubezenske ročke, in jo nato prenese v zadnjico, da z njo ustvari videz bolj polne zadnjice. Ameriške lepotne klinike poročajo o 50% porastu izvajanja tega posega v zadnjih petih letih. Poseg stane od 7400 evrov do 12 000 evrov, ime brazilska zadnjica pa je prejel, ko je leta 1996 dr. Leonard Grossman posnel operacijo, pri kateri prenesel maščobo iz drrugih delov telesa na zadnjico pacientke iz Brazilije. Poseg traja od ene do dveh ur, okrevanje pa traja do tri tedne po posegu.

Plastični kirurg iz Londona, ki prav tako izvaja omenjene posege, dr. Christopher Inglefield iz Wimpole Street klinike pojasnjuje: ''Tako imenovane bralzilske zadnjice so postale nadvse priljubljene med ženskami, ki se zgledujejo po zvezdnicah z večjimi oblinami. A čeprav poročilo, ki so ga izdali ameriški strokovnjaki navaja predloge za bolj varno tehniko operacije, ne navaja podatka o tem, da je ključnega pomena tudi to, kako je kirurg izobražen in kvalificiran za izvajanje postopka. Ključnega pomena za vsakega pacienta je, da dobro razišče to področje in za operacijo izbere najboljšega kirurga na tem področju.''

FB članek - join us

Povezani članki

Prenesi v

Glasuj

Komentarjev: 3
 
fantasy111 28.04.2018 11:26:19
Prav nič se mi ne smilijo. Vsaka se sama odloči za to in točno ve kakšna so tveganja.
VirtualX 26.04.2018 21:37:42
Normalno, saj so ženske vedno bolj čez les.
medo90 28.04.2018 09:30:49
hahahahahahha resnica
Več komentarjev

Iskanje po vsebini

E-novice

Prijavi se na e-novice in bodi na tekočem z aktualnimi novicami.

Ne prezrite

Anketa

Tek

Ali tečete zunaj tudi v hladnih dneh?

Uporabne povezave