Aksecorna vranica
POPOVI ZDRAVNIKI

Aksecorna vranica

10.04.2019, 14:04
0

Vizita zdravniki
Vizita zdravniki

 

VPRAŠANJE

Spoštovani, danes sem bila na UZ trebuha, ki je pokazal, da (citiram): " sta ledvici primerne velikosti, parenhimska plast je nekoliko neenakomerno debela, mestoma že reducirana. - Obojestransko so vidne pelvične ciste, večje so levo. Večja desno meri 16 mm, levo 25 mm. Votli sistem obojestransko ni dilatiran. V suprarenalnih ložah ne odkrijem patoloških sprememb." Mnenje: lahko že začetni znaki za ledvično insuficienco. Pa še vranica (citiram): " je primerne velikosti in homogene strukture. V hilusu vranice je vodna 15 mm velika izoehogena okroglasta formacija, najverjetneje akcesorna vranica. Mnenje: Aksecorna vranica -anatomska varianta. Prosim vas za napotke, kako naj začnem z zdravljenjem, je potrebna mogoče kakšna posebna dieta, pitje kakšnih zelišč ali je nujno obiskati zdravnika. Hvala vam v naprej in lepo pozdravljeni

 

ODGOVOR

Z urološkega vidika ni potrebna nobena terapija. Ciste je potrebno kontrolirati enkrat letno z UZ. Glede vranice je pristojen gastroenterolog, vendar opisana sprememba ni nevarna. Predlagam odvzem krvi in določitev retentov pri osebnem zdravniku in eventualno pregled pri nefrologu.

Mag. Marko Lovšin, dr. med., urolog

Komentarji (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

NOVICE
'Otrok, ki živi v meni, je nepotešen, zmeraj ...
ŠPORT
Guardiola sarkastično o zmagi nad Spursi: Zdaj ...
POP IN
Vodičarjev 'izgubljeni' čevelj: Tudi to se zgodi
TV ODDAJE
Vodičarjev 'izgubljeni' čevelj: Tudi to se zgodi
VIZITA.SI
Veste, kako zdravilen je hren?
OKUSNO.JE
Ideja za hitro velikonočno kosilo ali večerjo
ZADOVOLJNA.SI
Katarina Čas ima po novem fru fru in krajše lase
MOSKISVET.COM
Avtomobil, kot ga Italija še ni videla in zasluge ...
BIBALEZE.SI
'Dobila sem sina.'
CEKIN.SI
V idiličnem naselju, streljaj iz Ljubljane, nove ...
DOMINVRT.SI
Kako na domačem vrtu pridelati hren?
OKUSNO.JE
Mali šef: S to jedjo sta si prislužili polfinale!